Følg os

Arctic

EU i Arktis: Bridging viden til handling

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EUAIC_SEMINAR_2014_BRUSSELS-7Af Daria Goncearova 

Arktis er sjældent i verdenspressens overskrifter, og det er heller ikke en topprioritet for europæisk politik. Imidlertid kan Arktis betydning for vores trivsel, sikkerhed og kulturelle mangfoldighed næppe overvurderes. Et seminar på højt niveau, 'EU i Arktis, Arktis i EU', der blev afholdt i Bruxelles den 11. september fokuserede på måder til at øge offentlighedens bevidsthed om regionen og undersøgte de resultater, der blev opnået inden for det EU-finansierede projekt Strategic Environmental Konsekvensanalyse af Arktis udvikling. 

Da Finland er et af de mest aktive medlemslande i arktiske spørgsmål, var det Finlands udenrigsminister Erkki Tuomioja, der åbnede seminaret. Han roste EU's deltagelse i Arktisk Råd med sin observatørstatus (1) og arbejdet i EU's europæiske arktiske informationscenter i den finske by Rovaniemi. EU sigter mod at være i frontlinjen, når det drejer sig om at fremme bæredygtig arktisk udvikling og tilbyde 150 millioner af midler gennem FP7 (2) til forskning og innovation i regionen. De prioriterede områder er øget viden, voksende ansvar og fremme engagement hos alle aktører.

reklame

Den fælles meddelelse fra 2012, der udvikler en EU-politik over for den arktiske region, lægger også særlig vægt på de oprindelige samfund og peger på den yderste vigtighed for at bevare deres traditionelle livsstil og hjælpe dem med at gøre deres kultur og iværksætteri bæredygtig. ”Ud af i alt 4 millioner indbyggere i Arktis tilhører ca. 500,000 oprindelige folk. De er fanget mellem en tåget fortid, en usikker nutid og en udfordrende fremtid, ”sagde Lars Anders Baer, ​​seniormedlem i arbejdsgruppen for oprindelige folk i Barents Euro-Arktiske Råd. Faren ved uansvarlig industriel udvinding af olie, mineraler og ædle metaller vokser, efterhånden som isen smelter og udsætter arktiske skatte. Kulstofforurenende stoffer med kort levetid fremskynder klimaforandringerne.

Da de fleste af dem kommer uden for Arktis, er det nødvendigt med et bredere internationalt samarbejde for også at omfatte lande uden for regionen. For at forstå vigtigheden af ​​miljøbeskyttelse i nord er det nok at huske, at det tager måneder eller år at rense et oliespild i troperne, mens konsekvenserne af et eventuelt spild i Arktis ville tage årtier at eliminere. EU's politik for Arktis skjules ofte af de interne institutionelle kompleksiteter. Arctic Forum i Europa-Parlamentet diskuterer regelmæssigt arktiske spørgsmål. En gruppe MEP'er, der var til stede i panelet, ønskede en bedre koordinering af det arktiske spørgsmål i den nye Europa-Kommission efter omstruktureringen.

”Vi ved alle,” sagde MEP Liisa Jaakonsari, ”at der ikke er noget nummer, der ringer til Europa-Kommissionen til at diskutere de arktiske spørgsmål. Vi håber, at der er en kommissær og et skrivebord, der er udpeget til at beskæftige sig med Arktis. ”

reklame

Baggrund

Den 'strategiske miljøkonsekvensvurdering af udviklingen af ​​det arktiske projekt' er finansieret af EU. Ved at kombinere de forskellige synspunkter fra en lang række arktiske interessenter har projektet bidraget til at afklare nogle af de vigtigste arktiske udviklingstendenser. Målet med projektet var at etablere dialog og en ægte anvendelse af information og viden til bæredygtig udvikling i Arktis. Dette opnås ved at identificere og akkumulere relevant videnskabelig information og data af høj kvalitet i gældende formater, der bygger arktisk viden til handling.

(1)   Ottawa-erklæringen af ​​1996 oprettede formelt det arktiske råd som et mellemstatsligt forum på højt niveau til at skabe et middel til at fremme samarbejde, koordinering og interaktion mellem de arktiske stater med inddragelse af de arktiske oprindelige samfund og andre arktiske indbyggere i fælles arktiske spørgsmål, især spørgsmål om bæredygtig udvikling og miljøbeskyttelse i Arktis. Arctic Councils medlemsstater er Canada, Danmark (inklusive Grønland og Færøerne), Finland, Island, Norge, Den Russiske Føderation, Sverige og USA.

(2)   EUs syvende rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling - RP 7 (2007-2013)

Læs
reklame

Arctic

AWA glæder sig over første indbetaling fra Kasakhstan

Udgivet

on

Arctic World Archive (AWA) har budt Kazakhstans forfatning velkommen til dets voksende lager af verdenshukommelse.

I en ceremoni, der deltog af Kasakhstans ambassadør i Norge Yerkin Akhinzhanov, ministerrådgiver og vicechef for Mission Talgat Zhumagulov, rådgiver Ilyas Omarov og førstesekretær Azat Matenov fra Kasakhstans ambassade i Norge, piqlFilm-rullen, der indeholdt forfatningen, andre vigtige oplysninger og historiske billeder blev opbevaret for evigt som en tidskapsel for fremtidige generationer.

Kasakhstan slutter sig nu til Mexico og Brasilien som nationer, der har deponeret forfatninger.

reklame

'På tærsklen til dagen for de nationale symboler i Kasakhstan blev informationsfiler inklusive statens flag, emblem, hymne, forfatningen og loven om statens uafhængighed af Republikken Kasakhstan dateret 16. december 1991 anbragt i arkivet. Dette er en vigtig dag for vores nation, hvor vores bidrag nu er en del af dette lager af global hukommelse, 'sagde hr. Akhinzhanov.

Delegaterne var vært for Piqls administrerende direktør Rune Bjerkestrand og vicedirektør Katrine Loen og modtog en rundvisning i hvælvingen og den voksende samling af mesterværker og historiske og moderne skatte, der er opbevaret sikkert i århundreder.

'Jeg er meget stolt over at byde den kasakhstanske forfatning velkommen til AWA som et bidrag til verdenshukommelsen og ser frem til fremtidige kasakhiske indskud,' sagde hr. Bjerkestrand.

reklame

Dette er den første indbetaling fra Republikken Kasakhstan og repræsenterer den 16. nation, der deponerer i AWA.

Piql, teknologien bag evigvarende digital lagring

Arctic World Archive blev grundlagt i 2017 af det norske firma Piql AS, som i 2002 udviklede en innovativ teknologi til at omdanne 35 millimeter lysfølsom film til en digital databærer.

Denne innovative metode er et svar på de skiftende behov i den digitale revolution. Globale digitale aktiver fordobles hvert andet år, ca. 2% af harddiskene fejler efter 10 år, omkostningerne ved digital datasikkerhed stiger hvert år.

piqlFilm er i øjeblikket den sikreste og mest holdbare databærer i verden, testet for at overleve i over 1000 år. Szymborskas værker er blevet opbevaret både digitalt og som en visuel repræsentation.

Piql-tjenester tilbydes over hele verden gennem et netværk af pålidelige partnere.

Arktisk verdensarkiv

AWA ligger 300 meter inde i en nedlagt kulmine på den fjerntliggende norske ø Svalbard med digitale skatte fra hele verden.

Svalbard blev valgt som lokalitet for et globalt lagerhukommelse for sin status som en erklæret demilitariseret zone af 42 nationer, der tilbyder både geografisk og politisk stabilitet. Yderligere øger de kølige tørre permafrostbetingelser levetiden for de lagrede data.

I denne æra lagres meget af vores arv digitalt, og på trods af den bedste indsats for at beskytte den for fremtiden, kan den blive udsat for risici, enten fra online-miljøet eller bare fra grænserne for moderne lagringsteknologi.

Kombinationen af ​​modstandsdygtig langvarig lagringsteknologi og den sikkerhed, som AWA tilbyder, data vil leve videre i den fjerne fremtid.

Læs

Arctic

Havbevarelse: EU fører den internationale indsats for at etablere nye marine beskyttede områder i Antarktis

Udgivet

on

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius har været vært for et ministermøde for at opbygge støtte blandt medlemmerne af Kommissionen til bevarelse af de marine levende ressourcer i Antarktis (CCAMLR) til udpegelse af nye marine beskyttede områder (MPA'er) i det sydlige Ocean i især EU-forslagene om at etablere MPA'er i det østlige Antarktis og i Weddellhavet. Mødet var nøglen til at forme en fælles strategi at arbejde sammen mod vedtagelsen af ​​nye MPA'er i CCAMLR og at præsentere Kommissionens handlinger under European Green Deal der bidrager til at beskytte Antarktis. Efter mødet sagde kommissær Sinkevičius: ”Biodiversitetstab og klimakriserne går hurtigere, end vi nogensinde havde forventet. Det er afgørende at handle nu, hvis vi skal vende tidevand og bevare det rige og sårbare marine liv i det sydlige Ocean. Jeg er glad for, at vi alle i dag udtrykte vores forpligtelse i en fælles erklæring for verdens største havbeskyttede område, der ville dække mere end 3 millioner km2. Jeg vil især takke USA og New Zealand for at slutte sig til de andre aktive medsponsorer for at beskytte området omkring Antarktis. ” Ministermødet var en succes med at bringe yderligere støtte til de marine beskyttede områder i det østlige Antarktis og i Weddellhavet med medsponsorium, der blev annonceret af USA og New Zealand. Udpegelsen af ​​nye beskyttede områder i det antarktiske hav er fortsat en høj prioritet for EU og dets medlemsstater og er en nøgle, der kan leveres af både EU's strategi for biodiversitet 2030, vedtaget i maj sidste år, og af EU's internationale dagsorden for havstyring. Flere oplysninger findes i vores pressemeddelelse.

reklame

Læs

Arctic

Iskrise i det arktiske hav: Verdensledere skal reducere emissionerne for at bremse arktisk opvarmning

Udgivet

on

Som svar på rapporter om, at den årlige frysning af Laptevhavet er forsinket og drives af langvarig varme i det nordlige Rusland og indtrængen af ​​Atlanterhavets farvande i Arktis, gentog Clean Arctic Alliance sin opfordring til verdensledere om at tage hastende skridt til at bremse Arktisk opvarmning forud for denne måned møde i Den Internationale Søfartsorganisations Havmiljøbeskyttelsesudvalg (MEPC 75), hvor der kræves mindst 60% globale drivhusgasemissioner og 90% nedskæring til sort kulstofemission i Arktis. [1,2].

”Som vi alle ved, forbliver det, der sker i Arktis, ikke i Arktis - og de ændringer, der hurtigt påvirker Arktis, vil få konsekvenser for os alle. Clean Arctic Alliance opfordrer verdensledere til hurtigst muligt at gribe ind for at bremse den arktiske opvarmning ved at fremskynde nationale og regionale politikker og praksis, der vil opfylde målene i Parisaftalen, især for at begrænse temperaturstigningen til 1.5 grader Celsius - hvilket kræver en reduktion på mindst 60% i klimaemissioner inden 2030, noget som Europa-Parlamentet allerede er blevet enige om ”, sagde John Maggs, seniorpolitisk rådgiver hos Seas at Risk - medlem af Clean Arctic Alliance og præsident for Clean Shipping Coalition [ 3].

”Videnskaben viser, at planeten ikke har oplevet CO2-niveauet så højt i tre millioner år [4]. Da den langsomme start på vinterens indefrysning af Laptevhavet demonstrerer, og med globale gennemsnitstemperaturer, der allerede viser en stigning på 1.1 ° Celsius og den arktiske opvarmning dobbelt så meget, medmindre der tages hastende og kollektive handlinger, vil en 2 ° Celsius-stigning bevise en katastrofe for menneskers sundhed og velbefindende, vores økonomier og miljøet ”, sagde dr. Sian Prior, førende rådgiver for Clean Arctic Alliance.

”Ud over at reducere kuldioxidemissioner (CO2), skal der gøres alt for at reducere emissioner af kortvarige klimaforstærkere som metan og sort kulstof - mest dramatisk i Arktis, hvor sort kulstofemissioner skal reduceres med over 90% ”, Tilføjede Prior. ”På et tidspunkt, hvor det globale mantra skal reducere emissioner, er det uacceptabelt, at emissioner af sort kulstof i skibsfarten faktisk vokser.”

”Tabet af havis giver ikke kun større adgang til Arktis og dets ressourcer fra skibe og maritime industrier, men det forlænger også den tid, skibene kan operere i Arktis. Disse aktiviteter driver en stigning i risiciene for Arktis, dets samfund og dens vilde dyr - risici for tungt brændstof og destillatolieudslip, øget sort kulstofemission, øget undervandsstøj og udledninger af gråvand og skrubberaffald ”, fortsatte Prior.

For nylig offentliggjort arbejde fra Den Internationale Søfartsorganisation (IMO), FN-organet, der er ansvarlig for regulering af international skibsfart, viser, at den globale forsendelse af sort kulstofemissioner er vokset med 12 procent mellem 2012 og 2018 [5], mens arbejde fra Det Internationale Råd for Ren Transport fandt ud af, at sort kulstofemissioner fra den arktiske skibsflåde i Arktis steg med 85 procent på kun fire år mellem 2015 og 2019 [6].

Clean Arctic Alliance opfordrer verdensledere til at tage følgende presserende handling for at bremse virkningerne af global opvarmning på Arktis:

  • Vis lederskab med et godt eksempel ved at fremskynde nationale og regionale politikker og praksis, der vil opfylde målene i Parisaftalen, især at begrænse stigningen til 1.5 grader Celsius - hvilket kræver en reduktion på mindst 60% i emissioner inden 2030.
  • Gennem Den Internationale Søfartsorganisation vedtager obligatoriske foranstaltninger for at reducere skibets hastighed for at gennemføre dybe øjeblikkelige reduktioner i klimaemissioner fra skibe.
  • Enig en effektiv og troværdig international maritim organisationsregulering, der forbyder Arktisk skibs brug og transport af tung brændselsolie fra januar 2024 - uden undtagelser eller dispensationer for skibe. Se: Clean Arctic Alliance slams Foreslået Arctic Shipping Regulation som fuld af farlige smuthuller.
  • Støtte en obligatorisk International Maritime Organisation-regulering, der kræver, at skibe skifter fra tunge brændstoffer til destillatbrændstoffer (eller andre renere brændstoffer) i Arktis og installerer effektive partikelfiltre i skibe for at reducere sort kulstofemission med over 90% i den arktiske region , hvor udslip af sort kulstof er særligt skadelige.

 IMO Virtual Meeting - MEPC 75 - november 2020
Clean Arctic Alliance, der består af 21 internationale nonprofitorganisationer, kæmper for et robust og effektivt International Maritime Organisation (IMO) forbud mod brug og transport af tung brændselsolie (HFO) ved skibsfart i Arktis, samtidig med at man taler for skibsfart at mindske klimapåvirkningen, især gennem reduktioner i udslip af sort kulstof.

Det forbud, der i øjeblikket er under udvikling af IMO, vil dog kun være et forbud i navn, hvis det vedtages. Udkastet til Arctic HFO-forbudsregulering vil blive drøftet under et møde i IMO's havmiljøbeskyttelsesudvalg fra 16.-20. November 2020 (MEPC75), som vil være det første MEPC-møde, der afholdes stort set.

Under mødet:

  • NGO'er vil henlede opmærksomheden på den utilstrækkelige virkning og effektivitet af udkastet til forordning, der forbyder skibe brug og transport af tung brændselsolie (HFO) i arktiske farvande.
  • For nylig offentliggjorte arbejder indikerer, at smuthuller i udkastet til forordning betyder, at kun 30% af HFO-transport og 16% af HFO-brug ville blive forbudt, når forordningen træder i kraft som foreslået i 2024, og utroligt nok, at det er sandsynligt, at mængden af ​​HFO transporteres og bruges i Arktis vil stige efter forbudets ikrafttræden.
  • På trods af de dramatiske ændringer, der forekommer i Arktis på grund af global opvarmning, vil risikoen for Arktis fra emissioner af sort kulstof fra skibsfart sandsynligvis ikke blive behandlet i MEPC 75. Den rene arktiske alliance vil dog fortsat presse på for udvikling og vedtagelse af en MEPC-opløsning i sort kulstof, som vil indeholde anbefalede midlertidige foranstaltninger, indtil IMO-arbejdet er afsluttet for at identificere og gennemføre en eller flere foranstaltninger til bekæmpelse af sort kulstof

Læse: Hvad kan man forvente: Havmiljøbeskyttelsesudvalget (MEPC 75) - 16.-20. November 2020

reklame

”I lyset af manglerne identificeret under sit nylige webinar, støtter Clean Arctic Alliance ikke Den Internationale Søfartsorganisations (IMO) Arctic HFO-regulering (eller forbud), som den er udarbejdet i øjeblikket, og opfordrer IMO-medlemsstaterne til at ændre udkastet til forordning, før den er godkendt ”, sagde Prior. ”Det er vigtigt, at forbuddet mod HFO-brug og transport som brændstof i Arktis er 'egnet til formålet; og træder hurtigt i kraft og giver Arktis det beskyttelsesniveau, som det så desperat og presserende har brug for ”.

I henhold til udkastet til IMO Arctic HFO-regulering vil undtagelser og dispensationer tillade 74% af HFO-drevne skibe at fortsætte med at bruge HFO i Arktis indtil midten af ​​2029. Som et resultat vil kun 30% af HFO-transport og 16% af HFO-brug blive forbudt i henhold til det nuværende forslag, og det er sandsynligt, at mængden af ​​HFO, der transporteres og bruges i Arktis, faktisk vil stige efter forbuddet, der træder i kraft i 2024.

Derudover rejser afkaldet ifølge juridisk rådgivning til Clean Arctic Alliance nogle alvorlige bekymringer. Forordningen er ikke flagneutral, og dette vil have negative miljømæssige konsekvenser. Det vil resultere i lavere miljøstandarder i arktiske territoriale have og eksklusive økonomiske zoner end i de arktiske områder med åbent hav og skabe et todelt system med miljøbeskyttelse og håndhævelse. Det kan også opretholde risikoen for et katastrofalt HFO-udslip i arktiske farvande og undlade at tackle grænseoverskridende forureningsrisici.

Læs mere om HFO og Black Carbon på MEPC75 

Noter

[1] The Conversation: Hvor er havisen? 3 grunde til, at den arktiske frysning er usædvanligt sent, og hvorfor det betyder noget, 28. oktober, 28, Mark Serreze forskningsprofessor i geografi og direktør, National Snow and Ice Data Center, University of Colorado Boulder

“Strømme med varmere vand fra Atlanterhavet strømmer ind i Arktis ved Barentshavet. Dette varmere, saltere atlantiske vand er normalt ret dybt under det mere flydende arktiske vand på overfladen. På det seneste har Atlanterhavsvandet imidlertid krybt op. Denne varme i Atlanterhavsvandet er med til at forhindre isdannelse og smelte eksisterende havis nedenfra".

US National Snow and Ice Data Center, 5. oktober 2020: ”Efter minimum af havis den 15. september 2020 har udvidelsen af ​​iskanten været mest bemærkelsesværdig i det nordlige Chukchi og Beaufort Seas. Iskanten langs Laptevhavet fortsatte med at trække sig længere tilbage. ”

Alarm som arktisk havis, der endnu ikke fryser, senest registreret
Zac Labe

Yderligere nyheder i denne offentliggjorte uge viser, at ”frosne metanaflejringer i Arktis Ocean ... er begyndt at blive frigivet over et stort område af den kontinentale skråning ud for den østsibiriske kyst ”på en dybde af 350 meter i Laptevhavet ... hvilket medfører bekymring blandt forskere om, at der muligvis er blevet udløst en ny klimatilbagekoblingssløjfe, der kunne accelerere tempoet for global opvarmning ”.
'Sovende kæmpe' arktiske metanaflejringer begynder at frigive, finder forskere, Jonathan Watts, The Guardian, Oktober 27, 2020

[2] Ren Arktisk Alliance, 22. september 2020 - Istab i Arktis: Verdensledere skal arrestere arktiske klimaforandringer

[3] Euractiv, 7. oktober, EU-parlamentet stemmer for 60% kulstofemissioner reduceret inden 2030 

22. september redegørelse af Clean Arctic Alliance opfordrede til en reduktion på 50% emissioner - vi har nu revideret dette opad for at matche EU-afstemningen.

[4] Arktis har ikke været så varm i 3 millioner år - og det foregriber store ændringer for resten af ​​planeten - Julie Brigham-Grette, professor i geovidenskab, University of Massachusetts Amherst og Steve Petsch lektor i geovidenskab, University of Massachusetts Amherst, The Conversation, 30. september 2020

[5] MEPC 75/7/15: Reduktion af drivhusgasemissioner fra skibe: Fjerde IMO-drivhusgasundersøgelse 2020 - Sidste rapport

[6] International Council on Clean Transportation, sort kulstofemission og brændstofforbrug i global skibsfart, 2015

Om Clean Arctic Alliance
Følgende non-profit-organisationer danner Clean Arctic Alliance, der er forpligtet til et forbud mod HFO som havbrændstof i Arktis:
90 North Unit, Altai-projektet, Alaska Wilderness League, Bellona, ​​Clean Air Task Force, Green Transition Denmark, Ecology and Development Foundation ECODES, Environmental Investigation Agency, European Climate Foundation, Earth's Friends US, Greenpeace, Island Nature Conservation Association, International Climate Cryosphere Initiative, Nature and Biodiversity Conservation Union, Ocean Conservancy, Pacific Environment, Seas at Risk, Surfrider Foundation Europe, Stand.Earth, Transport & Environment og WWF. For mere information, klik her.
Hjemmeside
Twitter

 

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending