Følg os

Miljø

MEP'er sikkerhedskopiere ambitiøse mål for at skære plast bærepose brug

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Plastposer-genbrugDen 16. april stemte MEP'erne for foranstaltninger til at reducere brugen af ​​plastikbæreposer, herunder et bindende mål om at reducere brugen med 80 % og obligatoriske gebyrer for poser.

Andre tiltag i forslagene omfatter en obligatorisk afgift for plastikbæreposer i fødevaresektoren og øget brug af biologisk nedbrydelige plastikposer i forhold til konventionelle poser.

Konservative MEP'er modsatte sig dog nogle af forslagene og stillede ændringsforslag for at svække lovgivningen.

Linda McAvan MEP, Labours europæiske talsmand for miljø, sagde: "Labour MEP'er støttede i dag ambitiøse foranstaltninger til at slå ned på plastikposer i hele Europa. Engangsplastikposer bruges kun i få sekunder, men alligevel tager det hundreder af år før dem at nedbryde, og mange ender med at flyde i vores oceaner og have og forgifte dyrelivet.

"Kun bindende mål vil gøre jobbet - vi er glade for, at Tory planer om at udvande disse ikke blev accepteret.

"Vi stemte også for at indføre en europæisk afgift for engangsplastikposer i supermarkeder og andre fødevarebutikker, hvilket bringer resten af ​​EU på linje med, hvad Storbritannien allerede har lovgivet.

"Wales er et særligt godt eksempel for andre lande: tre år efter at have indført et gebyr på 5p for plastikposer ved udtjekningen, bruger waliserne færre plastikposer end de fleste andre lande, og de har allerede nået målet om en reduktion på 80 %, som vi stemte for i dag."

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending