Følg os

Landbrug

Pesticider bruges i økologiske fokusområder: Delegerede retsakter af CAP reformen flytte ansvaret til medlemsstaterne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

pesticid-spray besemerPesticide Action Network Europe (PAN Europe) har smadret Europa-Kommissionens manglende evne til at blive enige om et sæt delegerede retsakter om, hvorvidt pesticider i økologiske fokusområder (EFA) godkendes eller ej. Det, de dog var enige om, var at lade medlemslandene beslutte, en beslutning, som PAN Europe mærker som "ikke at være en meget grøn EU-tilgang."

Kommissærkollegiet har i dag godkendt de såkaldte delegerede retsakter i den fælles landbrugspolitik, som stadig skal godkendes / afvises af Europa-Parlamentet og Rådet.

Disse delegerede retsakter kunne have klart svaret på et meget simpelt spørgsmål: Er landmændene tilladt at anvende pesticider i økologiske fokusområder? Men Europa-Kommissionen undlod at gøre det. I stedet flyttede Europa-Kommissionen ansvaret til medlemslandene.

reklame

Hver medlemsstat vil være i stand til at indstille et forbud mod pesticider i EFA'er, men vil ikke være forpligtet til at gøre det. I stedet er det, hvad hver enkelt medlemsstat skal gøre, at udstede en liste over afgrøder, som de har til hensigt at vokse i EFA'erne.

PAN Europas præsident François Veillerette sagde: ”EFA'er blev introduceret i den fælles landbrugspolitik for at øge biodiversiteten på hver gård i hele EU. Oprettelse af EFA'er er således i modstrid med fødevareproduktion og endda uforenelig med brugen af ​​pesticider. Hvor gik den 'grønne logik' i CAP-reformen hen? "

Mens medlemslandene i 1999 oprettede en erklæring, der opfordrede behovet for den fælles landbrugspolitik for at reducere brugen af ​​pesticider i november 2013, sendte 23 medlemsstater et brev til Europa-Kommissionen, hvori de opfordrede til behovet for at respektere den politiske aftale med argumenter for "eventuelle begrænsninger af pesticider og brug af gødning ville gøre konventionel produktion på EFA umulig ".

reklame

Så selv om de europæiske borgere måske har forventet at få klare svar fra forslagene til reformen af ​​den fælles landbrugspolitik, skal man svare på de vigtigste bekymringer som f.eks. Anvendelsen af ​​pesticider.

Baggrund

(1) I 1999 vedtog landbrugsrådet i Cardiff specifikke mål for landbrugskemikalier i EU Rådets strategi for miljøintegration og bæredygtig udvikling i den fælles landbrugspolitik: "Ud over EU-reglerne for at kontrollere maksimalgrænseværdierne af pesticider i landbrugsprodukter og foranstaltninger til reduktion af miljørisikoen ved anvendelse af pesticider (vandforurening, forringelse af biodiversitet osv.) Skal der udvikles yderligere foranstaltninger for følsomme områder. PPP og biocider bør kun anvendes, når det er nødvendigt og i overensstemmelse med princippet om god plantebeskyttelsespraksis. Der er yderligere behov for at reducere risikoen for miljøet ved brug af PPP og biocider og fortsætte med at sikre, at der ikke er nogen sundhedsrisici i deres brug. "
(2) I henhold til Eurobarometer 379 / 2013T om "europæiske påbud mod biodiversitet" truer forurening af luft- og vand- og menneskeskabte katastrofer biodiversiteten (96%) og finder, at årsagen er intensivt landbrug, skovrydning og overfiskeri (94 %).
(3) According til Eurobarometerundersøgelse 314 / 2009 on Europæiske holdninger til kemikalier i forbrugerprodukter: risikopfattelse af potentielle sundhedsfarer, EU-borgere betragter pesticider som de kemikalier, der udgør den største risiko for brugeren (70% af respondenterne, s.6).
(4) Ifølge Eurobarometerundersøgelse 354 / 2010 Hvad angår fødevarerisikospørgsmål, er EU-borgernes største bekymring spørgsmålet om pesticidrester i frugt, grøntsager eller korn (72% af respondenterne, p.15) og stigning i 4% fra 2005-undersøgelsen (Eurobarometerundersøgelse 238 / 2006).

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Landbrug

Vil MEP'er styrke strategien Farm to Fork?

Udgivet

on

Denne torsdag og fredag ​​(9-10. September) stemmer Europa-Parlamentets AGRI- og ENVI-udvalg om deres reaktion på EU Farm-to-Fork-strategien. Europa-Parlamentets landbrugsudvalg (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om deres fælles initiativbetænkning om Farm to Fork-strategien, der beskriver, hvordan EU har til formål at gøre fødevaresystemet "fair, sundt og miljøvenligt" . Ændringerne til betænkningen bliver stemt om torsdag.

Derefter forventes det, at parlamentsmedlemmer fra begge udvalg godkender deres fælles Farm to Fork -strategirapport på fredag ​​og sender den til plenarmødet til en endelig afstemning, der er planlagt til begyndelsen af ​​oktober. De videnskabelige beviser viser, at EU's fødevaresystem i øjeblikket ikke er bæredygtigt, og at der er behov for store ændringer i, hvordan vi producerer, handler og forbruger mad, hvis vi skal respektere vores internationale forpligtelser og planetariske grænser. Farm to Fork-strategien, der blev fremlagt af Europa-Kommissionen i 2020 som et centralt element i den europæiske grønne aftale, er en potentiel game-changer på dette område. Det skyldes, at det bryder igennem siloer og samler flere politiske initiativer, der har til formål at gøre fødevaresystemet mere bæredygtigt.

Ikke desto mindre har landbrugets interessenter og landbrugsministre givet strategien Farm to Fork en lunken modtagelse. Det skyldes, at de støtter den fortsatte brug af syntetiske pesticider, gødning og antibiotika i EU -landbruget - på trods af den miljøskade, de gør - og strategien sætter spørgsmålstegn ved den udbredte anvendelse af disse landbrugskemikalier. Nu er det over til Europa -Parlamentet at fastlægge sin holdning til strategien, som vil sende et stærkt politisk signal til Europa -Kommissionen. Dette er især betimeligt med FN's Food Systems Summit, der finder sted om to uger og den anden udgave af Farm to Fork Conference i oktober.

reklame

"MEP'erne kan ikke gå glip af denne gyldne mulighed for at styrke strategien Farm to Fork og gøre den central for at nå EU's klima-, biodiversitets- og bæredygtige udviklingsmål for 2030," sagde Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture i WWF's European Policy Office. ”Strategien har et stort potentiale til at gøre vores fødevaresystemer mere bæredygtige, hvis de implementeres i den nødvendige skala. Parlamentet kan nu give en vigtig drivkraft for, at dette kan ske. ”

Samlet set skal Europa -Parlamentets betænkning godkende strategien Farm to Fork -strategi og opfordre Europa -Kommissionen til fuldt ud at udvikle og udvide de politiske initiativer, der er omfattet af strategien. Mere specifikt anser WWF det særligt vigtigt, at MEP'er støtter kompromisændringer, der beder om:

Basere den fremtidige EU -lov om bæredygtige fødevaresystemer på den nyeste videnskabelige viden og inddrage interessenter fra en lang række forskellige perspektiver for at sikre en legitim og inklusiv proces. Indfør robuste sporbarhedsmekanismer for skaldyr, der giver præcise oplysninger om, hvor, hvornår, hvordan og hvilken fisk der er fanget eller opdrættet for alle skaldyrsprodukter, uanset om den er fanget i EU eller importeret, frisk eller forarbejdet.

Erkend, at der er behov for et befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre, herunder at tage fat på overforbrug af kød og ultraforarbejdede produkter, og præsentere en proteinovergangsstrategi, der dækker både efterspørgsel og udbudsside til lavere miljø- og klimapåvirkninger.

reklame

Tilskynde til handling for at bremse madspild, der forekommer på det primære produktionsniveau og tidlige stadier af forsyningskæden, herunder ikke -høstet mad, og fastsæt bindende mål for reduktion af madspild på alle trin i forsyningskæden. Indfør obligatorisk due diligence for forsyningskæder for at sikre, at importen fra EU ikke kun er fri for skovrydning, men også for enhver form for konvertering og nedbrydning af økosystemer - og ikke medfører negative konsekvenser for menneskerettighederne.

Efter afstemningen torsdag vil AGRI-MEP'er også stemple den politiske aftale om den fælles landbrugspolitik, der blev indgået i juni. Dette er en standardprocedure i EU's beslutningstagning, og der forventes ingen overraskelser.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen vedtager foranstaltninger til at øge pengestrømmen til landmænd

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget en foranstaltning, der gør det muligt for landmænd at modtage højere forskud inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik (CAP). Denne foranstaltning vil støtte og øge pengestrømmen til landmænd, der er berørt af COVID-19-krisen og af virkningen af ​​ugunstige vejrforhold i hele EU. Nogle regioner er f.eks. Blevet dybt ramt af oversvømmelser.

Foranstaltningen giver medlemsstaterne mulighed for at betale indkomststøtte og visse landdistriktsudviklingsordninger til landmænd med et højere forskud, op til 70% (fra 50%) af direkte betalinger og 85% (fra 75%) af betalinger til udvikling af landdistrikter. Beskyttelsesforanstaltningerne til beskyttelse af EU -budgettet gælder, så betalingerne kan udbetales én gang kontrol og kontrol er afsluttet og fra den 16. oktober 2021 for de direkte betalinger. Europa -Kommissionen har givet støtte til fødevaresektoren under hele COVID-19-krisen gennem øget fleksibilitet og specifikke markedsforanstaltninger. Mere information her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending