Følg os

Dyrevelfærd

Fur må ikke føres i Europa-Parlamentet

DEL:

Udgivet

on

DSCF3011Flash-mobben udført af de unge ansatte i Europa-Parlamentet under præsentationen af pelsindustri‘s products from 21-23 January by the pro-fur farming trade group Det Europæiske Pelsinformationscenter sendte en klar besked om, at den yngre generation fordømmer grusom mode.

Det forbliver uklart, hvorfor de parlamentsmedlemmer, der er ansvarlige for fordelingen af ​​udstillingsrummet i institutionernes bygning, blev enige om at give plads til et arrangement, der har rystet mange. I henhold til tradition og endda nogle af forordningerne bruges pladserne uden for hørselsrummet til ikke-politiske aktiviteter, hovedsageligt kulturelle begivenheder af ikke-provokerende karakter. Der er præsentationer af industrielle og landbrugsprodukter, som normalt tilskynder til en generel holdning til åbenhed og nysgerrighed fra MEP'erne.

Men promoveringen med pelsfrakkede gik galt lige fra starten.

MEP Ivo Vajgl (ALDE, Slovenia) questioned his olleagues by email if such a reputable political institution as the EP should allow its premises to expose “the remains of dead animals”.

The message also appeared on the MEP’s Facebook page, where it received 61 ‘Likes’ and 20 comments condemning animal suffering and killing for vanity.

Gennem de to begivenhedsdage voksede fjendtligheden.

DSCF3009

reklame

Industriens budskab om et "lykkeligt liv" for små lodne skabninger fra fødslen til død blev klart ikke modtaget. Højdepunktet kom i timen med den generelle velkomst forud for modtagelsen: en gruppe af unge medarbejdere klædt i designet T-shirts med dyrebeskyttelses-slogans og fotos i deres hænder organiserede en tavs, men udtryksfuld linje foran taleren, der gjorde sit bedst at promovere pelsfrakkerne.

The speaker was referring to the reputable fashion houses, who design furs for the “women of the 21st century”. But around him were no living women wearing the fur garments, rather a few dummies in over-sized coats, resembling the Medieval figures of the Black Death.

Udstillerne var ulykkelige og nervøse og forsøgte at forstyrre fotografernes arbejde med kamerablik, men forgæves. Flash-mobben forblev som en erklæring fra de unge europæere, der er fast besluttet på at afslutte den unødvendige lidelse fra små lodne skabninger, der har brug for deres frakker for sig selv.

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending