Følg os

Klima forandring

150 millioner euro i ny EIB-støtte til klimaindsats i Tyrkiet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

gaziantep-560x373Den Europæiske Investeringsbank (EIB) fornyer sin støtte til klimaindsatsen i Tyrkiet med et lån på 150 millioner euro til skovrehabilitering, skovrejsning og erosionskontrol, der skal finde sted i perioden 2014-2015.

Dette er en opfølgning på tidligere EIB-støtte af denne art i Tyrkiet: en operation på 100 mio. EUR, der blev underskrevet i december 2012 til et projekt, der gennemføres tilfredsstillende af ministeriet for skovbrug og vandværker. Den nye drift bygger på den tidligere ved at lægge større vægt på den forbedrede kvalitet af skovforvaltningen. Tyrkiet er et af de mest erosionsudsatte lande i verden på grund af dets topografi, klima, sårbarhed af jordbundstyper og tendensen til overudnyttelse af markområder og skove. Ved at støtte skovrejsnings- og erosionskontrolaktiviteter bidrager den nuværende operation til afbødning og tilpasning af klimaændringer samt naturressourceforvaltning i Tyrkiet, hvilket understøtter økonomisk vækst og stabilitet. Det forventes at levere flere miljømæssige fordele, herunder forbedringer af skovenes sundhed, beskyttelse af jord- og vandressourcer og øget forsyning af træ og biomasse til energi.

Den nye EIB-finansiering forventes at omfatte erosionskontrolaktiviteter på 155,600 ha, rehabilitering af 110,000 ha forringet skovjord og ny skovrejsning på 80,000 ha. Det vil også omfatte investeringer i udstyr og faciliteter til at udføre disse arbejder og for at lette forbedringer af kvaliteten af ​​skovforvaltningen. Aktiviteterne vil foregå rundt om i landet med særligt fokus på de mest erosionsudsatte regioner på Anatolien-halvøen.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending