Følg os

Priser han har vundet

EUROCITIES 2013 awards

DEL:

Udgivet

on

GetMediaBytesByerne Brighton og Hove, Gijon og Ljubljana har vundet EUROCITIES 2013  priser. Priserne fandt sted i aftes (27. november) i Gent for at belønne byer for deres indsats for at udvikle smarte byer og engagere sig i smarte borgere.

Priserne er en del af EUROCITIES årlige konference, som finder sted i den belgiske by den 27.-29. november. Den flamske minister for byer, boliger, energi og social økonomi Freya van den Bossche overrakte priserne til vinderne og sagde: "Den virkelig smarte by er en, der arbejder med sine borgere for at forbedre livskvaliteten. De mange, imponerende bidrag til årets priser har vist os, at det sker her og nu i byer over hele Europa. Jeg håber, at eksemplerne fra Brighton og Hove, Gijon og Ljubljana vil inspirere alle andre byer til at blive ved med at udvikle endnu mere innovative måder at engagere sig med deres borgere på."

Gijon, Brighton og Hove og Ljubljana vandt i tre separate kategorier: Gijon (i smart governance): Citizen Card Gijons Citizen Card er et adgangs- og betalingskort, der har nøglen til en bred vifte af tjenester i hele byen. Kortets omfang, der blev udviklet i 2002, er fortsat med at vokse, og det giver nu kortholdere adgang til alt fra elbiler og offentlige toiletter til biblioteker og sportsfaciliteter.

I dag har 80 % af Gijons befolkning et borgerkort. Brighton and Hove (i smarte job): Brighton Employability Advice and Careers Hut (BEACH) BEACH er go-to-webstedet for unge mennesker, der søger råd om beskæftigelsesegnethed i Brighton & Hove. Byen samlede en gruppe skoleelever for at diskutere færdigheder i beskæftigelsesegnethed og arbejdsgivernes forventninger. De studerende talte med potentielle arbejdsgivere omkring Brighton & Hove for at udforske beskæftigelsesmuligheder. Resultatet er en samling af filmklip, råd og information tilgængelig på BEACHs hjemmeside, som er målrettet elever, men som også bruges af forældre og lærere.

Ljubljana (i smart livsstil)

Giver sikre og lige muligheder i trafikken for børn og mennesker med handicap Ljubljana har arbejdet med skolebørn, forældre og handicappede borgere for at gøre det nemmere, sikrere og mere bekvemt at rejse rundt i byen. For skolebørn udviklede byen en webportal, der kortlagde transportmuligheder til forskellige skoler og identificerede farepunkter for at hjælpe med at planlægge rejser. Ljubljana har udviklet en række tjenester til at hjælpe borgere med handicap med at rejse med offentlig transport, herunder en ændring i lovgivningen og at give chauffører en særlig uddannelse.

EUROCITIES medlemmer indsendte 27 projekter til dette års priser. Bidragene blev bedømt af en uafhængig jury bestående af en repræsentant hver fra EU-institutionerne, den akademiske verden, den ikke-statslige sektor, medierne og konferenceværtsbyen.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending