Følg os

Priser

EUROCITIES 2013 awards

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

GetMediaBytesByerne Brighton and Hove, Gijon og Ljubljana har vundet EUROCITIES 2013  priser. Præmierne fandt sted i går aftes (27. november) i Gent for at belønne byer for deres indsats for at udvikle smarte byer og engagere sig med smarte borgere.

Priserne er en del af EUROCITIES årlige konference, der finder sted i den belgiske by den 27.-29. November. Den flamske minister for byer, boliger, energi og social økonomi Freya van den Bossche uddelte priserne til vinderne og sagde: ”Den virkelig smarte by er en, der arbejder sammen med sine borgere for at forbedre livskvaliteten. De mange imponerende bidrag til dette års priser har vist os, at dette sker her og nu i byer over hele Europa. Jeg håber, at eksemplerne fra Brighton og Hove, Gijon og Ljubljana vil inspirere alle andre byer til at fortsætte med at udvikle endnu mere innovative måder at engagere sig med deres borgere på. ”

Gijon, Brighton og Hove og Ljubljana vandt i tre separate kategorier: Gijon (i smart regeringsførelse): Citizen Card Gijon's Citizen Card er et adgangs- og betalingskort, der har nøglen til en bred vifte af tjenester over hele byen. Kortets rækkevidde er udviklet i 2002 og er fortsat med at vokse, og det giver nu kortindehavere adgang til alt fra deling af elbiler og offentlige toiletter til biblioteker og sportsfaciliteter.

reklame

I dag har 80% af Gijons befolkning et Citizen Card. Brighton and Hove (i smarte job): Brighton Employability Advice and Careers Hut (BEACH) BEACH er go-to-webstedet for unge mennesker, der søger rådgivning om beskæftigelsesegnethed i Brighton & Hove. Byen samlede en gruppe skoleelever for at diskutere ansættelsesevne og arbejdsgivernes forventninger. Studerende talte med potentielle arbejdsgivere i Brighton & Hove for at udforske beskæftigelsesmuligheder. Resultatet er en samling filmklip, råd og information tilgængelig på BEACH-webstedet, der er rettet mod studerende, men som også bruges af forældre og lærere.

Ljubljana (i Smart Living)

Tilvejebringelse af sikre og lige muligheder i trafikken for børn og handicappede Ljubljana har arbejdet med skolebørn, forældre og handicappede borgere for at gøre rejsen rundt i byen lettere, mere sikker og mere praktisk. For skolebørn udviklede byen en webportal, der kortlagde transportmuligheder til forskellige skoler og identificerede farlige hotspots for at hjælpe med at planlægge rejser. Ljubljana har udviklet en række tjenester til at hjælpe borgere med handicap med at rejse med offentlig transport, herunder en ændring af lovgivningen og give chauffører en særlig uddannelse.

reklame

EUROCITIES-medlemmer indsendte 27 projekter til dette års priser. Indlæg blev bedømt af en uafhængig jury bestående af en repræsentant fra EU-institutionerne, den akademiske verden, den ikke-statslige sektor, medierne og konferencens værtsby.

Priser

Ære mod inden for journalistik: Ansøg om Lorenzo Natali Media Prize i 2021 indtil 19. april

Udgivet

on

Ansøgninger åbnede den 1. marts til en af ​​verdens førende journalistiske priser - Lorenzo Natali Media Prize. Støttet af Europa-Kommissionen hylder prisen journalister fra hele verden for deres modige rapportering og for deres historier om mennesker og planeten, der fremhæver nogle af nutidens største udfordringer og inspirerende løsninger, der adresserer dem. For at markere lanceringen af ​​2021-udgaven sagde International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen: ”Den Europæiske Union står for ytringsfrihed i Europa og rundt om i verden. Gennem Lorenzo Natali Media Prize anerkender vi journalister, der har vovet, ofte med stor personlig risiko, at rapportere fakta og fortælle historierne, der kaster lys over emner som uretfærdighed, ulighed og miljøforringelse. Historier der viser de inspirerende måder, hvorpå folk reagerer. Hvis du er journalist, der netop har fortalt denne historie i det forløbne år, opfordrer jeg dig til at ansøge. ”

Sidste frist for tilmeldinger er 19. april 2021. Vinderne tildeles € 10,000. For flere detaljer, se venligst pressemeddelelse og Lorenzo Natali Media Prize-websted.

reklame

Læs

Priser

Fire #MEDIA-film vil konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Udgivet

on

Den 76th Venice Film Festival startede den 28 august med 12-film understøttet af Media-programmet - EU's program til støtte for den europæiske film- og audiovisuelle industri. Fire af MEDIA-understøttede film er desuden blevet opført på listen til at konkurrere om Golden Lion: Sandheden af Hirokazu Kore-eda (Frankrig, Japan), Om endeløshed af Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden af Pietro Marcello (Italien, Frankrig) og Den malede fugl af Václav Marhoul (Tjekkiet, Ukraine, Slovakiet). Det Orizzonti konkurrence der er dedikeret til de seneste æstetiske og udtryksfulde trends i international biograf med MEDIA-understøttet Blanco en blanco af Theo Court (Spanien, Chile, Frankrig, Tyskland) og Mor af Rodrigo Sorogoyen (Spanien, Frankrig).

Filmen Effetti Domino af Alessandro Rosseto (Italien) vises i Sconfini-sektion der er dedikeret til art-house og genrefilm, eksperimentelle og kunstnerfilm. Fem yderligere film, der støttes af MEDIA, deltager i de uafhængige sektioner Giornate degli Autori såvel som i Venice International Film Critics Week afholdt parallelt med festivalen. Ved siden af ​​festivalen arrangerer Europa-Kommissionen også lørdag (31 august) European Film Forum. Flere detaljer om de MEDIA-understøttede film på Venice Film Festival er tilgængelige her, MEDIA-programmet her og på European Film Forum her. Flere oplysninger om Kommissionens støtte til de audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgængelige her.

Læs

Priser

10 byer, der konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titlen

Udgivet

on

Ti europæiske byer er blevet liste på listen til 2020 Den europæiske hovedstad for smart turisme konkurrence (præsenteret i alfabetisk rækkefølge): Bratislava (Slovakiet), Breda (Holland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrig), Ravenna (Italien) og Torino (Italien). De finalistiske byer blev udvalgt blandt i alt 35 ansøgninger fra 17 EU-medlemsstater.

Den europæiske hovedstad for smart turisme blev foreslået som en forberedende foranstaltning af Europa-Parlamentet og gennemføres af Europa-Kommissionen. Det sigter mod at fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bæredygtig og inklusiv turismeudvikling samt sprede og lette udvekslingen af ​​bedste praksis. Dette EU-initiativ anerkender enestående resultater fra europæiske byer som turistdestinationer i fire kategorier: Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

Sidste år vandt Helsinki og Lyon åbningskonkurrencen, og de to byer har i fællesskab titlerne af European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den anden udgave af konkurrencen om at tildele to byer som de europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020. De to vindende byer vil drage fordel af kommunikation og branding support i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en specialbygget skulptur til deres bycentre samt skræddersyede salgsfremmende handlinger.

Derudover uddeles fire priser til anerkendelse af resultater i de enkelte kategorier af konkurrencen (Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vindende byer annonceres og tildeles ved en prisuddelingsceremoni, der finder sted som en del af det europæiske turistforum i Helsinki den 9-10 oktober 2019.

Baggrund

I den første fase af konkurrencen vurderede et uafhængigt ekspertpanel ansøgningerne. Alle finalistbyer viste fremragende karakter i de fire konkurrencekategorier samlet.

I anden fase rejser repræsentanter for de 10 finalistbyer til Helsinki for at præsentere deres kandidaturer og det program for aktiviteter, der er planlagt til 2020 foran den europæiske jury. Den europæiske jury mødes den 8. oktober 2019 og vælger to byer til at blive europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020.

Udvælgelsen af ​​de mest innovative projekter, ideer og initiativer, som byerne har indsendt til det sidste års konkurrence, findes i Kompendium af bedste praksis, guide til smart turisme i EU. For alle de seneste nyheder om Den europæiske hovedstad for smart turisme, tilmeld dig nyhedsbrev, eller følg videre Facebook or Twitter.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending