Følg os

Klima forandring

LIFE fortsætter: Folketinget fornyer budgetpost for miljø- og klimaprojekter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

c004c4f164893f5ec0240122155cfb8450f6a287Det næste LIFE-program - EU's finansielle instrument til støtte for miljø- og klimahandlingsprojekter udført af offentlige eller private organer i 2014-2020 - blev godkendt af Parlamentet den 21. november. Som aftalt med EU's ministre vil dets budget øges til 3.1 mia. EUR (fra 2.2 mia. EUR i øjeblikket) for at tackle nye opgaver og udfordringer, primært inden for klimaindsats og ressourceeffektivitet.
"LIFE er et lille, men ekstremt succesfuldt og populært EU-finansieringsinstrument. I mere end 20 år har det bidraget til investeringer i miljø- og klimaprojekter, herunder midler til Natura 2000, det EU-dækkende netværk af naturbeskyttelsesområder. Vi stemte derfor for fortsætte og styrke dette program," sagde ordfører Jutta Haug (S&D, DE).

Parlamentet stemte med 568 stemmer for, 20 imod og 21 hverken for eller imod, for at godkende aftalen, der blev forhandlet med EU-ministre.

Et budget på 3.1 milliarder euro

"Dette er mindre end Parlamentet anmodede om, men stadig en klar stigning i forhold til det nuværende budget på 2.2 mia. EUR", sagde Haug. "Og det kommer med nye opgaver og udfordringer: et separat underprogram for klimaindsats, de nye fællesfinansierede 'integrerede projekter' og voksende udfordringer inden for ressourceeffektivitet", tilføjede hun.

I sine forhandlinger med ministre sikrede Folketinget også en øget bevilling til natur og biodiversitet.

Projekter, der skal udvælges på demonstrationspotentiale

I det næste LIFE-program vil projekter blive udvalgt til finansiering udelukkende på baggrund af deres kvalitet og demonstrationspotentiale - en mere gennemsigtig metode end de nuværende nationale tildelinger, hvor en andel af midlerne vejledende tildeles hvert medlemsland. I stedet er der indført kapacitetsopbyggende tiltag for at hjælpe lande og regioner med en lav udvælgelsesrate af projekter til at opnå højere projektkvalitet.

Integrerede projekter

reklame

MEP'er forhandlede og stemte også for "integrerede projekter", som vil gøre det muligt at investere forskellige EU-midler i fællesskab for at tackle de vigtigste udfordringer ved at anvende lovgivning på områderne vand, affald, luftkvalitet og naturbeskyttelse. Disse projekter giver mulighed for at bygge miljø- og klimapolitiske bekymringer og løsninger ind i andre politikker. "Jeg opfordrer nu lande og regioner til at gøre brug af denne mulighed - specifikke midler vil være tilgængelige for at hjælpe med forberedelsen og etableringen af ​​et integreret projekt," sagde Haug.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending