Følg os

Miljø

Spørgsmål og svar vedrørende EU ratificering af anden forpligtelsesperiode Kyoto-protokollen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

web_vindkraft_31. Hvad foreslår Europa-Kommissionen?

Kommissionen har fremsat et forslag til ratificering af den såkaldte Doha-ændring til Kyoto-protokollen. Doha-ændringen, som blev vedtaget på FN's klimakonference i Doha, Qatar i december 2012, omfatter en række ændringer til Kyoto-protokollen, som etablerer en anden forpligtelsesperiode med juridisk bindende emissionsforpligtelser for årene 2013-2020. Når først vedtaget af Rådet (med samtykke fra Europa-Parlamentet), vil den foreslåede ratifikationsbeslutning gøre det muligt for EU's juridisk bindende forpligtelser i den anden Kyoto-periode at træde i kraft i international ret, når Doha-ændringen har modtaget tilstrækkelige ratifikationer til at træde i kraft.

Den af ​​Kommissionen foreslåede ratificeringsbeslutning vil afslutte Doha-ændringen på vegne af EU. Men da Kyoto-protokollen er en aftale, som både EU og dets medlemslande er parter i, vil hvert enkelt medlemsland også skulle ratificere Doha-ændringen på egne vegne. Det gælder også Island, som EU og dets medlemslande i fællesskab agter at opfylde deres forpligtelse med.

Når alle nationale ratifikationsprocesser er afsluttet, vil EU, dens medlemslande og Island deponere deres ratifikationsinstrumenter hos FN samtidigt for at sikre, at ikrafttræden sker for alle på samme tid. Ved at fremsætte sit forslag nu sigter Kommissionen mod, at denne deponering af ratifikationsinstrumenter fra EU, dets medlemslande og Island skal finde sted i begyndelsen af ​​2015.

Kommissionen har også foreslået en ændring af EU's overvågningsmekanismeforordning1 for drivhusgasser for at muliggøre implementering af en række tekniske spørgsmål relateret til den anden forpligtelsesperiode.

2. Ændrer forslagene medlemslandenes mål eller forpligtelser i henhold til lovgivningen fra 2009 om klima- og energipakken?

Nej. Ved forberedelsen af ​​den fælles forpligtelse, som EU, dets medlemslande og Island sammen skal påtage sig, konkluderede Rådet i marts 2012, at den fælles forpligtelse skulle "fastlægges på grundlag af de samlede (drivhusgas)emissioner tilladt iht. klima- og energipakken", hvilket afspejler EU's ensidige forpligtelse til at reducere sine emissioner med 20 % under 1990-niveauet inden 2020. Rådet konkluderede også, at med denne tilgang "må de enkelte EU-medlemsstaters emissionsreduktionsforpligtelser ikke overstige deres forpligtelser, der er aftalt i EU-lovgivningen”.

reklame

Kommissionen har udarbejdet sit forslag på dette grundlag. Forslaget ændrer derfor ikke på de mål og forpligtelser, der er fastsat i EU-lovgivningen under klima- og energipakken.

3. Overholder EU ikke allerede den anden forpligtelsesregler? Hvorfor er ratificering nødvendig?

Ja, baseret på klima- og energipakken implementerer EU og dets medlemslande allerede en emissionsreduktion på 20 % inden 2020. Dette gjorde det muligt for dem at acceptere at gennemføre deres afbødningsforpligtelser for Kyoto-protokollens anden forpligtelsesperiode fra dens start den 1. januar 2013.

Ratificering er ikke desto mindre nødvendig for at muliggøre ikrafttrædelsen af ​​Doha-ændringen som juridisk bindende tilsagn.

At muliggøre ikrafttrædelsen af ​​Europas forpligtelser som juridisk bindende forpligtelser i international ret sender et stærkt signal om EU's og dets medlemslandes forpligtelse til en regelbaseret multilateral ordning til håndtering af klimaændringer på internationalt plan, både nu og i fremtiden med den nye internationale klimaaftale, der skal stå færdig i 2015.

4. Hvad betyder fælles opfyldelse?

'Joint fulfilment' er en teknisk betegnelse i Kyoto-protokollen. Det betyder, at flere parter kan blive enige om at opfylde deres emissionsforpligtelser i fællesskab.

Når den fælles forpligtelse er opnået, anses alle parter, der deltager i den 'fælles opfyldelse', for at være i overensstemmelse med Kyoto-protokollens emissionsforpligtelser. Kun hvis den fælles forpligtelse ikke opnås, bliver hver part ansvarlig for sit individuelle emissionsniveau i henhold til "vilkårene for fælles opfyldelse".

5. Hvad ville der ske, hvis et medlemsland eller Island ikke nåede sit nationale mål i henhold til EU-lovgivningen og Kyoto-protokollen?

Nationale emissionsmål er fastsat i EU-lovgivningen gennem 2009-beslutningen om indsatsdeling.2 Hvis et medlemsland ikke når dette mål, kan det udgøre en overtrædelse af EU-lovgivningen, hvilket betyder, at Kommissionen kan indlede en såkaldt 'overtrædelsesprocedure'.

Så længe EU's, dets medlemslandes og Islands fælles reduktionsforpligtelse er opnået, tager overholdelsesvurderingen under Kyoto-protokollen ikke stilling til, om de enkelte medlemslande har opfyldt deres nationale mål.

Manglende overholdelse af Kyoto-protokollen af ​​et individuelt medlemsland kan kun forekomme, hvis:

1. Den fælles forpligtelse mellem EU, dets medlemslande og Island er ikke opnået; og

2. Det enkelte medlemsland overholder ikke sit nationale mål; og

3. Medlemslandet køber ikke tilstrækkelige internationalt gyldige Kyoto-emissionsenheder til at kompensere for manglen i sine indenlandske emissionsreduktioner.

Derudover vil EU og hvert af medlemmerne af aftalen om fælles opfyldelse, herunder medlemslandene, også i fællesskab være i misligholdelse, hvis det fælles engagement mellem EU, dets medlemslande og Island ikke opnås.

Overholdelsesvurderingen for Kyotos anden forpligtelsesperiode vil først finde sted i 2023. Indtil da vil EU, dets medlemslande og Island overvåge deres emissionstendenser og fremskrivningerne frem til 2020 for at sikre, at de holder sig på sporet for at nå deres mål. Når emissionerne for hele den anden forpligtelsesperiode er fastlagt (inden 2023), vil der være en yderligere periode for alle parter til at købe emissionsenheder for at undgå manglende overholdelse.

6. Hvad ville der ske, hvis EU, medlemslandene og Island ikke levede op til deres fælles forpligtelse?

Hvis EU's, dets medlemslandes og Islands fælles forpligtelse, dvs. emissionsreduktionen på 20 % inden 2020, ikke blev opnået, ville overensstemmelsesvurderingen ved udgangen af ​​den anden forpligtelsesperiode overveje, om EU, dets medlemslande og Island havde overholdt emissionsniveauerne under deres individuelle ansvar. De individuelle emissionsniveauer skal præciseres til dette formål i betingelserne for fælles opfyldelse sammen med ratificeringen.

7. Hvorfor påtager EU sig en fælles opfyldelse med Island?

Som medlem af Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde deltager Island allerede i EU's handelssystem for drivhusgasemissioner. I 2009 udtrykte Island sin hensigt om i fællesskab at opfylde sine forpligtelser i en anden forpligtelsesperiode sammen med EU og dets medlemslande. Rådet hilste denne anmodning velkommen og konkluderede, at den fælles opfyldelse i den anden forpligtelsesperiode bør omfatte Island. Rådet anmodede også Kommissionen om at udarbejde de relevante forslag i denne henseende.

8. Hvad vil Islands mål være?

Islands mål vil blive fastlagt i en traktat, der stadig mangler at blive forhandlet med Island.

9. Afhænger den fælles opfyldelse med Island af, at Island tilslutter sig EU?

Nej. Island er interesseret i fælles opfyldelse med EU og dets medlemslande, uanset om det bliver medlem af EU eller ej. Suspensionen af ​​tiltrædelsesforhandlingerne mellem Island og EU har derfor ingen indflydelse på den fælles opfyldelse af den forpligtelse, som EU, dets medlemsstater og Island i fællesskab er blevet enige om for den anden forpligtelsesperiode i Kyoto-protokollen.

10. Hvad indebærer ratificeringsprocessen?

Ratifikationsprocessen, som den proces, der fører til juridisk bindende kraft af Doha-ændringen for EU, dets medlemslande og Island, involverer 30 nationale ratifikationsprocesser, fordi hver af disse parter skal ratificere Doha-ændringen.

Aftalen med Island om Islands mål skal indgås, før EU's ratifikationsbeslutning formelt kan vedtages, da den skal indlejres deri. Når alle indenlandske ratifikationsprocesser er afsluttet, vil EU, dets medlemslande og Island samtidig deponere deres ratifikationsinstrumenter hos FN.

Når 144 parter i Kyoto-protokollen har deponeret deres ratifikationsinstrumenter, vil Doha-ændringen træde i kraft for de parter, der allerede har ratificeret.

11. Hvor mange andre deltager i den anden forpligtelsesperiode?

Alle 192 parter i Kyoto-protokollen er blevet enige om Doha-ændringen, der etablerer den anden forpligtelsesperiode. Det er dog kun industrilande, der er opført i Kyoto-protokollens bilag B, som påtager sig emissionsforpligtelser i henhold til protokollen.

18 udviklede lande, herunder EU, dets medlemslande og Island, har påtaget sig juridisk bindende emissionsforpligtelser for den anden periode svarende til en gennemsnitlig reduktion på mindst 1990 % under XNUMX-niveauet.

Antallet af udviklede landeparter med en forpligtelse for den anden periode er én mere end under den første forpligtelsesperiode. Fire partier, der ikke havde tilsagn i den første periode – EU-medlemslandene Cypern og Malta samt Hviderusland og Kasakhstan – har taget en for anden periode. Japan, New Zealand og Den Russiske Føderation, som havde forpligtelser for den første periode, har dog ikke påtaget sig forpligtelser for den anden periode. Det betyder, at den anden forpligtelsesperiode dækker en meget mindre andel af de globale emissioner – omkring 14-15 % – end den første.

Kyoto-protokollen er dog ikke det eneste instrument til at håndtere emissioner. Mere end 70 udviklede lande og udviklingslande, som ikke har forpligtelser under den anden Kyoto-periode, herunder Kina, USA, Indien, Japan og Rusland, har givet frivillige tilsagn om at begrænse eller reducere deres emissioner inden 2020.

12. Hvad er EU's bidrag til globale drivhusgasemissioner?

EU tegner sig i øjeblikket for omkring 11 % af de globale drivhusgasemissioner. Dette omfatter emissioner fra eller absorberet af skove og landbrugsjord.

13. Hvad er de vigtigste ændringer i den ændrede Kyoto-protokol?

De væsentligste ændringer er etableringen af ​​den anden forpligtelsesperiode og de nye emissionsforpligtelser, der er indskrevet for perioden.

En yderligere ændring, der er indført på EU's initiativ, gør det muligt for parterne at styrke deres emissionsforpligtelser i perioden uden en formel ratifikationsproces. Derudover indeholder Doha-ændringen en bestemmelse, der sikrer, at forpligtelserne for den anden periode ikke er mindre ambitiøse end dem under den første periode.

14. Hvad omhandler Kommissionens forslag om tekniske spørgsmål?

Der er en række tekniske spørgsmål i forbindelse med styringen af ​​emissionsenheder til regnskabsmæssige formål i den anden forpligtelsesperiode, som skal implementeres gennem EU's og medlemslandenes registersystem. Den foreslåede afgørelse om tekniske spørgsmål udgør retsgrundlaget for at ændre den eksisterende registerforordning3 og implementere disse tekniske problemer for at sikre et fuldt operationelt regnskabssystem i den anden forpligtelsesperiode. Det kræver godkendelse af Europa-Parlamentet og Rådet gennem den fælles beslutningsprocedure.

15. Hvornår træder den anden forpligtelsesperiode i kraft?

Doha-ændringen, der etablerer den anden forpligtelsesperiode, træder i kraft på den 90. dag, efter at 144 af de 192 parter i Kyoto-protokollen har deponeret deres ratifikationsinstrumenter hos FN.

16. Har nogen parter allerede ratificeret Doha-ændringen?

Indtil videre har tre parter ratificeret: Barbados, De Forenede Arabiske Emirater og Mauritius.

Se også IP / 13 / 1035

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending