Følg os

Miljø

Parlamentet støtter planerne om at standse hensynsløs ophugning af gamle skibe

DEL:

Udgivet

on

BANGLADESH-ØKONOMI-SKIBSBRUD-FILERPlans agreed with EU ministers to end the scrapping of old EU-registered ships on third-country beaches and ensure they are recycled in EU-approved facilities worldwide instead were backed by the European Parliament on Tuesday. Beaching ships to scrap them jeopardises workers’ health, safety and the environment, say MEPs.

“I want to stress that this is not an attack against India, Bangladesh or Pakistan – the countries that currently practice beaching – but against the dangerous and highly polluting practice of beaching itself, said Carl Schlyter (Greens/EFA, SE), who steered the legislation through Parliament. “This regulation incentivizes these countries to make the necessary investments in proper ship recycling facilities – above all for the sake of safe and environmentally sound jobs in their countries,” he added.

En EU-liste over skibsophugningsanlæg

EU-registrerede skibe skal fremover ophugges i EU-godkendte skibsophugningsanlæg, som skal opfylde specifikke krav, være certificeret og jævnligt efterses.

During the negotiations, Parliament strengthened the proposed requirements, inter alia by obliging ship-recycling businesses to operate in built structures, which must be “designed, constructed and be operated in a safe and environmentally sound manner”. They must hold in hazardous materials throughout the recycling process and handle them and their waste only on impermeable floors with effective drainage. Waste quantities will have to be documented, and their treatment authorised only in waste treatment or recycling facilities

Skibe uden for EU, såvel som EU-skibe, vil være omfattet af forordningen, for så vidt som de skal have en opgørelse over farlige materialer, når de anløber EU-havne. Håndhævelsesforanstaltninger, herunder sanktioner, skal fastsættes af medlemslandene.

Kommissionen skal rapportere om gennemførligheden af ​​et finansielt instrument til at lette sikker og forsvarlig skibsophugning og, hvis det er relevant, fremlægge et lovforslag inden for tre år efter forordningens ikrafttræden.

reklame

Næste skridt

Forordningen vil tidligst finde anvendelse på skibe to år og senest fem år efter dens ikrafttræden, den endelige dato afhænger af, hvornår genanvendelseskapaciteten for anlæg på EU-listen overstiger en tærskel på 2.5 millioner tons let deplacement.

Bestemmelserne om skibsophugningsanlæg vil gælde fra et år efter forordningens ikrafttræden (dvs. 20 dage efter dens offentliggørelse).

Lovforslaget blev godkendt med 591 stemmer for, 47 imod og 32 hverken for eller imod.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending