Følg os

Miljø

Parlamentet støtter planerne om at standse hensynsløs ophugning af gamle skibe

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

BANGLADESH-ØKONOMI-SKIBSBRUD-FILERPlaner aftalt med EU-ministre om at stoppe ophugningen af ​​gamle EU-registrerede skibe på tredjelandes strande og sikre, at de genanvendes i EU-godkendte faciliteter verden over i stedet blev støttet af Europa-Parlamentet tirsdag. At strande skibe for at ophugge dem bringer arbejdernes sundhed, sikkerhed og miljøet i fare, siger MEP'erne.

"Jeg vil gerne understrege, at dette ikke er et angreb mod Indien, Bangladesh eller Pakistan - de lande, der i øjeblikket praktiserer stranding - men mod den farlige og stærkt forurenende praksis med at strande sig selv," sagde Carl Schlyter (Greens/EFA, SE), som styrede. lovgivningen gennem parlamentet."Denne forordning tilskynder disse lande til at foretage de nødvendige investeringer i ordentlige skibsophugningsanlæg - frem for alt af hensyn til sikre og miljøvenlige job i deres lande," tilføjede han.

En EU-liste over skibsophugningsanlæg

EU-registrerede skibe skal fremover ophugges i EU-godkendte skibsophugningsanlæg, som skal opfylde specifikke krav, være certificeret og jævnligt efterses.

Under forhandlingerne har Parlamentet styrket de foreslåede krav, blandt andet ved at forpligte skibsophugningsvirksomheder til at operere i byggede konstruktioner, som skal "designes, konstrueres og drives på en sikker og miljørigtig måde". De skal holde på farlige materialer under hele genbrugsprocessen og kun håndtere dem og deres affald på uigennemtrængelige gulve med effektiv dræning. Affaldsmængder skal dokumenteres, og deres behandling må kun tillades i affaldsbehandlings- eller genbrugsanlæg

Skibe uden for EU, såvel som EU-skibe, vil være omfattet af forordningen, for så vidt som de skal have en opgørelse over farlige materialer, når de anløber EU-havne. Håndhævelsesforanstaltninger, herunder sanktioner, skal fastsættes af medlemslandene.

Kommissionen skal rapportere om gennemførligheden af ​​et finansielt instrument til at lette sikker og forsvarlig skibsophugning og, hvis det er relevant, fremlægge et lovforslag inden for tre år efter forordningens ikrafttræden.

reklame

Næste skridt

Forordningen vil tidligst finde anvendelse på skibe to år og senest fem år efter dens ikrafttræden, den endelige dato afhænger af, hvornår genanvendelseskapaciteten for anlæg på EU-listen overstiger en tærskel på 2.5 millioner tons let deplacement.

Bestemmelserne om skibsophugningsanlæg vil gælde fra et år efter forordningens ikrafttræden (dvs. 20 dage efter dens offentliggørelse).

Lovforslaget blev godkendt med 591 stemmer for, 47 imod og 32 hverken for eller imod.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending