Følg os

Miljø

Luftfartsemissioner: Kommissionen foreslår at anvende EU ETS på det europæiske regionale luftrum fra 1 januar 2014

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

flyvende-CO2-udledningEuropa-Kommissionen har i dag (16. oktober) foreslået at ændre EU's emissionshandelssystem (EU ETS), så emissioner fra luftfarten dækkes for den del af flyvninger, der finder sted i det europæiske regionale luftrum. Tilpasningen i lovgivningen vil gælde fra 1. januar 2014 og indtil en planlagt global markedsbaseret mekanisme (MBM) bliver gældende for international luftfarts emissioner i 2020, ifølge Den Internationale Civile Luftfartsorganisation (ICAO).

Klimakommissær Connie Hedegaard sagde: "I lyset af de seneste fremskridt i ICAO, ikke mindst takket være Europas hårde arbejde og beslutsomhed, har Europa-Kommissionen i dag foreslået at justere EU ETS, så emissioner fra luftfartssektoren ville blive dækket. for den del af flyvninger, der finder sted i det europæiske regionale luftrum. EU har reduceret udledningen af ​​drivhusgasser betydeligt, og alle de økonomiske sektorer bidrager til denne indsats. Luftfartssektoren skal også bidrage, da udledningen fra luftfarten stiger hurtigt – fordobles siden 1990. Jeg er overbevist om, at Europa-Parlamentet og Rådet vil handle hurtigt og godkende dette forslag uden forsinkelse. Med dette forslag påtager Europa sig ansvaret for at reducere emissionerne i sit eget luftrum, indtil den globale foranstaltning begynder.

Nøglefunktioner

Nøglefunktionerne i det reviderede ETS-system, der følger af dette forslag, vil være som følger:

  • Alle emissioner fra flyvninger mellem lufthavne i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS, der dækker de 28 medlemslande plus Norge og Island) vil fortsat være omfattet.
  • Fra 2014 til 2020 vil flyvninger til og fra lande uden for EØS nyde godt af en generel undtagelse for de emissioner, der finder sted uden for EØS-luftrummet. Kun emissioner fra den del af flyvninger, der finder sted inden for EØS-luftrummet, vil være omfattet.
  • For at imødekomme de særlige forhold i udviklingslandene vil flyvninger til og fra tredjelande, som ikke er udviklede lande, og som udleder mindre end 1 % af de globale luftfartsemissioner, nyde godt af en fuld undtagelse.

Næste skridt

Kommissionen ser gerne, at forslaget vedtages af Europa-Parlamentet og Rådet inden marts 2014 for at skabe klarhed for luftfartøjsoperatører, som ellers skulle afgive kvoter for deres alle emissioner på flyvninger i 2013 til og fra tredjelande senest den 30. april 2014.

Et detaljeret Q&A-dokument kan være findes her.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending