Følg os

Miljø

MEP'er for at beskytte blinde mennesker mod farerne ved tavse biler

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Af EU Reporter-korrespondent

ENVBLIND

Ved en afstemning den 6. februar vedtog Europa-Parlamentet et ændringsforslag, der pålægger bilfabrikanterne at udstyre deres "støjsvage" biler med et akustisk køretøjsalarmeringssystem (AVAS), som vil sikre, at disse køretøjer bliver hørt af personer med synstab.

Elektriske og hybride eller såkaldte 'støjsvage' biler er for støjsvage til, at blinde mennesker kan opdage dem. Ulykkesraten for lydløse køretøjer er dobbelt så høj som for biler med forbrændingsmotor under manøvreforhold med langsom hastighed, såsom at bremse, standse, bakke og køre ind på en parkeringsplads. Alle fodgængere er i fare, men blinde og svagtseende fodgængere har størst risiko for at opleve sammenstød med stille køretøjer, fordi de ikke kan se eller høre dem komme. Denne fare forventes at stige i takt med, at salget af lydløse biler vil vokse.

EBU-præsident Wolfgang Angermann hilste Europa-Parlamentets beslutning velkommen: "Blinde og svagtseende mennesker har ret til at være ude på gaden. Lydløse biler er farlige og minimale støjniveauer for at sikre vores sikkerhed er i højsædet. Jeg er glad for at se, at Europa-Parlamentet har lyttet til os. Nu ønsker vi, at medlemsstaterne gør det samme og støtter dette alt sammen vigtige krav." European Blind Union har længe og hårdt kæmpet for vedtagelsen af ​​obligatoriske minimumskrav til støj og vil fortsætte med at gøre det.

 

reklame

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending