Følg os

Miljø

Nantes - EU Grøneste!

DEL:

Udgivet

on

navn”Jeg lykønsker Nantes med at modtage titlen som europæisk grøn hovedstad 2013, en titel, der medfører stort ansvar, - sagde kommissær Potočnik i dag ved ceremonien til ære for Nantes, Frankrigs sjette største by, der overtog titlen som europæisk grøn hovedstad fra Vitoria-Gasteiz i Spanien. Nantes blev tildelt titlen European Green Capital 2013 efter en intens europæisk konkurrence i 2010. - 'Prisen anerkender miljømæssig bedste praksis, herunder inden for lokale bidrag til bæredygtig transport og jord, grønne byområder, vandforbrug og kampen mod globale klimaændringer. "

Nantes har mange 'grønne' legitimationsoplysninger, der hjalp det med at vinde titlen. For eksempel: Alle i Nantes bor inden for 300 meter fra et grønt område Der er 57 m² grøntareal pr. Person. Der er 100,000 træer i byen15% af beboerne bruger offentlig transport dagligt Nantes har en ambitiøs. Klimahandlingsplan for at reducere CO2-udledningen med 30% pr. Indbygger i 2020 sammenlignet med 200360% af landarealet i Nantes er enten landbrugs eller et grønt område; Byen har fire Natura 2000-steder og 33 naturlige zoner med blomster-, faunal- eller økologisk interesse. Nantes har også produceret en vandreudstilling kaldet Aéroflorale II.

Udstillingen, der vil turnere i europæiske byer i løbet af 2013, har et show kaldet "planteekspeditionen", som viser Nantes bidrag til miljømæssig bedste praksis og øger bevidstheden om den europæiske Green Capital Award gennem biologiske eksperimenter og opdagelser. Bruxelles byder Aéroflorale velkommen i maj 2013. Nantes har også udtænkt en omfattende begivenhedskalender for at dele sine oplevelser med verden og fejre byens præstationer. Kalenderen inkluderer det 5. verdensforum for menneskerettigheder med titlen 'Bæredygtig udvikling / menneskerettigheder: en fælles kamp?' (Maj 2013); den 10. økokonference (september 2013); og det tredje verdensmøde i Mexicos pagtunderskrivende byer i Ecocity Builders-bevægelsen.

 

Anna van Densky

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending