Følg os

Stålindustri

Verdens første forsøg med ny teknologi til genanvendelse af stålværkers CO2 på ArcelorMittal Gent

DEL:

Udgivet

on

ArcelorMittal Gent er vært for det første industrielle forsøg med klimateknologivirksomheden D-CRBNs nye teknologi, ved hjælp af en kulstoffangst enhed fremstillet af Mitsubishi Heavy Industries. Det giver kuldioxid med høj renhed (CO2) til D-CRBN-enheden, som omdanner den CO2, der fanges på ArcelorMittals anlæg, til kulilte til brug i stål- og kemisk produktion.

Dette er den første industrielle test af D-CRBN's plasmateknologi, hvilket gør ArcelorMittal Gent i Belgien til det første stålværk i verden, der afprøver processen, som er designet til at reducere CO2-emissioner.

Dette nye forsøg udvider den nuværende flerårige kulstoffangstpilot, der finder sted på stedet, for at teste gennemførligheden af ​​fuldskala implementering af MHI's kulstoffangstteknologi (Advanced KM CDR Process™).

D-CRBN, en Antwerpen-baseret virksomhed, har udviklet en teknologi, der bruger plasma til at omdanne kuldioxid til kulilte. Ved hjælp af vedvarende elektricitet bruges plasmaet til at bryde kulstof-iltbindingen og derved omdanne CO2 til kulilte. Kulmonoxidet kan bruges som et reduktionsmiddel i stålfremstillingsprocessen – som erstatning for en del af koks eller metallurgisk kul, der bruges i højovnen – eller som en basisingrediens i Gents Steelanol-fabrik, til produktion af kemikalier eller alternativt brændsel. 

D-CRBN-processen kræver højrent CO2, som kan leveres af MHI's kulstofopsamlingsenhed, som i øjeblikket bruges til at opfange højovns-afgasser, og afgangsgasser fra varmebåndsmøllens genopvarmningsovn i Gent.

En rørledning mellem MHI's CO1-opsamlingsenhed og D-CRBN's enhed blev tilsluttet den 2. juli for at teste muligheden for at bruge CO2 opsamlet af MHI-teknologien som råmateriale til D-CRBN. Den industrielle pilot er et vigtigt trin i at teste D-CRBNs teknologi for at sikre, at eventuelle urenheder, der ledsager den COXNUMX, der produceres under stålfremstilling, ikke har en skadelig effekt på proces- og produktgassen.

reklame

ArcelorMittal forfølger en række dekarboniseringsruter for at nå sine klimamål, som omfatter en reduktion på 35 % i CO2-emissioner fra ArcelorMittal Europe, inden 2030. En af disse ruter er Smart Carbon-stålfremstilling, som bruger cirkulært kulstof i højovnen, carbon capture and storage (CCS) eller udnyttelse (CCU).

Manfred Van Vlierberghe, administrerende direktør, ArcelorMittal Belgium, sagde: "Vi er stolte af at være en del af denne unikke kulstoffangst- og brugsforsøg i Gent, som er en del af vores strategi for at udvikle Smart Carbon-stålfremstillingsruten i ArcelorMittal Belgien. Vores team af ingeniører har arbejdet hårdt sammen med vores partnere for at nå dette stadie – og vi er glade for, at vores nye partner, D-CRBN, har skabt denne nye CCU-teknologi her i Belgien.”.  

Gill Scheltjens, administrerende direktør hos D-CRBN, sagde: "D-CRBN er begejstret for at samarbejde med ArcelorMittal og Mitsubishi Heavy Industries om dette innovative CO2-opsamling og -udnyttelse (CCU) pilotprojekt. Det er udfordrende at elektrificere stålproduktionen, men D-CRBNs proces, som genanvender CO2-emissioner tilbage til CO, tilbyder en omkostningseffektiv og skalerbar løsning. Vores teknologi kan elektrificere og dekarbonisere eksisterende højovne og reducere deres kulforbrug markant. Omdannelsen af ​​COXNUMX tilbage til CO til stålproduktion vil begrænse behovet for grøn brint i fremtiden og reducere omkostningerne til emissionsfrie produkter. Desuden kan noget af den producerede CO leveres til nabokemivirksomheder som råmateriale."

MHI's Senior Vice President (CCUS) for GX (Green Transformation) Solutions, Tatsuto Nagayasu, sagde: "CCUS vil spille en afgørende rolle i dekarboniseringen af ​​eksisterende aktiver i stålindustrien. Vores samarbejde med ArcelorMittal og D-CRBN i Belgien giver endnu et værktøj for industrien til at reducere sit CO2-fodaftryk - opfange emissioner, omdanne dem til et værdifuldt råmateriale og føre dem tilbage til processen. Dette initiativ viser vores forpligtelse til bæredygtig praksis og innovative løsninger for en grønnere fremtid."

ArcelorMittal, MHI, BHP og Mitsubishi Development Pty Ltd (Mitsubishi Development) annoncerede i maj 2024, at de med succes var begyndt at drive en pilot-kulstoffangstenhed på højovnens off-gas ved ArcelorMittal Gent i Belgien. I oktober 2022 annoncerede de fire parter deres samarbejde om et flerårigt forsøg med MHI's kulstoffangstteknologi (Advanced KM CDR ProcessTM) ved flere CO2-emissionspunkter, startende ved stålfremstillingsstedet i Gent.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending