Følg os

Solenergi

Solar Impulse Foundation lancerer en 'Solutions Guide for Cities' for at hjælpe byer med at nå net-nul-mål guide, som blev afsløret på COP27

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Forud for Solutions and Cities-temadagen på den internationale klimakonference COP 27 lancerer Solar Impulse Foundation sin innovative Solutions Guide for Cities, en samling af cleantech-løsninger designet til at hjælpe bycentre med hurtigt at opbygge et robust klimaafbødningsprogram. Guiden vil blive officielt introduceret under Europa-Kommissionens virtuelle program for COP 27 og kan følges i et live webinar, der undersøger, hvordan byer kan frigøre mulighederne i deres økologiske overgang.

Lissabon vil være en af ​​de første pilotbyer for guiden. Andre interesserede byer omfatter Stockholm, Genève og Paris-regionen (Île-de-France). Carlos Moedas, Lissabons borgmester erklærede: "Som borgmester i Lissabon er jeg stolt og forpligtet til at støtte Solutions for Cities-initiativet, som Solar Impulse Foundation leder. Byer er unikke placeret til at levere en bæredygtig økonomisk model, hvor ren energi tjener vores borgeres behov, især de mest sårbare. Lissabon er forpligtet til at levere denne bæredygtige tilgang med nye teknologier og innovative løsninger. For at opnå det, regner jeg med støtten fra Solar Impulse Foundation og min ven Bertrand Piccards ubarmhjertige beslutsomhed.

"Vores fond har identificeret mere end 1,400 teknologiske løsninger, der eksisterer i dag for at beskytte miljøet på en økonomisk rentabel måde, men verden bevæger sig ikke hurtigt nok til at erhverve de implementeringer, der er nødvendige for at nå COXNUMX-neutralitet," sagde Bertrand Piccard, grundlægger og formand. Solar Impuls Foundation.

"Byerne er de primære generatorer af økonomisk aktivitet, og samtidig er de ansvarlige for tre fjerdedele af den globale COXNUMX-udledning. Vores løsningsguide for byer viser, hvordan løsninger kan implementeres på en rentabel måde for at hjælpe med at fremskynde deres dekarboniseringsplaner."

Blandt de løsninger, der er undersøgt og mærket af Solar Impulse Foundation som både rene og rentable, udvalgte fonden en stikprøve på 188, der effektivt løser nøgleudfordringer for byers dekarbonisering, og havde casestudier fra det virkelige liv af implementering på tværs af +130 kommuner og 28 lande. Solar Impulse-identificerede løsninger til byer omfatter mere miljøvenlige byggematerialer såsom genbrugsbeton lavet af forarbejdet blandet granuleret nedrevet murbrokker, effektive biobaserede isoleringspaneler, antirefleks- og varmehåndteringsglas til vinduer, gråvandsgenbrug eller software til optimering af byvegetalisering, køretøj -to-grid, geotermisk lagring og geotermiske luft-vand varmepumper, samt ofte oversete, men yderst effektive energieffektiviseringstiltag.

På trods af den stigende følelse af, at det haster, er de fleste byer ikke begyndt at planlægge et nulpunkt, fordi de mangler en analyse af nøglesektorer, der bidrager til deres emissioner, ikke har adgang til de mest relevante teknologier og løsninger og står over for vanskeligheder med at prioritere deres indsats. Vejledningen adresserer disse kernespørgsmål ved at vise, hvor der kan foretages handlinger på tværs af værdikæderne i fem hovedsektorer, der er tæt forbundet med en bys økosystem: Energi- og elnetkonstruktion og bygninger, Mobilitet og logistik, Affaldshåndtering og Vand- og byinfrastruktur.

Den beskriver og adresserer de utallige "smertepunkter", som byledere står over for, når de håndterer deres økologiske overgang, herunder betydelige vejspærringer. Guiden bruger en unik 'bottom-up-tilgang', der udnytter cleantech-innovatorers viden om deres kunders adoptionsbarrierer og fremhæver deres succeshistorier for at inspirere til klimahandling. "Vi tror på, at de spillere, der er mest ivrige efter at sætte skub i vedtagelsen af ​​klimaløsninger, er dem, der kan gøre en forretning ud af det," fortsatte Piccard. "Alligevel erkender vi, at løsningerne og deres muligheder kun er en del af puslespillet. Målet er at modernisere de juridiske rammer for at skabe et behov for at trække løsningerne ud på markedet.”

reklame

For at hjælpe med denne opgave inviterede Solar Impulse Foundation andre organisationer, også kaldet "systemic enablers", til at tilslutte sig initiativet og dele deres bedste praksis for at bevæge sig fra urban vision til løsningsvedtagelse. Disse grupper, herunder World Wildlife Foundation, International Council for Local Environmental Initiatives (ICLEI) og NetZeroCities Climate, blandt andre, har arbejdet på disse krav i mange år og vil hjælpe byer med at implementere løsninger fra vejledningen.

Om Bertrand Piccard
En pionerånd og en indflydelsesrig stemme til at tilskynde til implementering af effektive løsninger. En af de første, så tidligt som i 2000'erne, der overvejede økologi gennem rentabilitetslinsen, anses Bertrand Piccard for at være en opinionsleder på temaerne innovation og bæredygtighed. Formand for Solar Impulse Foundation fremmer han kvalitativ vækst ved at demonstrere det økonomiske potentiale ved rene teknologier. Idet han fordømmer det absurde i forurenende og ineffektive systemer, der stadig bruges alt for ofte i dag, går han ind for en modernisering af de juridiske rammer for at lette adgangen til markedet for effektive løsninger. Hans stemme bliver hørt inden for de største institutioner, såsom FN, Europa-Kommissionen, World Economic Forum ... og hans engagement har givet ham adskillige nomineringer, såsom Champion of the Earth og United Nations Goodwill Ambassador.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending