Følg os

IAEA

IAEA-chefen håber at vende tilbage til Ukraine 'snart' over forhandlinger om atomkraftværker

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Rafael Grossi (billedet), chef for Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA), sagde tirsdag (18. oktober), at han forventer at vende tilbage til Ukraine "snart". Dette var på trods af forhandlinger om at skabe en sikkerhedszone omkring Zaporizhzhias atomkraftværk.

Grossi var mellemled mellem Moskva og Kiev for at etablere en zone med nuklear sikkerhed og sikkerhed omkring anlægget. Pladsen har været ramt af strømafbrydelser de seneste par uger som følge af beskydning.

IAEA udtalte tidligere, at det var dybt bekymret over tilbageholdelsen af ​​to ukrainske ansatte fra Zaporizhzhia, som ligger i en af ​​de fire ukrainske regioner, Rusland hævder at have annekteret, men kun delvist besætter.

Under et besøg i Argentina sagde han, at der er mulighed for, at han vender tilbage til Ukraine eller Rusland.

"Det betyder, at jeg får svar og svar fra begge sider. Jeg leder hele tiden efter nye måder at komme videre på. Jeg skal nok vende tilbage på et tidspunkt.

Disse samtaler er nøglen til at afhjælpe de bekymringer, der har været stigende siden august, vedrørende risikoen for beskydning nær Zaporizhzhia (Europas største atomkraftværk) og andre potentielle trusler. Både Rusland og Ukraine giver hinanden skylden for beskydningen.

IAEA, FN's nukleare vagthund, udtalte, at selvom separate russiske trusler om at bruge atomvåben i Ukraine ikke kan udelukkes, var det ikke en "umiddelbar mulighed".

reklame

"Jeg tror ikke, Rusland kunne bruge atomvåben med det samme. Han udtalte, at selvom intet kan udelukkes, er han ikke en del af beslutningsprocessen for det land. Han mener dog, at et sådant skridt ville være ekstremt.

Grossi blev spurgt om de igangværende forhandlinger om at genoplive en atomaftale med Iran. Han sagde, at forhandlingerne er i et "dødvande", og at IAEA ikke havde nogen nøgleoplysninger på grund af restriktioner på inspektioner i de seneste uger.

Efternavn uge, udtalte USA, at genoplivning af Irans atomaftale fra 2015 "ikke var vores nuværende fokus", og tilføjede, at Teheran havde vist ringe interesse i, at pagten blev genoplivet, og at Washington fokuserede på, hvordan man kunne støtte Iranske demonstranter.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending