Følg os

Energi

Ren energi: EU's indsats for vedvarende energi og energieffektivitet 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekæmpelse af klimaændringer og forbedring af energisikkerheden er blandt EU's prioriteter. Find ud af, hvordan MEP'er ønsker at øge energieffektiviteten og brugen af ​​vedvarende energi, Økonomi.

I 2018 godkendte Europa-Parlamentet lovgivning for at hjælpe bekæmpe klimaforandringer, samt reducere EU's afhængighed af import af fossile brændstoffer og hjælpe husholdninger med at generere deres egen grønne energi.

Denne lovgivningspakke består af tre love: en om vedvarende energi, en på energieffektivitet og en på en kontrolmekanisme

Lovene vedr brug af vedvarende energi og om energieffektivitet er i øjeblikket under revision at hjælpe EU med at nå nye ambitiøse klimamål fastsat under European Green Deal i 2021. Forøgelse af andelen af ​​vedvarende energi og forbedring af energieffektiviteten vil også hjælpe Europa med at reducere sin afhængighed af import af fossile brændstoffer, der for en stor del kommer fra Rusland.

Øge andelen af ​​vedvarende energi

Andelen af ​​energi, der forbruges fra vedvarende energikilder, er mere end fordoblet de seneste år, fra omkring 9.6 % i 2004 til 22.1 % i 2020. Det betyder, at EU nåede sit mål på 20 % for 2020.

Under de nuværende regler skal andelen af ​​vedvarende energi være mindst 32 % i 2030, og dette mål er ved at blive revideret op. I juli 2022 krævede medlemmer af Parlamentets energiudvalg en forhøjelse til 45 %.

Lær mere om andelen af ​​vedvarende energi i EU-landene.

Forbedring af energieffektiviteten

reklame

Energieffektivitetsforbedringer kunne ikke kun reducere CO2-emissionerne, men også EU's årlige energiimportregning på 330 milliarder euro. Derfor arbejder EU-lovgivere på en opdatering af energieffektivitetsmålet på 32.5 % for 2030, som blev vedtaget i 2018. Energieffektivitet betyder, at man bruger mindre energi til at producere det samme resultat.

De foreslåede nye mål er en reduktion på mindst 40 % i det endelige energiforbrug og 42.5 % i det primære energiforbrug. Det endelige energiforbrug refererer til den energi, der bruges af de endelige forbrugere (såsom husholdningernes elforbrug), hvorimod primært energiforbrug repræsenterer det samlede energibehov i et land (f.eks. brændstof, der brændes for at producere elektricitet).

Et vigtigt område for forbedring er opvarmning og afkøling af bygninger, som tegner sig for 40 % af al energiforbruget i EU. Omkring 75 % af dem er energiineffektive.

For at løse dette spørgsmål vedtog Parlamentet nye regler om bygningers energieffektivitet i april 2018. Ifølge reglerne bør EU-landene udarbejde nationale langsigtede strategier til støtte for renovering af bolig- og erhvervsejendomme. Målet er, at bygninger i EU i 2050 næsten ikke bruger energi.

Derudover i 2017 Folketinget forenklede energimærker til husholdningsapparater, såsom lamper, fjernsyn og støvsugere, for at gøre det nemmere for forbrugeren at sammenligne deres energieffektivitet.

Kontrolmekanisme

I 2018 godkendte MEP'erne også nye regler om de såkaldte styring af energiunionen. Det er en kontrolmekanisme til at overvåge landes fremskridt hen imod EU's energi- og klimamål for 2030 og et samarbejdsværktøj til at udfylde hullet, hvis et medlemsland kommer bagud.

MEP'er vil debattere og stemme om opdateringerne om vedvarende energi og energieffektivitet i plenarmødet i september.

Mere om klimaændringer og EU

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending