Følg os

Energi

Europa kan skifte tilbage til kul, da Rusland skruer ned for gasstrømmene

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Afbildet i Lubmin, Tyskland den 8. marts 2022, er rør ved ilandføringsfaciliteterne til 'Nord Stream 1'-gasrørledningen.

Europas største russiske gaskøbere løb efter alternative brændstofforsyninger i denne uge. De kunne brænde mere kul for at håndtere lavere gasstrømme fra Rusland, som truer med en energikrise om vinteren, hvis lagrene ikke genopbygges.

Tyskland, Italien og Østrig har alle tilkendegivet, at de tror på, at kulfyrede kraftværker kan hjælpe kontinentet med at komme igennem krisen, der har set gaspriserne stige og øget de udfordringer, som politikere står over for i kampen mod inflation.

Mandagens meddelelse fra den hollandske regering om, at den ville løfte et loft over kulfyrede kraftværkers produktion og aktivere den første fase i en energikriseplan, var et tegn på dens vilje til at gøre det.

På grund af usikkerheden i russisk forsyning har Danmark også påbegyndt første fase af en nødgasplan.

Det var tættere på at erklære en energinødsituation, efter at Eni, olieselskabet, udtalte, at Ruslands Gazprom (GAZP.MM.) havde fortalt det, at det kun ville modtage en del af sin anmodning om gasforsyninger mandag.

Tyskland har også set lavere russiske strømme og har nu annonceret sin seneste plan for gaslagring. Det kunne også genstarte de kulfyrede kraftværker, som det havde planlagt at fjerne.

reklame

Robert Habeck, økonomiminister, sagde, at selvom det var smertefuldt at gøre det, var det nødvendigt for at reducere gasforbruget. Han er en del af partiet De Grønne, som har slået til lyd for en hurtigere exit fra kul, der udleder flere drivhusgasser.

"Men hvis det ikke bliver gjort, så er der en risiko for, at lagerenhederne ikke rækker til sidst på året hen mod vinteren. Han sagde, at hvis vi ikke gør det, så bliver vi manipuleret på politisk grundlag."

Ruslands tidligere kritik af Europa blev gentaget mandag af Rusland. Vesten indførte sanktioner efter invasionen af ​​Ukraine. Dette er en stor gastransitrute til Europa og en stor eksportør af hvede.

Mandag handlede den europæiske benchmark hollandske gaskontrakt for første måned til €124 ($130/MWh), et fald fra €335 i år, men steg mere end 30 % i forhold til niveauet sidste år.

Markus Krebber (CEO for Tysklands største elproducent RWE (RWEG.DE), udtalte, at elpriserne kunne tage op til fem år, før de vender tilbage til deres tidligere niveauer.

Hovedruten, der forsyner Europas største økonomi med russisk gas, er Nord Stream 1-rørledningen. De kørte med omkring 40 % kapacitet i mandags, på trods af at de var steget lidt siden begyndelsen af ​​sidste uge.

Ifølge Ukraine kunne dets rørledninger udfylde ethvert forsyningshul via Nord Stream 1. Moskva har tidligere udtalt, at det ikke kan pumpe mere gennem rørledninger, Ukraine har ikke lukket.

Eni og Uniper, et tysk forsyningsselskab Uniper (UN01.DE), var to af de europæiske virksomheder, der hævdede, at de modtog mindre russisk gas end de kontrakterede mængder. Men Europas gaslagre fyldes stadig langsomt.

De var 54 % fyldte mandag, mod EU's mål på 80 % i oktober og 90 % i november.

Tysklands økonomiministerium udtalte, at tilbagebringelse af kulfyrede kraftværker kunne øge kapaciteten med op til 10 gigawatt i tilfælde af gasmangel. Parlamentets overhus stemmer om loven den 8. juli.

Den seneste tysker foranstaltninger omfatte et auktionssystem for at tilskynde industrien til at bruge mindre gas og finansiel bistand til Tysklands gasmarkedsoperatør via KFW (KFW.UL), for at fylde gaslageret hurtigere.

RWE oplyste mandag, at det kunne forlænge driften af ​​tre 300 Megawatt (MW), brunkulskraftværker, hvis det er nødvendigt.

Østrigs regering nåede til enighed med forsyningsselskabet Verbund om at omdanne et gasfyret kraftværk til kul i tilfælde af en nødsituation. OMV (OMVV.VII) oplyste mandag, at Østrig ville modtage halvdelen af ​​sin sædvanlige gasforsyning for anden dag.

Holland vil ophæve et produktionsloft på kulfyrede kraftværker for at spare gas i betragtning af Gazproms planer om at reducere forsyningerne til Europa. Rob Jetten, den hollandske energiminister, meddelte det mandag. Han sagde, at regeringen også havde aktiveret en "tidlig varsling"-fase i en tredelt energikriseplan.

Ruslands Gazprom, et statskontrolleret selskab, skar Nord Stream 1-kapaciteten ned i sidste uge. Det citerede det forsinkede returneringsudstyr, der blev serviceret i Canada af Siemens Energy (SIEGn.DE).

Dmitry Peskov, en talsmand for Kreml, udtalte, at "Vi har gas. Den er klar til afsendelse, men europæerne skal returnere det udstyr, som skal repareres i overensstemmelse med deres forpligtelser."

Embedsmænd fra Tyskland og Italien har udtalt, at Rusland bruger denne undskyldning til at skære ned på forsyningerne.

Italiens tekniske udvalg for naturgas mødes tirsdag. Det har indikeret, at det kan erklære et højere beredskab i denne uge som svar på Ruslands fortsatte reduktioner i forsyningerne.

Dette ville sætte gang i foranstaltninger til at reducere forbruget. Det kunne omfatte rationering af gas til udvalgte industrielle brugere, øge produktionen på kulkraftværker og bede om yderligere gasimport fra andre leverandører i overensstemmelse med eksisterende kontrakter.

($ 1 = € 0.9508)

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending