Følg os

Energi

Unge sagsøger europæiske regeringer for energipagten for fossile brændstoffer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Et Stop'-skilt står foran Neurath brunkulskraftværket fra det tyske forsyningsselskab RWE, vest for Köln, Tyskland, 16. januar 2020.

Fem unge mennesker vil i dag (22. juni) anlægge sag mod 12 europæiske regeringer over en international pagt, der tillader investorer i fossile brændstoffer at sagsøge lande for at tage skridt til at tackle klimaforandringerne.

Energichartertraktaten (ECT) blev oprindeligt udarbejdet for at støtte investeringer i energisektoren i tidligere medlemmer af Sovjetunionen, og giver investorer mulighed for at sagsøge lande for politikker, der skader deres investeringer, og er blevet stemplet som en hindring for klimaindsats af forkæmpere.

Sagsøgerne repræsenterer lande, der er ramt af nylige klimaforandringer-relaterede katastrofer, herunder Tyskland og Belgien, som sidste år led ødelæggende oversvømmelser efter kraftig regn, som videnskabsmænd sagde, var gjort mere sandsynlige af klimaændringer.

Deres sag vil bede Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol om at beskytte deres rettigheder ved at beordre regeringer til at fjerne hindringer for bekæmpelse af klimaændringer skabt af ECT.

Sagen er rettet mod Østrig, Belgien, Cypern, Danmark, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Luxembourg, Holland, Sverige, Schweiz og Storbritannien, som alle har underskrevet ECT.

"Regeringer sætter stadig overskud fra den fossile brændstofindustri over menneskerettighederne. Men klimaforandringerne eskalerer og kræver flere og flere liv hver dag," sagde den 17-årige studerende Julia, en af ​​sagsøgerne, i en erklæring.

De mere end 50 underskrivere af ECT forhandler i øjeblikket om reformer af den, men lande inklusive Spanien og Frankrig har rejst muligheden for, at EU-lande forlader aftalen på grund af manglende fremskridt i forhandlingerne.

reklame

Kritikken af ​​traktaten er intensiveret midt i retssager fra virksomheder, der søger erstatning for fossile brændstoffer. RWE (RWEG.DE) sidste år brugte den til at søge kompensation fra den hollandske regering for dens plan om at udfase kulkraftværket inden 2030, hvilket ville påvirke det tyske elselskabs Eemshaven-kraftværk.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending