Følg os

Energi

'Vi er for afhængige af Rusland til vores energibehov' Timmermans foreslår ny energipakke

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen foreslog REPower EU, en plan for at mindske EU's afhængighed af russisk gas tirsdag (8. marts). REPower EU sigter mod at gøre europæisk energi mere sikker, overkommelig og grøn. Hovedmålet er at fremskynde Europas energiresiliens.

"Det er helt klart, at vi er for afhængige af Rusland til vores energibehov," sagde vicepræsident Frans Timmerman. "Svaret på denne bekymring for vores sikkerhed ligger i vedvarende energi og diversificering af forsyningen. Vedvarende energi giver os frihed til at vælge energikilder, der er rene, billige, pålidelige og vores." 

Selvom Ruslands invasion af Ukraine allerede er fremlagt til offentliggørelse, har det givet fornyet skub i behovet for at sikre Europas energifremtid. Tanken er, at Rusland ikke ville være i stand til at "lukke for hanen", hvis de ikke længere kontrollerer strømmen af ​​energi til Europa. 

"Den eneste måde, hvorpå vi ikke kan blive sat under pres fra at være Putins kunde, er ikke længere at være hans kunde for vores væsentlige energiressourcer," sagde Timmermans i Strasbourg mandag. "Den eneste måde at opnå det på er at fremskynde vores overgang til vedvarende energiressourcer."

Ifølge Kommissionens rapport vil de grønne midler, hvormed Europa vil producere denne energi, reducere energiomkostningerne for forbrugerne massivt og skabe jobmuligheder. Rapporten bemærker, at grøn energi som denne har meget lave variable omkostninger, hvilket betyder, at omkostningerne vil være mindre udsat for udsving i modsætning til gaspriserne. 

Forslaget tilskynder til øjeblikkelige handlinger som at fremskynde godkendelsesprocessen for vindmølleparker, bygge flere solpaneler og øge produktionen af ​​varmepumper. Timmermans opfordrede også borgerne til at hjælpe ved at ændre deres energiforbrugsvaner. 

Timmermans' forslag indeholder bestemmelser, der vil hjælpe forbrugere, der i øjeblikket kæmper for at betale for energi midt i de skyhøje gaspriser lige nu. Foranstaltninger kunne omfatte at tillade EU-stater at fastsætte priser for sårbare forbrugere, husholdninger og mikrovirksomheder for at hjælpe med at beskytte forbrugerne og økonomien. Kommissionen bekræfter også, at den vil overveje midlertidige skatteforanstaltninger på uventede overskud og undtagelsesvis beslutte at hente en del af disse afkast til omfordeling til forbrugerne. Disse foranstaltninger skal være forholdsmæssige, begrænsede i tid og undgå unødige markedsforvridninger.

reklame

Del denne artikel:

trending