Følg os

Energi

USA og Tyskland slår Nord Stream 2-rørledningsaftale for at skubbe russisk 'aggression' tilbage

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Arbejdstagere ses på byggepladsen for Nord Stream 2 gasrørledningen nær byen Kingisepp, Leningrad-regionen, Rusland, 5. juni 2019. REUTERS / Anton Vaganov / File Photo

USA og Tyskland har afsløret en aftale om Nord Stream 2 gasrørledningen, hvorunder Berlin lovede at reagere på ethvert forsøg fra Rusland om at bruge energi som et våben mod Ukraine og andre central- og østeuropæiske lande, skriver Simon Lewis, Andrea Shalal, Andreas Rinke, Thomas Escritt, Pavel Polityuk, Arshad Mohammed, David Brunnstrom og Doyinsola Oladipo.

Pagten sigter mod at afbøde, hvad kritikere betragter som strategiske farer ved rørledningen på 11 milliarder dollars, nu 98% færdig, bygget under Østersøen til at transportere gas fra Ruslands arktiske region til Tyskland.

Amerikanske embedsmænd har modsat sig rørledningen, som giver Rusland mulighed for at eksportere gas direkte til Tyskland og potentielt afskære andre nationer, men præsident Joe Bidens administration har valgt ikke at forsøge at dræbe den med amerikanske sanktioner.

reklame

I stedet har den forhandlet pagten med Tyskland, der truer med at pålægge Rusland omkostninger, hvis det søger at bruge rørledningen til at skade Ukraine eller andre lande i regionen.

Men disse tiltag syntes tilsyneladende at have gjort lidt for at berolige frygt i Ukraine, som sagde, at de bad om samtaler med både Den Europæiske Union og Tyskland om pipeline. Aftalen står også over for politisk modstand i USA og Tyskland.

En fælles erklæring om detaljerne i aftalen sagde, at Washington og Berlin var "forenede i deres beslutsomhed om at holde Rusland ansvarlig for dets aggression og ondartede aktiviteter ved at pålægge omkostninger via sanktioner og andre værktøjer."

reklame

Hvis Rusland forsøger at "bruge energi som et våben eller begå yderligere aggressive handlinger mod Ukraine", vil Tyskland tage skridt på egen hånd og presse på for handlinger i EU, herunder sanktioner, "for at begrænse russiske eksportkapaciteter til Europa inden for energisektoren, "erklæringen sagde.

Den detaljerede ikke specifikke russiske handlinger, der ville udløse et sådant skridt. "Vi valgte ikke at give Rusland et køreplan med hensyn til, hvordan de kan unddrage sig den forpligtelse til at skubbe tilbage," sagde en højtstående embedsmand fra udenrigsministeriet til journalister, der talte på betingelse af anonymitet.

”Vi vil også helt sikkert se på at holde fremtidige tyske regeringer ansvarlige for de forpligtelser, de har givet i dette,” sagde embedsmanden.

I henhold til aftalen vil Tyskland "udnytte al tilgængelig gearing" til at forlænge gas-transitaftalen mellem Rusland og Ukraine, en kilde til store indtægter til Ukraine, der udløber i 10.

Tyskland vil også bidrage med mindst 175 millioner dollars til en ny $ 1 milliard "Grøn fond for Ukraine" med det formål at forbedre landets energiuafhængighed.

Ukraine sendte notater til Bruxelles og Berlin, hvori de opfordrede til konsultationer, sagde udenrigsminister Dmytro Kuleba i en tweet, idet han tilføjede rørledningen "truer Ukraines sikkerhed." Læs mere.

Kuleba udsendte også en erklæring med Polens udenrigsminister, Zbigniew Rau, og lovede at arbejde sammen for at modsætte sig Nord Stream 2.

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskiy sagde, at han glædede sig til en "ærlig og levende" diskussion med Biden om rørledningen, når de to mødes i Washington næste måned. Besøget blev annonceret af Det Hvide Hus onsdag, men pressesekretær Jen Psaki sagde, at tidspunktet for meddelelsen ikke var relateret til rørledningsaftalen.

Den tyske kansler Angela Merkel talte telefonisk med den russiske præsident Vladimir Putin timer før frigivelsen af ​​aftalen, sagde den tyske regering og sagde Nord Stream 2 og gastransit via Ukraine var blandt emnerne.

Rørledningen havde hængt over forbindelserne mellem USA og Tyskland, siden tidligere præsident Donald Trump sagde, at det kunne gøre Tyskland til et "gidsler for Rusland" og godkendte nogle sanktioner.

Den tyske udenrigsminister Heiko Maas sagde på Twitter, at han var "lettet over, at vi har fundet en konstruktiv løsning".

Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov, der blev spurgt om de rapporterede detaljer i aftalen tidligere på onsdag, sagde, at enhver trussel om sanktioner mod Rusland ikke var "acceptabel" ifølge Interfax nyhedsbureau.

Allerede før den blev offentliggjort, dræbte lækkede detaljer i aftalen kritik fra ome-lovgivere i både Tyskland og USA.

Den republikanske senator Ted Cruz, der har afholdt Bidens ambassadørkandidater på grund af hans bekymring over Nord Stream 2, sagde, at den rapporterede aftale ville være "en geopolitisk sejr for Putin og en katastrofe for USA og vores allierede."

Cruz og nogle andre lovgivere på begge sider af midtergangen er rasende over den demokratiske præsident for at give afkald på kongresmedicinske sanktioner mod rørledningen og arbejder på måder at tvinge administrationens hånd på sanktioner ifølge kongressens hjælpere.

Den demokratiske senator Jeanne Shaheen, der sidder i Senatets udenrigsrelaterede komité, sagde, at hun ikke var overbevist om, at aftalen ville afbøde virkningen af ​​rørledningen, som hun sagde "bemyndiger Kreml til at sprede sin ondartede indflydelse i hele Østeuropa."

”Jeg er skeptisk over for, at det vil være tilstrækkeligt, når nøglespilleren ved bordet - Rusland - nægter at spille efter reglerne,” sagde Shaheen.

I Tyskland kaldte de øverste medlemmer af miljøpartiet De Grønne partiet den rapporterede aftale for "et bittert tilbageslag for klimabeskyttelse", der ville gavne Putin og svække Ukraine.

Biden-administrationens embedsmænd insisterer på, at rørledningen var så tæt på at være færdig, da de tiltrådte i januar, at der ikke var nogen måde for dem at forhindre, at den blev afsluttet.

"Vi tror bestemt, at der er mere, som den tidligere administration kunne have gjort," sagde den amerikanske embedsmand. "Men ved du, vi lavede det bedste ud af en dårlig hånd."

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending