Følg os

Energi

Nigerias olie- og gassektorreform er blevet lov

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sidste uge vedtog begge kamre i Nigerias parlament den længe ventede lov om olieindustri (PIB), som vil træde i lov, når den først modtager præsidentvalg, som forventes at følge i de kommende uger. En betydelig reform af olie- og gassektoren har været under overvejelse i godt over et årti, og det nye lovforslag indeholder vigtige bestemmelser for at generere tiltrængt investeringer og genoplive Nigerias energisektor, skriver Colin Stevens.

Reformens hastende karakter har aldrig været større som et resultat af Nigerias afhængighed af olie- og gassektoren for valutaindtægter og offentlige indtægter (henholdsvis 90% og 60%). Da investeringer i den private sektor globalt i stigende grad kanaliseres til renere energikilder, skrumpes puljen af ​​tilgængelige investeringer sammen med den globale pandemi. For at et land som Nigeria, der har de næststørste oliereserver på kontinentet, skal gå over fra fossile brændstoffer er der dog behov for betydelige investeringer for at støtte udviklingen af ​​infrastruktur og menneskelig kapital.

Den nuværende administrations forpligtelse til at reformere

reklame

Som et resultat har præsident Muhammadu Buharis administration gjort vedtagelsen af ​​dette lovforslag til en nøgleprioritet i dette begreb, der adresserer vejspærringerne, som ifølge en KPMG-rapport, har tidligere forhindret, at det blev vedtaget i 2008, 2012 og 2018. Det nuværende lovforslag søger at indføre ændringer i royalty-ordninger og skattemæssige betingelser for at berolige udenlandske olieproducenter samt imødegå bekymringerne i de samfund, hvor olie udvindes. Udenlandske olieproducenter som Chevron, ENI, Total og ExxonMobil har alle tilstandd at investeringer i milliarder af dollars er blevet holdt tilbage på grund af den langsomme fremgang i regningen, hvilket giver lokale interessenter tillid til, at gennemførelsen af ​​regningen vil føre til en bølge af investeringer.

En anden vigtig vejspærring, som den nuværende administration har formået at navigere over, var holdningen fra værtssamfund, der tidligere var sidelinjeret under processen og forsøgte at blokere lovens passage. Petroleum Host Community Development (PHCD) forsøger at imødegå deres bekymringer ved at give direkte sociale og økonomiske fordele ved petroleumsoperationer til værtssamfund og skabe en ramme til støtte for vedvarende udvikling via oprettelse af en tillid, gennem hvilken samfund vil kræve en 3 % andel af regional olieformue genereret gennem produktion.

Regeringsreformer

reklame

Behovet for regeringsreformer er også ofte blevet nævnt som en hindring for indre investeringer i sektoren. I henhold til det nye lovforslag vil det eksisterende nigerianske National Petroleum Corporation (NNPC) overgå fra et statsejet til et aktieselskab, hvilket giver større gennemsigtighed og effektivitet. Formel segmentering af industrien i opstrøms- og mellem- og nedstrømsektoren med separate regulatorer vil også give mulighed for klarere tilsyn. Lovens godkendelse er blevet hilst velkommen af ​​landets Center for Transparency Advocacy, som kaldet det “et positivt skridt” i retning af en reformeret energiindustri.

Forbereder sig på energiomstillingen

Inden lovforslaget blev godkendt, opfordrede kommentatorer til flere bestemmelser, der udtrykkeligt adresserer klimaproblemer og baner vejen for diversificering i bæredygtig energiproduktion. Miljøbestemmelser, herunder oprettelse af saneringsfonde og krav til miljøledelsesplaner, er positive skridt, men de opfylder kun og overstiger ikke de grundlæggende internationale standarder og er derfor ikke set som tilstrækkelig ambitiøs.

Der er dog et klart potentiale for Petroleum Investment Bill til at generere betydelige offentlige indtægter, som derefter kan investeres i sektoren for vedvarende energi. Initiativer som regeringens solenergiplan, der vil se 2.3 billioner naira (ca. 4.7 mia. €) af COVIDs økonomiske genopretningsfond dedikeret til installation af fem millioner solsystemer, viser en vilje til at investere i lavemissionsenergiproduktion.

Resultatet af disse reformer, som i vid udstrækning svarer på den store kritik, der er rettet mod Nigerias olie- og gassektor i de seneste årtier, er øget klarhed for potentielle investorer. Når det kombineres med åbningen af ​​den globale økonomi og en bredere forpligtelse til investering i infrastruktur og bæredygtige energiinitiativer, er afslutningen af ​​PIB et godt bud for Nigeria.

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending