Følg os

Energi

For den globale energiindustri er gåden åbenlyst

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den globale energibehov vokser i en hidtil uset hastighed, og energiselskaber sammen med mange andre på tværs af en meget forskellig spredning af sektorer positionerer sig til at reagere. Vi ønsker alle rigelig, billig og ren energi udvundet med et minimum af miljøforstyrrelser, samtidig med at det giver maksimale fordele for lokalsamfund, nationale regeringer og aktionærer, skriver Colin Stevens.

Det er en skræmmende udfordring, og denne sektor alene har allerede et omfattende og meget vigtigt socialt, miljømæssigt og økonomisk fodaftryk.

Alligevel er der voksende eksempler på bedste praksis, hvor flere og flere virksomheder skifter prioriteter ved at bruge forretningsinformation til ikke kun at spare på omkostningerne, men også blive miljøbevidste.

reklame

Blandt de mange virksomheder, der bliver mere miljøvenlige, er oliegiganten LUKOIL, en af ​​verdens største energileverandører, der beskæftiger over 100,000 mennesker i 30 lande. LUKOIL gør bestemt noget for miljømæssig bæredygtighedsfront.

Den offentliggør en bæredygtighedsrapport hvert år for at give detaljerede data om sit bidrag til FN's mål for bæredygtig udvikling og vise, hvordan det hvert år implementerer virksomhedens strategi i denne særlige sektor.

LUKOIL har faktisk offentliggjort sådanne rapporter siden 2005 og informeret aktionærer og andre om dets miljømæssige, sociale og økonomiske aktiviteter.

reklame

Disse viser for eksempel, hvordan virksomheden er forpligtet til at forbedre industriens sikkerhed, reducere antallet af personskader, sikre ulykkesfri drift af sine produktionsfaciliteter og løbende reducere vores miljøpåvirkninger.

Gruppen er også fokuseret på at opnå en mere rationel anvendelse af ressourcer, hvad enten det er naturligt eller menneskeligt.

Anerkendelse af sin indsats på dette område kom i 2019, da LUKOIL blev valgt til top fem for miljøåbenhedsvurdering blandt eurasiske olie- og gasselskaber.

Den russiske WWF og CREON-analysegruppen vurderede den potentielle miljøpåvirkning og gennemsigtighed i informationen for 20 russiske virksomheder, 14 virksomheder fra Kasakhstan og 2 virksomheder fra Aserbajdsjan.

WWF / CREON-citatet sagde, at LUKOIL var en af ​​de første russiske virksomheder, der vedtog den industrielle sikkerhed, arbejds- og miljøbeskyttelsespolitikken, og at gruppen havde taget over 900 miljøforanstaltninger, der spænder fra reduktion af luftemissioner til effektiv udnyttelse af vandressourcerne.

"Virksomheden offentliggør sin bæredygtighedsrapport årligt og demonstrerer maksimal åbenhed under sin interaktion med civilsamfundet, lokalsamfund og oprindelige folk, når man diskuterer fremtidige og eksisterende projekter," sagde det.

LUKOILs seneste bæredygtighedsrapport fremhæver for eksempel det omfang, det går for at føre en ansvarlig socialpolitik over for sine medarbejdere og deres levestandard i de regioner, hvor den opererer. I 2019 svarede f.eks. Andelen af ​​medarbejdere i LUKOIL Group, der var omfattet af kollektive aftaler, 88.9%; ca. 258,000 af medarbejderne modtog uddannelse, og eksterne sociale støttebidrag beløb sig til ca. 9 mia. RUB.

LUKOIL anerkender også vigtigheden af ​​behovet for globale foranstaltninger til forebyggelse af klimaændringer og støtter Ruslands deltagelse i fælles bestræbelser på at reducere drivhusgasemissioner (GHG). Det ser også forbedring af energieffektivitet som en af ​​de vigtigste faktorer for at reducere miljøpåvirkningen af ​​dens aktiviteter.

Et af nøgleelementerne i LUKOILs strategi for bæredygtighedsudvikling er at sikre et højt niveau af arbejdsmiljø og sikkerhed. Miljøbeskyttelse er en anden prioritet, idet omkostningerne på dette område alene beløber sig til omkring 36 mia. RUB i 2019.

En talsmand for virksomheden sagde: "Virksomhedens tilgang til bæredygtighedsstyring er baseret på tilpasning af vores interesser og planer med de grundlæggende principper for bæredygtig udvikling, der er erklæret af FN, universelle værdier og nationale udviklingsprioriteter."

Yderligere kommentarer kommer fra Ravil Maganov, formand for bestyrelsen, der sagde, at LUKOIL har "fortsat støt med at udvikle sin forretning og yde et stærkt bidrag til FN's mål for bæredygtig udvikling".

Gruppen, ifølge den seneste bæredygtighedsrapport, er "fuldt understøttende" af FN's 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling og anerkender, at FN-målene "er af afgørende betydning for at sikre en velstående fremtid for det menneskelige samfund."

Men det indrømmes også, at "der kræves en større indsats for at sikre, at de positive ændringer, der foretages til støtte for en række mål, er bæredygtige.

"Derfor fortsætter vi med at implementere programmer, der både har til formål at forbedre vores virksomheds operationelle resultater og sikre trivsel for de mennesker, der bor i de regioner, hvor vi opererer."

Rapporten konkluderer: "Vi har identificeret 11 globale mål og 15 mål, som vi anser for at være de mest relevante for vores operationer, og som vi er i stand til at bidrage med. Vi opnåede god succes i 2019, men der er meget, der skal gøres."

Den nye bæredygtighedsrapport om LUKOIL forventes offentliggjort i juli.

Bortset fra LUKOIL er der masser af andre eksempler på, hvad virksomheder gør for at fremme miljømæssig bæredygtighed, inklusive Johnson & Johnson, senest i overskrifterne for deres bidrag til at tackle pandemien.

I mere end 20 år har det taget føringen inden for fremstilling af produkter til personlig pleje, der er miljømæssigt ansvarlige. Det har også initiativer, der reducerer affald i løbet af fremstilling og distribution ved anvendelse af bæredygtige produkter og pakkemetoder, hvor det er muligt.

Automobilvirksomheder menes at være blandt de tungeste forurenere. Ford ændrer dog denne fortælling gennem en ti-delt miljøpolitik, som de har gennemført i årevis. Virksomheden bruger bæredygtige stoffer i sine køretøjer, mens 80% af både Focus- og Escape-køretøjerne kan genbruges. Virksomheden fokuserer også på brændstofeffektivitet, især på den seks-trins gearkasse, der tilbyder en ren diesel tunge pickup truck.

Disney, et andet eksempel, anvender nul netto direkte drivhusgasemissioner inden for alle dets faciliteter, mens computergiganten Hewlett-Packard er en af ​​de første virksomheder, der har rapporteret sine drivhusgasemissioner. De har også iværksat planer, der sigter mod at reducere emissioner og skære ned på giftige stoffer, der anvendes til fremstilling af dets produkter som patroner.

Ebay er en anden virksomhed med fokus på miljømæssig bæredygtighed. Virksomheden har gjort det muligt for folk at bytte eller genbruge varer i stedet for at smide dem, mens Google har demonstreret sit engagement i at gå grønt gennem initiativer som at drive sine faciliteter med vedvarende energikilder, være vært for landmændsmarkeder samt bæredygtige madlavningsseminarer og bringe geder til at trimme græs.


Andre steder er Viatris et globalt sundhedsfirma, der blev dannet i november 2020 med en arbejdsstyrke på mere end 40,000. I Europa er det en af ​​de førende farmaceutiske virksomheder. Europaleder Viatris Eric Bossan fortalte dette websted: "Bæredygtighed for os henviser til den langsigtede holdbarhed af vores samlede præstation.

"Viatris giver mennesker over hele verden mulighed for at leve sundere på alle stadier af livet. Som en del af dette engagement opretholder vi bæredygtige og ansvarlige operationer og arbejder flittigt for at reducere vores miljøpåvirkning."

Bossan tilføjede: "Vi har en integreret tilgang, der fokuserer på styring af vores vandforbrug, luftemissioner, affald, klimaændringer og energipåvirkning; nogle eksempler på vores indsats er: vi øgede brugen af ​​vedvarende energi med 485% i de sidste fem år, og alle sider fra vores ældre virksomhed Mylan i Irland - et land, hvor vi har det største antal steder i Europa - bruger 100% vedvarende energi. "

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending