#NordStream2

| Oktober 5, 2018

Det 8te St. Petersborgs internationale gasforum fandt sted sidste uge i den russiske nordlige hovedstad, hvilket gav en platform for en substantiel dialog mellem lederne af gasindustrien, eksperter fra regeringen og industrien. Forumet er en unik gasindustri begivenhed i Rusland: Udover et omfattende udstillingsprogram giver det en bred mulighed for åben og åben diskussion af de mest akutte og presserende spørgsmål i udviklingen af ​​naturgasmarkedet.

Et af de vigtigste spørgsmål, der blev diskuteret, var det internationale samarbejde i projekter til transport og brug af naturgas.

Et emne til drøftelse var behovet for Nord Stream 2, der blev udviklet en rørledning til at levere russisk naturgas til EU-markedet gennem Østersøen.

Rørledningsprojektet er omgivet af kontroverser og skarpe tvister i Europa.

USA står stærkt imod dette projekt og truer EU med sanktioner, hvis det går videre, samtidig med at man forsøger at presse Europa til at bruge LNG i stedet, hvilket er en langt dyrere løsning end gas fra Rusland.

Nøglen blandt højttalerne var GAZPROM Formand A. Miller, der tog op på forummet om behovet for Nord Stream 2.

"Som du ved, nåede mængden af ​​gasforsyning til det europæiske marked 2017 milliarder kubikmeter i 194.4," sagde GAZPROMs formand til konferencen. "Denne figur angiver 8.4% vækst i forhold til 2016, hvilket tyder på, at vi i 2018 vil finde en ny rekord af gasforsyning til det europæiske marked."

"Men her skal vi bemærke nogle få punkter. For det første vil den absolutte mængde forsyning være højere end 200 milliarder kubikmeter gas, "sagde Miller.

"Hvad betyder det? Det betyder, at vi nærmer os tæt eller sandsynligvis når udgangspunktet for 205 milliarder kubikmeter gasforsyning til Europa. Dette vil passe til maksimale årlige kontraktmængder for alle vores leveringsaftaler til det europæiske marked. Vi ser, at efterspørgslen efter den russiske gas vokser yderligere. "

Nord Stream 2 er designet til at levere en pålidelig og økonomisk energiinfrastruktur og sikre gasforsyningssikkerhed til det europæiske transmissionsnet.

Det vil give industrier og husstande i Europa en yderligere, sikker og bæredygtig forsyningsrute for naturgas.

Ifølge Miller: "Spørgsmålet er efterspørgsel efter nogle gastransportruter, især Østersøen - Nord Stream-projektet. I løbet af de sidste 12 måneder blev belastningen på Nord Stream 7% højere end den planlagte projektkapacitet ". Miller mindede publikum om, at "rørledningens projektkapacitet er 55 milliarder kubikmeter, men dets teknologiske muligheder gør det muligt for os at eksportere lidt mere". I de sidste 12 måneder fortsatte han, "vi leverede til Europa 59 milliarder kubikmeter. Det betyder, at Nord Stream som eksportgastransportrute fra Rusland var efterspurgt efter mere end 100%. Alle eksisterende kapaciteter udforskes langt ud over de projekterede. "

Europas vækstøkonomi har naturligvis brug for yderligere mængder naturgas, EU-regler kræver flere kilder til energiressourcer. Men ordene fra GAZPROM-formanden viser endnu engang, at Europa ikke kan fortsætte sin normale udvikling uden russisk gas. Dette er svaret på spørgsmålet: "Har vi brug for Nord Stream 2?" Sagde Miller.

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Energi, Energimarked, featured, Udvalgte artikel, Gazprom, Naturgas, Rusland