Følg os

Energi

#Hinkley Punkt C: Kontroversiel atomkraftværk til at gå videre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Hinkley-04EDF har sagt, at den britiske regerings beslutning i dag (15 september) var glad for at bekræfte sin aftale om opførelse af EDF af to EPR-reaktorer ved Hinkley Point C, skriver Catherine Feore.

Godkendelsen af ​​dette byggeprojekt for to atomreaktorer på Hinkley Point-stedet i Somerset i sydvest-vest af England markerer slutningen af ​​ti års forberedelse og streng planlægning. Det anslås, at projektet vil skabe 25,000 jobmuligheder på stedet under opførelse, og vil tilbyde mange muligheder for lokale og nationale virksomheder. Areva, GE-Alstom og BYLOR samt hundredvis af franske mellemstore virksomheder og små og mellemstore virksomheder vil være forpligtet til projektets succes.

En brevveksling mellem EUF og de britiske myndigheder vil snart formalisere deres ønske om at tage hensyn til EUF's forpligtelse til at bevare kontrollen med HPC-projektet. Det skal bemærkes, at Hinkley Point C er en væsentlig del af EDF-koncernens CAP 2030-strategi for at diskutere sin forretningsaktivitet uden for Frankrig. EDF-Gruppen vil arbejde 'energisk' med sin langvarige partner, den kinesiske elproducent CGN for at sikre succes med dette projekt.

reklame

EDF-koncernchef Jean-Bernard Lévy sagde: ”Den britiske regerings beslutning om at godkende opførelsen af ​​Hinkley Point C markerer relanceringen af ​​atomkraft i Europa. Det demonstrerer Det Forenede Kongeriges ønske om at føre kampen mod klimaændringer gennem udvikling af kulstoffattig elektricitet. Denne beslutning viser tillid til EPR-teknologien og til den verdensberømte ekspertise inden for den franske atomindustri. ”

Vincent de Rivaz, administrerende direktør for EDF Energy og medlem af koncernledelsen i gruppen sagde, at erfaringerne og ekspertisen fra genstart af ny nuklear bygning i Storbritannien vil hjælpe med at følge projekter til at være billigere. Dette antyder, at de ikke tror, ​​at det nuværende projekt vil reducere omkostningerne - af mange betragtes som overdrevne. Omkostningerne understøttes af britisk statsgaranti, der overstiger markedsprisen, og mange hævder, at de samme mål kunne have været nået på en mere omkostningseffektiv måde.

Der er også rejst spørgsmål om sikkerheden ved den nye type plante. De eneste to lignende planter har begge konfronteret sikkerhedsrisici, medens den franske regulator er særlig kritisk over for Flammanville-projektet i Nordfrankrig. De finske og franske planter har også kørt overarbejde og overbudget, med højtstående afskedigelser fra Chief Financial Officer og medlemmer af bestyrelsen.

reklame

Med løbende retssager er det måske ikke det sidste ord på denne investering.

Som reaktion på nyheden om, at regeringen sandsynligvis vil give grønt lys til et nyt atomkraftværk ved Hinkley Point i Somerset, sagde Molly Scott Cato, grøn MEP for regionen og mangeårig modstander af projektet: "Da Theresa May opfordrede til en omfattende gennemgang af Hinkley, håbede hun, at hun ville konkludere, at projektet var økonomisk analfabeter, teknisk fejlbehæftet, miljømæssigt risikabelt og en trussel mod sikkerheden. Dette har videnskabelige, økonomiske og miljøeksperter sagt i årevis.

"Men dette er Storbritannien efter Brexit, hvor regeringen vender ryggen til eksperter i navnet politisk hensigtsmæssighed. Efter at have fornærmet vores europæiske partnere, mener regeringen, at den ikke har råd til at fornærme kineserne. I et desperat forsøg på at demonstrere Brexit Britain er åben for erhvervslivet er regeringen engageret i en national kowtow-øvelse, der overleverer vores energiinfrastruktur til det kinesiske kommunistparti.

"Dette er det nøjagtige modsatte af at tage kontrol tilbage. Reel kontrol ville komme gennem en vedvarende energirevolution, der giver billigere og grønnere elektricitet, større energisikkerhed og genererer tusinder flere hjemmearbejdede arbejdspladser end atomkraft. EF-ejede vedvarende energikilder kan også tage strøm fra udenlandske virksomheder og regeringer og aflevere det tilbage til folket; en vej Tyskland og andre lande går ind på.

"Regeringen siger, at den vil indføre større kontrol med fremtidige tilbud for at beskytte den nationale sikkerhed, men ikke for dette projekt. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor hvis de nuværende ordninger skal ændres, er de gode nok til de mennesker, jeg repræsenterer i Sydvest England. Effektivt vil forbrugere og virksomheder betale prisen for det, regeringen erkender, er en massiv fejl i vores tilgang til ejerskab og kontrol af kritisk infrastruktur. Vi får også at vide, at vi vil modtage information om salg af indsatsen af EDF men ikke være i stand til at forhindre det. Så det hele kan ende med at tilhøre kineserne.

"Hvad angår Labour, sidder de stadig fast i den nukleare bunker, villige til at støtte en diskrediteret ordning for at holde de britiske fagforeninger glade. I mellemtiden vil franske fagforeninger, der har udtrykt alvorlig tvivl om Hinkleys økonomiske og tekniske levedygtighed, være alvorligt bekymrede over dagens nyheder.

"Det Forenede Kongerige er rig på vedvarende potentiale, men med denne regering og en opposition kun i navn er der en desperat mangel på politisk vilje."

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending