Følg os

Energi

Sukkerrør ethanol: Lad andenbehandlingen starte!

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Canaviais_Sao_Paulo_01_2008_06Udtalelse fra Géraldine Kutas

Efter en kort pause i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet i maj er det snart tid for nye og tilbagevendende medlemmer af Europa-Parlamentet at indlede drøftelser ved andenbehandlingen om ILUC. Medlemsstaterne vedtog deres fælles holdning den 13. juni, og så snart teksten præsenteres for MEP'erne i plenarforsamlingen, begynder andenbehandlingsfasen. I dette vigtige nye trin i processen vil UNICA sende et par ord til medlemmerne af det nyligt dannede miljøudvalg, som vil spille en særlig rolle i sagen i anden halvdel af året.

"Kære medlemmer af miljøudvalget,

"Som du ved (eller snart vil være), blev ILUC - forslaget, beskrevet af Kommissionen som et redskab "til at begrænse global jordkonvertering til biobrændstofproduktion og øge klimafordelene ved biobrændstoffer" har været genstand for drøftelser i allerede 18 måneder. Forslaget har udløst heftige debatter, og til dato er de tre institutioners holdninger stadig forskellige. Efter at der blev vedtaget en førstebehandlingsposition i parlamentet i september sidste år, nåede medlemsstaternes energiministre en fælles holdning den 13. juni, drevet af det hellenske formandskab. Hvor har diskussioner ført til? Medlemsstaterne foreslog et loft for konventionelle biobrændstoffer på 7% og et ikke-obligatorisk delmål for avancerede biobrændstoffer på 0.5%, mens Parlamentet favoriserede et loft på 6% for konventionelle biobrændstoffer og et 2.5% delmål for avancerede biobrændstoffer i 2020.

reklame

"Som om kløften mellem parlamentet og Rådet ikke var klar nok, sendte en gruppe på otte lande (Tjekkiet, Estland, Frankrig, Spanien, Ungarn, Polen, Rumænien og Slovakiet) en erklæring til det græske formandskab lige før Rådets samling i juni understreger, at loftet på 8% var en absolut rød linje, og at enhver trepartsaftale om et lavere loft ikke ville være acceptabel.

"Vi var glade for at se medlemslandene indse, hvor vigtigt det er at give investeringer sikkerhed ved at holde et loft på mindst 7%. Vi mener dog stadig, at loftet ikke er den bedste måde at tackle ILUC-problemet på, og at en mere afbalanceret og nuanceret tilgang findes. Rådets fælles holdning vil nu blive genstand for dine ændringer og i sidste ende for trepartsforhandlinger. Du husker sandsynligvis, hvor stram afstemningen var sidste år - holdningen kunne kun vedtages i plenarforsamlingen med en lille margin på 29 stemmer med et flertal sammensat af ALDE, S&D, Grønne og GUE / NGL. I dette parlament er mere end halvdelen af ​​medlemmerne nyvalgte, og der skal dannes et nyt flertal for at nå til enighed ved andenbehandlingen. UNICA regner med, at den nye ordfører, der stadig skal udnævnes, vil afslutte forhandlingerne så hurtigt som muligt i samarbejde med det italienske formandskab. Hvis EU er seriøs med hensyn til at reducere transportemissioner, skal der snarest findes en aftale om at give bæredygtige biobrændstoffer den sikkerhed, de har brug for på EU-markederne.

"Fra vores side vil vi benytte lejligheden til at gentage, at en biobrændstofpolitik baseret på et loft på alle konventionelle biobrændstoffer ikke giver de nødvendige instrumenter til virkelig at identificere og tilskynde biobrændstoffer, der klarer sig bedre med hensyn til CO2 emissionsreduktioner. Med sin sort / hvide tilgang anerkender Rådets fælles holdning ikke sund miljøpræstation og bæredygtighed af visse konventionelle biobrændstoffer, f.eks Brasiliansk sukkerrørethanol, og undlader at promovere deres anvendelse, selv når de har overlegne miljøoplysninger, når alle emissioner og miljøfaktorer tages i betragtning.

reklame

"Det bemærkes, at et dedikeret 7.5% delmål for vedvarende energi i europæisk benzin, som det blev vedtaget af det foregående parlament i september 2013, er vigtigt, fordi det vil hjælpe EU med at nå mere omkostningseffektivt sit mål for drivhusgasemissioner og i en mere miljømæssigt ansvarlig måde.

"Vi støtter også stærkt udviklingen af ​​nye og innovative biobrændstofteknologier, og vi foreslår et bedre incitamentsystem end dobbeltoptælling og et beskedent 0.5% delmål. For at stimulere produktionen og forbruget af avancerede biobrændstoffer vil vi gå ind for en under- mål for avancerede biobrændstoffer på mindst 2% inden 2020.

"Vi håber, at resultatet af de kommende forhandlinger vil bringe os til et mere nuanceret resultat for biobrændstofpolitikken, og vi håber, at MEP'erne vil bringe det vigtige emne for et specifikt mål for vedvarende energi inden for transport efter 2030 til debatten om 2020-rammen, som Vi mener, at det ville udløse innovation i den avancerede biobrændstofsektor.

"Venlig hilsen,

"Géraldine Kutas
Leder af internationale anliggender, UNICA "

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending