Følg os

Forretning

EU enig regler til at styre investor-state tvister

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den Europæiske Union tog i dag (28. august) et vigtigt skridt i retning af at skabe en omfattende EU-investeringspolitik med offentliggørelsen af ​​en forordning, der indeholder et nyt sæt regler til håndtering af tvister i henhold til EU's investeringsaftaler med sine handelspartnere. Reglerne - der er fastlagt i forordningen om økonomisk ansvar under fremtidige tvister mellem investor og stat - er en nødvendig komponent i en fælles EU-investeringspolitik.

"Denne forordning, " sagde handelskommissær Karel De Gucht "repræsenterer endnu en byggesten i vores bestræbelser på at udvikle en gennemsigtig, ansvarlig og afbalanceret mekanisme mellem bilæggelse af tvister mellem investor og stat som en del af EU's handels- og investeringspolitik. "

Reglerne opstiller EU's interne ramme for styring af fremtidige investor-statstvister. De definerer, hvem der er bedst placeret til at forsvare EU og medlemslandenes interesser i tilfælde af enhver udfordring under investor-til-statstrid (ISDS) i EU's handelsaftaler og energichartertraktaten. Reglerne fastlægger også principperne for fordeling af eventuelle omkostninger eller kompensation. Medlemsstaterne vil forsvare enhver udfordring i deres egne foranstaltninger, og EU vil forsvare de foranstaltninger, der træffes på EU-niveau. I alle tilfælde vil der være et tæt samarbejde og gennemsigtighed inden for EU og EU-institutionerne.

reklame

EU investeringspolitik

I henhold til Lissabontraktaten, investering blev en del af EU 's fælles handelspolitik - enekompetence for EU. Som en konsekvens, Europa-Kommissionen nu også forhandler investeringskomponenten af ​​handelsaftaler på vegne af Den Europæiske Union.

Muligheden for tvistbilæggelse mellem en investor og en stat er håndhævelsesmekanismen typisk anvendes i aftaler, der indeholder investeringsbeskyttelse. Der er i øjeblikket 3000 bilaterale investeringsaftaler gældende globalt, mere end 1400 som er færdigforhandlede af medlemsstaterne. Langt de fleste af dem omfatter ISDS, som en nødvendig mekanisme til dem, der investerer i tredjelande håndhævelse. EU-investorer er de hyppigste brugere af ISDS verdensplan.

reklame

EU forhandler beskyttelse og ISDS investering i en række aftaler, og er allerede part i energichartertraktaten, som giver beskyttelse og ISDS investering. Som led i sin investeringspolitik, sigter EU til at gennemføre omfattende forbedringer af de allerede eksisterende investor-til-state tvistbilæggelsesmekanismer ved at kræve øget gennemsigtighed, ansvarlighed og forudsigelighed. I sine aftaler, er EU, herunder faste forpligtelser om gennemsigtighed, således at alle dokumenter og høringer er offentlige, bestemmelser mod misbrug af systemet og bestemmelser, der sikrer uafhængighed og upartiskhed voldgiftsmænd. Forordningen blev offentliggjort i dag, vil være med til at sikre gennemsigtighed i investor-til-state tvister, der opstår under fremtidige EU-aftaler, ved at forudse tætte konsultationer og informationsudveksling mellem Kommissionen, medlemsstaterne og Europa-Parlamentet.

Hvor der indgås aftaler på EU-niveau, herunder investeringsbeskyttelse, vil de erstatte medlemslandenes bilaterale investeringstraktater med de samme lande uden for EU.

Hvornår bliver de nye regler skal anvendes?

Selv om forordningen træder i kraft den 17September vil reglerne først anvendes, når faktiske investor-state tvister vedrørende EU-aftaler med en ISDS mekanisme opstår.

Den Europæiske Union er part i energichartertraktaten, som indeholder beskyttelse og ISDS investering bestemmelser. Europa-Kommissionen forhandler i øjeblikket om investeringer, herunder beskyttelse af investeringer, med Kina og Myanmar. Det er også at forhandle om investeringer som led i frihandelsaftalen samtaler med Canada, Indien, Japan, Marokko, Singapore, Thailand, Vietnam og USA (i øjeblikket i venteposition, mens en offentlig høring om investering i TTIP foretages).

Mere information

Forordning om økonomisk ansvar i henhold til fremtidige investor-til-state tvister

Den Europæiske Investeringsbank

EIB styrker det globale udviklingsfokus og støtter 4.8 mia. € ny finansiering til energi, transport, COVID -vacciner og erhvervsinvesteringer

Udgivet

on

Bestyrelsen for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har godkendt planer om at styrke sit globale udviklingsengagement. Det godkendte også 4.8 mia. Euro i ny finansiering til 24 projekter til støtte for klimaindsatser, COVID -vacciner og økonomisk modstandsdygtighed, bæredygtig transport og uddannelse.

”I juni bad Ministerrådet EU -banken om at øge sit bidrag til Unionens udviklingsindsats gennem dedikerede strategier, stærkere tilstedeværelse på jorden globalt og bedre koordinering med partnere i en ægte Team Europe -tilgang. I dag reagerede vi på Rådets opfordring ved at foreslå oprettelse af en afdeling af EIB med fokus på udviklingsfinansiering, og bestyrelsen godkendte dette forslag. Som følge heraf vil EU -banken kunne yde et stærkere bidrag til at styrke Europas strategiske autonomi ved at placere flere eksperter på stedet og være en mere effektiv partner for andre multilaterale og nationale udviklingsbanker. Og vi vil være bedre i stand til at forfølge vores globale ambition med hensyn til kampen mod klimaændringer, ”sagde EIB's præsident Werner Hoyer.

Styrkelse af EIB's udviklingseffekt

reklame

EIB's bestyrelse godkendte bankens forslag om at oprette en udviklingsfilial for at øge virkningen af ​​dens aktiviteter uden for EU. Det understøtter EIB's svar på opfordringen til handling udtrykt i "Rådets konklusioner om den forbedrede europæiske finansielle arkitektur for udvikling (2021)", der blev vedtaget den 14. juni 2021. EIB vil gennem sin udviklingsgren omorganisere sine aktiviteter uden for Den Europæiske Union og øge sin tilstedeværelse på stedet og udvikle mere målrettede strategier og tjenester i tæt samarbejde med partnere.

Banken vil forstærke repræsentationer uden for EU og oprette en række regionale knudepunkter, der intensiverer komplementaritet og samarbejde med multilaterale udviklingsbanker, nationale udviklingsfinansieringsinstitutioner og lokale partnere i en Team Europe -tilgang. Knudepunkterne vil fokusere på tematiske sektorer, produktkompetencer og tjenester, der svarer til behovene i den region, hvor de er placeret. Det første regionale knudepunkt, der styrker EIB -arbejdet i Østafrika, vil blive placeret i Nairobi.

En ny rådgivende gruppe rådgiver EIB om dens aktiviteter uden for EU. Det vil omfatte

reklame

EU's udviklingspolitiske beslutningstagere udpeget af medlemsstaterne, Europa -Kommissionen og EU -Udenrigstjenesten.

€ 2.2 mia. Til klimaindsats, ren energi og energieffektive hjem

EIB godkendte ny finansiering for at øge vind- og solenergiproduktion i Spanien og Portugal, opgradere nationale energinet i Polen og forbedre energieffektiviteten og reducere varmeregninger i Ungarn og Finland.

Målrettede finansieringsordninger til fremskyndelse af investeringer i småskala vedvarende energi og klimaprojekter i Østrig og Polen og i Latinamerika og Afrika blev også godkendt.

€ 647 millioner til implementering af COVID -vaccine, sundhed og uddannelse

Baseret på Den Europæiske Investeringsbanks opbakning til udvikling af COVID-vaccine og implementering af nye programmer til finansiering af køb af COVID-19-vacciner til distribution i Argentina og i hele Sydasien, herunder Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka og Maldiverne, blev bekræftet.

Bestyrelsen besluttede at støtte udbygningen af ​​langtidspleje til handicappede patienter i Holland, udrulning af digital læringsteknologi i folkeskoler og gymnasier og opgradering af videnskabelig forskning i Kroatien blev også aftalt.

€ 752 mio. Til bæredygtig by-, regional-, luft- og søtransport

Sporvognspassagerer i den slovakiske by Košice og pendlere i de polske byer Gdansk, Gdynia og Sopot og på tværs af Moldova vil drage fordel af nye EIB -støttede investeringer til modernisering og forbedring af transportforbindelser.

De italienske havne i Genova og Savona vil modtage EIB -finansiering til at opgradere jernbaneadgang og bedre beskytte havnene mod oversvømmelser og mere ekstremt vejr gennem opførelsen af ​​en ny molo.

EIB indvilligede også i at finansiere udskiftning og opgradering af lufttrafikstyring og navigationsudstyr for at opretholde sikkerhedsstandarder i det ungarske luftrum.

€ 500 mio. Til investeringer i den private sektor og økonomisk modstandsdygtighed mod COVID-19

EIB's bestyrelse godkendte også nye finansieringsprogrammer, der forvaltes af lokale bank- og investeringspartnere, for at støtte investeringer fra virksomheder i hele Spanien, Polen og Sydøstasien, der står over for COVID-19-udfordringer.

Baggrundsoplysninger

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) er Den Europæiske Unions langsigtede udlånsinstitution, der ejes af dens medlemsstater. Det stiller langsigtet finansiering til rådighed for sunde investeringer for at bidrage til EU's politiske mål.

Oversigt over projekter godkendt af EIB's bestyrelse.

Læs

Forretning

EU -reporter under angreb

Udgivet

on

I sidste uge en artikel i publikationen Politico Europe påstod det EU Reporter havde beskæftiget sig med "lobbyisme i EU klædt ud som journalistik", fordi vores marketinglitteratur siger: "Brug EU Reporter til at påvirke".

EU Reporter afviser fuldstændig denne beskyldning om undercover lobbyvirksomhed, som var et angreb fra Politico Europe på en mindre, men vellykket rivaliserende udgivelse og dens udgiver.

Vi fik kun timer til at reagere på disse dårligt funderede anklager, hovedsagelig baseret på en trawl gennem historier, vi har offentliggjort i løbet af de sidste ti år, for at forsvare vores velfortjente gode navn.

reklame

For at berolige vores publikum har vi spurgt den uafhængige nyhedsovervågningsorganisation NewsGuard, for at overvåge vores output fra nu af og for at gøre dets resultater offentligt tilgængelige.

EU Reporter mener Politisk EU's angreb på os er et kynisk forsøg på at opnå markedsdominans og inviterer vores læsere til at se dagens Politico Brussels Playbook, der tilbyder:

“POLITICO Media Solutions giver mærkerne løsningerne til at skabe, indkalde og forbinde med power -spillere. Vi skaber muligheder for mærker for at få forbindelse til vores indflydelsesrige publikum ”

reklame

Et tilfælde af mennesker i glashuse, der måske kaster sten?

Læs

Fiskeri

Middelhavet og det sorte hav: Kommissionen foreslår fiskerimuligheder for 2022

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget a forslag til fiskemuligheder for 2022 i Middelhavet og Sortehavet. Forslaget fremmer en bæredygtig forvaltning af fiskebestande i Middelhavet og Sortehavet og lever op til de politiske forpligtelser i MedFish4Ever og Sofia-erklæringer. Det afspejler Kommissionens ambition om at opnå bæredygtigt fiskeri i disse to havområder, i overensstemmelse med det nyligt vedtagne 2030 Strategi for den generelle fiskerikommission for Middelhavet (GFCM).

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius sagde: ”Bæredygtig fiskeriforvaltning i alle EU's havområder er vores engagement og ansvar. Selvom vi har oplevet en vis forbedring i de seneste år i Middelhavet og Sortehavet, er vi stadig langt fra at nå et bæredygtigt niveau, og der er behov for en større indsats for at nå dette mål. Derfor fremsætter vi i dag vores forslag til fiskefangster i de to havområder fuldt ud afhængig af videnskabelig rådgivning. ”

I Adriaterhavet implementerer Kommissionens forslag GFCM's flerårige forvaltningsplan for demersale bestande og dens mål om at nå bæredygtighed for disse bestande inden 2026 gennem et fald i fiskeriindsatsen. Dagens forslag implementerer også den flerårige forvaltningsplan for det vestlige Middelhav (MAP) for demersale bestande med det formål at reducere fiskeriet yderligere i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning. I Sortehavet indeholder forslaget fangstbegrænsninger og kvoter for pighvar og brisling. Forslaget vil blive afsluttet på et senere tidspunkt baseret på resultaterne af GFCM's årlige session (2-6. November 2021) og tilgængeligheden af ​​videnskabelig rådgivning. Flere oplysninger findes i pressemeddelelse.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending