Følg os

Energi

Snapshot af vigtige udviklinger i de eksterne forbindelser af russisk gas sektoren

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

5923Udtalelse af Jack Sharples

 Gazprom og EU - EU-monopolundersøgere fortsætter med at forberede 'klagepunktsmeddelelse' Gazprom udelukket fra den udvidede EU-sanktionsliste

 Nord Stream - Planlagt kapacitetsauktion for OPAL annulleret, da Europa-Kommissionen udsætter afgørelsen på ubestemt tid

reklame

 South Stream - Gazprom-datterselskabet Centrgaz tildeles entreprisekontrakten for South Stream i Serbien; Bulgarsk regering villig til at lytte til Europa-Kommissionen over South Stream; Europa-Kommissionen anbefaler, at Serbien standser arbejdet med South Stream i afventning af juridiske afklaringer

 Gazprom og Ukraine - Naftogaz og den ukrainske regering annoncerer planer om at undgå russisk gasimport indtil marts 2015; Den ukrainske regering og Naftogaz er uenige i rapporter om reduceret gasleverance fra Europa til Ukraine; Voldgiftssager i Gazprom og Naftogaz kunne kombineres

 Asien-Stillehavsområdet - Gazprom fortsætter designprocessen for den foreslåede Vladivostok LNG-terminal

reklame

 Elena Burmistrova afløser Alexander Medvedev som generaldirektør for Gazprom Export

Europa-Kommissionens antitrustundersøgere fortsætter med at formulere deres 'klagepunktsmeddelelse'. I marts udsendte konkurrencekommissær Joaquin Almunia en erklæring, hvori han bemærkede: "Disse dage er ikke de mest passende til at have en stille diskussion om spørgsmålet i forbindelse med russisk gas, og hvordan den russiske gas ankommer til territoriet og til markederne af EU ... (Men) antitrustundersøgelser bør beskyttes mod enhver form for ekstern påvirkning. "

Samtidig fortalte en talsmand for Europa-Kommissionen, Antoine Colombani, journalister, at arbejdet med sagen ville fortsætte, uanset det aktuelle politiske klima. ”Vi fortsætter med at arbejde på udarbejdelsen af ​​udkastet til klagepunktsmeddelelse, som ikke er afsluttet på dette tidspunkt.”

Kombinationen af ​​Almunias kommentarer og Colombanis erkendelse af, at udkastet til klagepunktsmeddelelse endnu ikke er færdigbehandlet, antydede, at resultaterne af EU's antimonopolundersøgelse af Gazprom kunne blive forsinket, i det mindste indtil de nuværende spændinger er blevet lettere, for at de ikke skal fortolkes som urimelige påvirket af det nuværende politiske klima. Det er blevet spekuleret i, at både Almunia og energikommissær Gunther Oettinger foretrækker at se klagepunktsmeddelelsen, før de forlader kontoret den 31. oktober. Men medmindre der finder et stort gennembrud sted, er det usandsynligt, at de nuværende spændinger i forholdet mellem EU og Rusland vil aftage inden da. Gazprom udelukket fra den udvidede EU-sanktionsliste Den 31. juli annoncerede Europa-Kommissionen sin udvidede liste over enkeltpersoner (95) og virksomheder (23), der vil blive genstand for frysning af aktiver og rejseforbud i forhold til igangværende begivenheder i Ukraine.

Gazprom og dets ledelse er fraværende på listen. To foranstaltninger kan påvirke Ruslands gasindustri. Den første er en begrænsning af Ruslands adgang til kapitalmarkeder. Europæiske investorer er udelukket fra at købe værdipapirer fra russiske statsejede banker og fra at handle på det europæiske aktiemarked. Dette skridt kan resultere i højere låneomkostninger inde i Rusland og gøre det sværere for energiselskaber at finde ekstern finansiering. Den anden foranstaltning, der kan påvirke den russiske gasindustri, er et forbud mod eksport af avanceret teknologi til brug i efterforskning og produktion i Arktis eller offshore.

Det Europæiske Råds formand Herman Van Rompuy udsendte imidlertid en erklæring den 25. juli: "Foranstaltningerne inden for følsomme teknologier vil kun påvirke oliesektoren i lyset af behovet for at bevare EU's energisikkerhed." Om de indledende sanktioner senere kunne udvides til også at omfatte europæiske virksomheder, der i øjeblikket deltager i russiske gasprojekter (såsom det italienske rørlægningsselskab, Saipem, som er indgået kontrakt om at bygge offshore-sektionen af ​​South Stream), skal stadig ses.

Nord Stream Planlagt kapacitetsauktion for OPAL blev annulleret, da Europa-Kommissionen udsætter afgørelsen på ubestemt tid OPAL-rørledningen med 35 bcm kapacitet er en af ​​to, der forbinder Nord Stream med det tyske gasledningssystem. Den transporterer gas fra Nord Stream syd til Olbernhau ved den tysk-tjekkiske grænse, hvor den forbinder med Transgas-rørledningen, som bringer russisk gas til Tyskland via Ukraine, Slovakiet og Tjekkiet. På midtpunktet forbinder OPAL også EGF Gazprom med Yamal-Europe-rørledningen, der bringer russisk gas til Tyskland via Hviderusland og Polen. Siden lanceringen i 2011 har OPAL været genstand for forhandlinger om tredjepartsadgang.

Gazprom ønsker at bruge OPALs fulde kapacitet som en del af Nord Stream. Europa-Kommissionen er imidlertid ivrig efter at håndhæve tredjepartsadgangsbestemmelser og tvinge Gazprom til at give andre energiselskaber mulighed for at udnytte en del af OPAL's kapacitet. I februar foreslog den tyske energiregulator, BundesNetzAgentur (BNetzA), en kompromisløsning: "I henhold til den opdaterede aftale kan OPAL Gastransport stadig beholde 50% af kapaciteten til eget brug, men der er ikke noget gasfrigørelsesprogram. I stedet har det at tilbyde de øvrige 50% til markedet ved hjælp af PRISMA-platformen, og der gælder regelmæssige tredjepartsadgangsregler, "sagde BNetzA-pressemedarbejder, Armasari Soetarto.

Den første auktion blev foreslået i juli 2014. Den 10. marts 2014 meddelte Europa-Kommissionen i forbindelse med spændingerne i de politiske forbindelser mellem EU og Rusland og den igangværende EU-antimonopolundersøgelse af Gazprom, at den ville udsætte sin beslutning om at give OPAL en undtagelse fra tredjepartsadgangsbestemmelser med henvisning til behovet for tekniske afklaringer. Derefter den 15. juli 2014 blev den foreslåede OPAL-kapacitetsauktion annulleret, og Europa-Kommissionen meddelte sin aftale med BNetzA om på ubestemt tid at forlænge fristen for en beslutning om OPAL. En talsmand for Europa-Kommissionen sagde, "Det er vanskeligt at specificere den nøjagtige timing af beslutningen".

Imidlertid udsendte det russiske energiministerium en erklæring, hvori det udtrykte sin forventning om en beslutning inden midten af ​​september. South Stream Gazprom datterselskab Centrgaz tildeles entreprisekontrakten for South Stream i Serbien Den 8. juli 2014 blev det 99.99 procent Gazprom-ejede datterselskab, Centrgaz, tildelt kontrakten for opførelsen af ​​den serbiske del af South Stream. Flytningen kommer en måned efter, at et andet russisk firma, Stroytransgaz, blev tildelt byggekontrakten for den bulgarske del af South Stream. Europa-Kommissionen har siden opfordret Bulgarien til at stoppe arbejdet med South Stream på grund af bekymring for, at byggekontrakten blev tildelt uden en konkurrencedygtig udbudsproces. Meddelelsen om, at et Gazprom-datterselskab blev tildelt byggekontrakten for den serbiske sektion, vil sandsynligvis blive mødt med et lignende niveau af bekymring i Bruxelles. Europa-Kommissionen anbefaler, at Serbien standser arbejdet med South Stream i afventning af juridiske afklaringer

Den 21. juli rapporterede serbiske kilder, at Europa-Kommissionen havde anbefalet, at Serbien stoppede arbejdet med South Stream, indtil den juridiske status for rørledningen var blevet afklaret; ”Ikke en eneste mellemstatlig aftale om South Stream, underskrevet af Rusland, er i overensstemmelse med EU-lovgivningen. Vores holdning er ensartet både for EU-lande og for tredjelande, såsom Serbien. Det er i Serbiens bedste langsigtede interesse, som kandidat-EU-medlem, at overholde EU-lovgivningen med hensyn til South Stream-rørledningen ”. Bulgarske regering villig til at lytte til Europa-Kommissionen over South Stream Efter den russiske udenrigsminister Sergei Lavrovs besøg i Bulgarien i begyndelsen af ​​måneden frigav den bulgarske premierminister, Plamen Oresharski, en EGF Gazprom Monitor-erklæring, der antydede, at den bulgarske regering kunne revidere sin håndtering af South Stream: "Vi vil forsøge at overbevise Kommissionen om, at vi har handlet på den rigtige måde - vi har nok argumenter til det. Men hvis vi fejler, vil vi rette på de handlinger, som Kommissionen ikke godkender. , fordi dette efterfølgende kan føre til en overtrædelsesprocedure, hvis vi ikke når til enighed om emnet. "

Gazprom og Ukraine Naftogaz og den ukrainske regering annoncerer planer om at undgå russisk gasimport indtil marts 2015 Siden den 16. juni har Naftogaz hverken betalt for eller modtaget nogen gasforsyning fra Gazprom. I juli annoncerede den ukrainske regering en plan for at begrænse ukrainsk gasforbrug i vinteropvarmningssæsonen 2014-15. Der indføres strenge forbrugsgrænser for industrier og offentlige forsyningsselskaber. Regeringen har til hensigt at begrænse det samlede gasforbrug mellem august 2014 og marts 2015 til 30 bcm. Med 23 bcm forsyninger, der efter sigende er tilgængelige via en kombination af indenlandsk produktion og gaslagring, vil underskuddet ligge på 7 bcm.

Regeringen meddelte derefter, at Ukraine har den omvendte strømningskapacitet til at importere op til 10.5 bcm fra Europa, hvilket gør russisk gasforsyning unødvendig. Omvendt strømforsyning til Ukraine er i øjeblikket tilgængelig via Polen (4 mcm pr. Dag eller 1.5 bcm pr. År) og Ungarn (15 mcm pr. Dag eller 5.5 bcm pr. År). Ukraine håber også at begynde at modtage op til 27 mcm pr. Dag (rapporteret andetsteds som 8-10 bcm pr. År) via Slovakiet fra september. Strømmene via Slovakiet vil blive leveret via Vojany-Uzhgorod-forbindelsen. Forbindelsen, som ikke har været brugt i 15 år, vil kræve op til € 20 mio. ($ 27 mio.) Investeringer fra den slovakiske rørledningsoperatør Eustream, før den kan blive operationel. Ifølge formanden for Eustream, Tomas Marecek, er den fulde kapacitet i Vojany-Uzhgorod-forbindelsen nu blevet reserveret i de næste fem år, hvor Naftogaz har reserveret flertallet.

Resten blev reserveret af europæiske energiselskaber. Naftogaz forsøgte også at tilbageføre et af de fire transitrør med stor diameter, der leverer russisk gas over grænsen fra Ukraine til Slovakiet. Imidlertid har Gazprom allerede reserveret den ledige kapacitet i disse rørledninger til levering af gas fra øst til vest og er ikke i noget humør til at tilbyde hjælp til Naftogazs planer for diversificering af importen. Den ukrainske regering og Naftogaz er uenige i rapporterne om reduceret gasleverance fra Europa til Ukraine I slutningen af ​​juli rapporterede kilder om blandede beskeder fra Ukraine om niveauet for tilbagestrømsgasforsyning fra Europa. Den ukrainske energiminister, Yurii Prodan, rapporterede, at de daglige strømme var blevet reduceret fra 16 mcm pr. Dag til kun 7 mcm: "Omvendt gasforsyning er i øjeblikket reduceret. Dette er knyttet til visse handlinger fra Gazprom," sagde Prodan til journalister. "Du hørte truslerne fra Gazprom mod europæiske energiselskaber om, at dette omvendte er ulovligt". Imidlertid bebrejdede administrerende direktør for Naftogaz, Andriy Kobolev, ikke Gazprom og foreslog i stedet, at strømme fra Polen forblev stabile, og at strømme fra Ungarn blev reduceret, fordi ungarske energiselskaber genopfyldte deres egne gaslagringsanlæg: "Vi håber, at sænkningen af ​​omvendte strømme er midlertidig ... Dette er ubehageligt, men ikke kritisk ".

Ifølge en rapport fra ICIS den 24. juli, “Volumen afsendt fra Ungarn til Ukraine er faldet fra en gennemsnitlig hastighed på 8 millioner kubikmeter (mcm) / dag mellem 16. og 30. juni til 3mcm / dag indtil videre i Juli. I samme periode er de ungarske daglige opbevaringsinjektioner steget med 9mcm / dag til 13mcm / dag. Leveringer til Ukraine fra Polen har været næsten uændrede i hele juni og juli med en gennemsnitlig hastighed på 3.6mcm / dag ”. Gazprom-repræsentanter nægtede at kommentere rapporterne, men gentog deres synspunkt om, at sådanne omvendte strømforsyninger var 'semi-svigagtige'. Voldgiftssager i Gazprom og Naftogaz kunne kombineres Gazprom forfølger i øjeblikket en voldgiftssag mod Naftogaz i et forsøg på at inddrive gæld på 4.45 mia. Dollar. Naftogaz har sin egen voldgiftssag mod Gazprom, hvori den hævder, at den har betalt for meget med $ 6 mia. For gasforsyning siden 2010.

Det er usandsynligt, at Naftogaz vil afvikle sin gæld med Gazprom, før der er truffet afgørelse om sin egen voldgiftssag. Den 29. juli meddelte Naftogazs administrerende direktør Andriy Kobelev, at de to sager var blevet samlet i en, og at voldgiftsmænd i øjeblikket blev tildelt. En midlertidig afgørelse kunne træffes i løbet af vinteren 2014-15. Gazprom i Asien Gazprom fortsætter designprocessen for den foreslåede Vladivostok LNG-terminal Ifølge Gazprom-kilder er designdokumentationen for den foreslåede LNG-terminal i Vladivostok i øjeblikket under udarbejdelse og skal afsluttes i 3. kvartal 2014. Gazprom planer for terminalen at bestå af to eller tre LNG-tog med en samlet eksportkapacitet på 10-15 millioner tons LNG (19.2 bcm naturgas) om året. Det første tog kunne have en kapacitet på 5 mio. Ton LNG (6.4 bcm naturgas) og er planlagt til idriftsættelse i 2018. Der er endnu ikke annonceret nogen tidsplan for det andet tog, og der er endnu ikke truffet beslutning om, hvorvidt det skal bygges et tredje tog. Gasforsyningen til de to første tog i Vladivostok-terminalen vil blive produceret som en del af Gazproms Sakhalin II- og Sakhalin III-projekter. Hvis Gazprom beslutter at konstruere et tredje LNG-tog, kommer gasforsyningen fra Yakutia og Irkutsk gasproduktionscentre i det østlige Sibirien. Deltagelse fra det japanske agentur for naturressourcer og energi fra Japan Fjernøsten Gas Company i projektet er en klar indikation af, at Japan vil være det vigtigste målmarked for Vladivostok LNG.

I anden udvikling erstatter Elena Burmistrova Alexander Medvedev som chef for Gazprom Export. I et overraskende træk har Gazprom erstattet Alexander Medvedev med Elena Burmistrova som generaldirektør for Gazprom Export.

Ifølge Gazprom Export: “Denne beslutning blev taget på grund af en betydelig stigning i den daglige forretning og dens geografiske ekspansion, såvel som produktdiversificering inden for selskabets internationale aktiviteter og især Gazprom Export”. The Financial Times bemærkede: ”Medvedev har ry som en hardline-konservativ, og han er en hård og undertiden bombastisk forhandler.” På trods af hans succeser på det europæiske marked i løbet af det sidste årti og indgåelsen af ​​den langsigtede kontrakt med CNPC i maj, stod Medvedev over for kritik for ikke at tilpasse sig ændringer.

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending