Følg os

Økonomi

Beskæftigelse: Kommissionen præsenterer et grønt beskæftigelsesinitiativ til støtte for strukturelt skift til grøn vækst ved at maksimere jobmulighederne - ofte stillede spørgsmål

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

green_initiativeEuropa-Kommissionen har i dag (2. juli) vedtaget en meddelelse, der skitserer beskæftigelsesudfordringerne og mulighederne i den nuværende overgang til en grøn økonomi med lavt kulstofindhold, energi og ressourceeffektivitet (se IP / 14 / 765).

Hvorfor er den 'grønne vækst'-model afgørende for den europæiske økonomi og arbejdsmarked?

Den ineffektive udnyttelse af ressourcer, det uholdbare pres på miljøet og klimaændringer samt social udstødelse og uligheder udgør udfordringer for den langsigtede økonomiske vækst. Den grønne vækstmodel skitserer en strukturel økonomisk ændring, der hovedsagelig er drevet af knaphed på ressourcer, teknologisk ændring og innovation, nye markeder og ændringer i industrielle og forbrugermæssige efterspørgselsmønstre. Priserne på ressourcer, råmaterialer og energi er allerede har indflydelse på virksomhedernes omkostningsstruktur, og den globale efterspørgsel efter disse ressourcer vil fortsætte med at stige på grund af stigende forbrug i nye økonomier.

reklame

Europa 2020 Strategi identificerer overgangen til en grøn, kulstoffattig, energi- og ressourceeffektiv økonomi som afgørende for at opnå intelligent, bæredygtig og inklusiv vækst. EU har implementeret en række politikker og strategier, der sigter mod at støtte overgangen til en ressourceeffektiv og kulstoffattig økonomi og samtidig styrke EU's konkurrenceevne. Et af de mest betydningsfulde initiativer er 2020 Klima- og energipakke, der opstiller mål, der skal nås inden 2020 for reduktion af drivhusgasemissioner, vedvarende energikilder og forbedret energieffektivitet. Et gradvist skift mod en energi- og ressourceeffektiv cirkulær økonomi vil øge konkurrenceevnen og øge den økonomiske vækst og samtidig skabe flere og bedre job i EU. Gemning, genbrug og genbrug af materialer vil understøtte fremtidige konkurrenceevne for succesrige virksomheder (se IP / 14 / 763 og MEMO / 14 / 450 om Kommissionens meddelelse om den cirkulære økonomi).

Industrien anerkender allerede det stærke forretningsgrundlag for forbedring af ressourceproduktivitet. Det anslås, at ressourceeffektivitetsforbedringer langs hele værdikæderne kunne reducere materialets inputbehov med 17% -24% inden 2030, og en bedre ressourceudnyttelse kunne repræsentere et samlet besparelsespotentiale på 630 mia. EUR om året for den europæiske industri.

Hvorfor et grønt beskæftigelsesinitiativ?

reklame

Den strukturelle ændring af vores økonomiske model mod grøn vækst er uundgåelig og også forudsigelig. Det er begge en udfordring og en mulighed for arbejdsmarkedet, som igen er en nøglefaktor for at muliggøre grøn vækst. Det bør derfor forventes for at få fuldt udbytte af denne økonomiske transformation for arbejdstagere og arbejdsgivere1.

Overgangen vil medføre grundlæggende transformationer på tværs af hele økonomien og på tværs af en lang række sektorer: yderligere beskæftigelse vil være oprettet,nogle job vil blive udskiftet og andre omdefineret. Forståelse i arbejdsmarkedsimplikationer er derfor nødvendige tobetter forudse og styre strukturelle tilpasninger.

I denne sammenhæng er bedre målretning og koordinering af foranstaltninger og værktøjer på arbejdsmarkedet - gennem en integreret ramme - afgørende for at skabe de nødvendige betingelser for at støtte grøn beskæftigelse.

I hvilke sektorer vil der blive skabt job?

Det anerkendes bredt, at en vellykket overgang til en grøn og ressource- og energieffektiv økonomi vil ændre arbejdsmarkederne.

Der er et betydeligt potentiale for at skabe nye arbejdspladser i produktionen af ​​energi fra vedvarende kilder, energieffektivitet, affalds- og vandforvaltning, luftkvalitet, genopretning og bevarelse af biodiversitet, tilpasning til klimaændringer og udvikling af grøn infrastruktur. Følgende skøn kan foretages:

 1. Forbedring affaldsforebyggelse og -håndtering i EU kunne skabe mere end 400,000 nye job, og revisionen af ​​den affaldslovgivning, som Kommissionen nu foreslår, kunne skabe anslået yderligere 180,000 arbejdspladser;

 2. en stigning på 1% i væksthastigheden for vand industrien i Europa kan skabe mellem 10,000 og 20,000 nye job

 3. intern transformation og omdefinering af job vil påvirke sektorer med en høj andel af emissioner (energikraft, transport, landbrug, byggeri, der er henholdsvis 33%, 20%, 12% og 12% af EU's drivhusgasemissioner)

 4. i byggesektor kunne skabe 400,000 nye job ved at gøre bygninger mere energieffektive for at opfylde kravene i EU Direktiv om energieffektivitet (Se også IP / 14 / 764 og MEMO / 14 / 451 om nye forslag til reduktion af miljøpåvirkningen fra nye og renoverede bygninger)

 5. forum energiintensive industrier (f.eks. kemikalier, jern og stål) er billedet mere komplekst, da de står over for både udfordringer og muligheder som følge af behovet for at afbøde emissioner og udviklingen af ​​nye sektorer og varer. For at imødegå konkurrenceevnen for de industrier, der er i fare for flytning på grund af klimapolitikkens indvirkning, har Kommissionen truffet foranstaltninger til at forhindre "kulstoflækage". I den kemiske sektor skønnes en grønnere kemisk industri at skabe flere arbejdspladser end i olieindustrien og den nuværende kemiske industri. I stålindustrien resulterer brugen af ​​genanvendt materiale, såsom skrotstål, i store energibesparelser og har derfor en positiv indvirkning på sektorens konkurrenceevne, og

 6. hvad angår bredere økonomived at øge effektiviteten i produktionsprocesserne, vedtage innovative løsninger for at spare ressourcer, udvikle nye forretningsmodeller eller tilbyde mere bæredygtige produkter og tjenester, kan virksomheder udvide deres markeder og skabe nye job, samtidig med at de eksisterende transformeres. Ressourceproduktiviteten i EU steg med 20% i perioden 2000-2011. Vedligeholdelse af denne sats vil føre til en yderligere stigning med 30% inden 2030 og kunne øge BNP med næsten 1%, og samtidig skabe mere end 2 millioner job.

Hvilke integrerede rammer for beskæftigelsespolitikker i overgangen til en grøn økonomi?

Det grønne beskæftigelsesinitiativ opfordrer til en integreret tilgang ved at fastlægge politiske tiltag, der skal træffes på europæisk plan og nationale niveauer, herunder:

 1. At bygge bro over eksisterende færdighedshuller by fremme af færdighedsudvikling og bedre forudsigelse af kvalifikationsbehov på tværs af sektorer og brancher

 2. foregribe forandring og sikre overgange ved at vurdere og udvikle sektorielle initiativer om forventning og styring omstrukturering;by støtte peer reviews om passende arbejdsmarkedspolitikker inden for rammerne af programmet europæiske semester; ved at arbejde med det europæiske netværk for offentlige arbejdsformidlingerat støtte erhvervsmobilitet for at imødekomme specifikke arbejdsmarkedsbehov i den grønne økonomi

 3. øge jobskabelsen by meffektiv effektiv brug af EU-finansiering (Sejf. nedenstående); ved at flytte skatter væk fra arbejdskraft mod forurening som understreget inden for rammerne af EU europæiske semester; pbegrænse grønne offentlige indkøb; iværksætteri og sociale virksomheder

 4. stigende datakvalitet og overvågning af udviklingen på arbejdsmarkedet ved at yde støtte til nationale statistiske kontorer gennem finansiel støtte og uddannelsesstøtte bygger på rammerne for beskæftigelses- og miljøindikatorer udviklet af EU Beskæftigelsesudvalg at støtte overvågning af politikker inden for rammerne af Europa 2020-strategien og det europæiske semester;

 5. Fremme social dialog på tværs af brancher og sektorer som en forudsætning for at gøre det grønnere for økonomien. Som anbefalet af Europæisk ressourceeffektivitetsplatform (EREP), vil Kommissionen støtte arbejdstageres involvering i spørgsmål vedrørende miljøforvaltning, energi- og ressourceudnyttelse og nye risici på arbejdspladsen, forbedre arbejdstageres rettigheder til information og høring og udvikle sektordækkende køreplaner for ressourceeffektivitet og

 6. styrkelse af det internationale samarbejde ved at engagere sig i Grøn vækst -vidensplatform lanceret i 2012 af Global Green Growth Institute, OECD, UNEP og Verdensbanken.

Hvordan føjer det grønne beskæftigelsesinitiativ til EU's ramme for økonomisk styringa

Beskæftigelses - og arbejdsmarkedspolitikker er kernen i europæiske semester til koordinering af den økonomiske politik. Den europæiske beskæftigelsespolitik skal spille en mere aktiv rolle for at støtte jobskabelse og for at matche arbejdskraft og kvalifikationskrav i forbindelse med overgangen til den grønne og ressourceeffektive økonomi. Med henblik herpå identificerer meddelelsen følgende prioriteter:

 1. Forbedring af integration og koordinering af eksisterende politikker og initiativer på europæisk og nationalt plan

 2. yderligere udvikling af styringsstrukturer og metodiske værktøjer til at lette overgangen til en grøn og ressourceeffektiv økonomi, bedre koordinering af politikker og sikre konsekvent overvågning af reformforanstaltninger og etablere et tættere arbejdsforhold og dialog med arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer om beskæftigelsesudfordringerne for en grønnere økonomi

 3. yderligere styrkelse af de eksisterende værktøjer og netværk til færdighedsintelligens for bedre at foregribe og overvåge udviklingen i sektorer og erhverv knyttet til grøn vækst og en ressourceeffektiv cirkulær økonomi

 4. at sikre, at EU og medlemslandene finansierer programmer og politikker, der understøtter jobskabelse i den grønne økonomi

 5. - at overvåge fremskridtene i forbindelse med grøn beskæftigelse og vurdere det i forbindelse med europæiske semesterOg;

 6. bygger på anbefalinger af Europæisk ressourceeffektivitetsplatform (EREP) til at udvikle en bred strategi for grønne job, færdigheder og uddannelse.

Hvordan hænger dette grønne beskæftigelsesinitiativ sammen med meddelelsen om den cirkulære økonomi og den grønne handlingsplan for SMV'er?

2013 og Årlige vækstundersøgelser 2014 understregede potentialet for jobskabelse i den grønne økonomi og behovet for at udvikle strategiske rammer, hvor arbejdsmarkeds- og kvalifikationspolitikker spiller en aktiv rolle i støtten til jobskabelse. Alligevel, der findes kun integrerede politiske rammer, der forbinder grøn vækst og beskæftigelse mindre antal medlemsstater (Grækenland, Frankrig, Østrig, Portugal og Finland), hvor flertallet har en adskilt og fragmenteret tilgang (se Udkast til fælles beskæftigelsesrapport 2013). Sammen med meddelelsen om den cirkulære økonomi (se IP / 14 / 763 og MEMO / 14 / 450) og den grønne handlingsplan for SMV'er (se IP / 14 / 766 og MEMO / 14 / 452) vil det grønne beskæftigelsesinitiativ bidrage til at udvikle en sådan integreret tilgang. Vedtagelsen af ​​de tre meddelelser har til formål at koordinere målrettede politiske reaktioner og værktøjer for at sikre, at dagsordenen for beskæftigelse og miljøet konvergerer og bidrager til at nå Europa 2020-mål.

Hvilken EU-finansiering er der til rådighed til at gennemføre disse foranstaltninger?

EU-finansiering er tilgængelig for at hjælpe medlemslandene med beskæftigelsesmulighederne og udfordringerne ved overgangen til en grønnere økonomi.

 1. Europæiske Socialfond (ESF) samfinansierer foranstaltninger til aktivering af arbejdsmarkedet, foranstaltninger til at lette overgangen til arbejde og opgradering af viden og færdigheder.

 2. Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) understøtter investeringer i energi og ressourceeffektivitet, vedvarende energi, affald og vandforvaltning, grøn infrastruktur, bevarelse og beskyttelse af biodiversitet, miljøinnovation, uddannelsesinfrastruktur og forskning, udvikling og innovation inden for kulstoffattige teknologier.

 3. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter (ELFUL) støtter investeringer i landbrug, skovbrug, miljø, landdistrikter og infrastruktur, herunder investeringer i vedvarende energi og energieffektivitet, ressourceforvaltning (vand, affald, jord osv.) Og innovation.

 4. Programmet til 'Virksomheders og SMV'ers konkurrenceevne' (COSME) og Horizon 2020 sigte på at bidrage til økonomisk vækst og beskæftigelse ved at støtte projekter, der beskæftiger sig med innovation, herunder vedvarende energi, energieffektivisering af økosystemgenopretning og re-nature byer.

 5. LIV program støttes en række målrettede innovative miljø- og klimarelaterede projekter med indflydelse på job og færdigheder, herunder gennem finansieringsfaciliteten for naturkapital og de private finansieringsinstrumenter til energieffektivitetsinstrumenter.

Kommissionen tilskynder og støtter også oprettelse og gennemførelse af finansielle instrumenter, der samfinansieres af de europæiske struktur- og investeringsfonde gennem de finansielle instrumenter - teknisk rådgivningsplatform (FI-TAP) og andre fælles instrumenter med EIB-gruppen. Disse instrumenter kan udnytte yderligere private investeringer i grønne økonomier og kan hjælpe med at realisere det relaterede jobpotentiale.

Hvad er de næste skridt til kommunikationen?

Teksten vil blive forelagt EU's ministerråd, Europa-Parlamentet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget for deres godkendelse. Meddelelsen skal drøftes på det første uformelle Jumbo-møde mellem ministrene for beskæftigelse og miljø i Milano den 17. juli.

1: OECD (2012), Jobpotentialet i et skift mod en lavemissionsøkonomi; OECD (2012), OECD Beskæftigelses Outlook 2012, se kapitel 4 'Hvad grøn vækst betyder for arbejdstagere og arbejdsmarkedspolitikker: en indledende vurdering'; ILO (2011), sdræber for grønne job, en global opfattelse.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending