Følg os

Klima forandring

"Invester lokalt for at skabe et virkelig konkurrencedygtigt europæisk energimarked"

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

KOMMENDE Ubundtet LEJE DÆKKER IKKE ALT LÆREI en henvendelse til det uformelle energiråd argumenterede Bruno Hranić, borgmester i Vidovec kommune og medlem af Regionsudvalget, at EU skal forpligte sig til at investere i lokalt bæredygtige energikilder for at hjælpe med at liberalisere sit energimarked.

Monopolisering af sektoren kvæler konkurrencen, hævdede han, og der skal gøres mere for at støtte små energiselskaber. Hvis Europa skulle reducere sin energiimportafhængighed og leve op til sine løfter om klimaændringer, skal adgangen til EU-midler forenkles og rettes mod energieffektive projekter lokalt. Med henvisning til EU's klimapolitiske køreplan frem til 2030 sagde Hranić (HR/EPP): "Det er skuffende, at EU ikke benyttede lejligheden til at opstille obligatoriske bindende mål for energieffektivitet. Ikke desto mindre med stigende omkostninger og voksende energifattigdom, energieffektivitet skal være kernen i EU's energiplaner. Desuden er vi af hensyn til både vedvarende energi og energieffektivitet nødt til at lette finansieringsbetingelserne for at give lokale bæredygtige energileverandører mulighed for at blomstre." 

Under mødet identificerede Hranić to nøgleområder i EU's energimarkedspolitik, som trængte til en presserende reform. Der var behov for tilstrækkelig finansiering målrettet lokalt for at understøtte energiomstillingen. I overensstemmelse med Regionsudvalgets tidligere holdninger foreslog han, at Den Europæiske Investeringsbank og EU's strukturfonde skulle rettes mod bæredygtig lokal energi med prioritet til energieffektivitetsprojekter og vedvarende energi.

EU skal imidlertid forenkle procedurerne for at forbedre adgangen til finansieringsmuligheder og undgå en lammende virkning af nye statsstøtteregler på små lokale energiinvestorer. For det andet skal EU fremme et mere ansvarligt og effektivt energiforbrug, der tilskynder til småproduktion, udvikling af intelligente net og en stærk efterspørgselsreaktion i distributionsnet.

Udvalget argumenterer for, at det skal være mere presserende at opgradere eksisterende net og fremme intelligente net i hele Europa. Dette ville støtte EU's planer for dekarbonisering og bidrage til dets forpligtelse til at blive mere ressourceeffektiv.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending