Følg os

CO2 emissioner

Emissionshandel: Data fra 2013 viser lavere emissioner, men overskuddet af kvoter vedvarer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Coal_power_plant_Datteln_2_Crop1Emissioner af drivhusgasser fra anlæg, der deltager i EU's emissionshandelssystem (EU ETS) anslås at være faldet mindst med 3% sidste år, ifølge oplysningerne registreret i EU-registret.

Klimakommissionær Connie Hedegaard sagde: "Den gode nyhed er, at emissionerne faldt hurtigere end i tidligere år, selv da Europas økonomier begyndte at komme sig efter recessionen. Der er dog stadig et voksende overskud af emissionskvoter, der risikerer at underminere den ordnede funktion af Kommissionen har taget skridt til at løse dette med den allerede vedtagne backload-foranstaltning. Men da dette kun er en midlertidig foranstaltning, har Kommissionen foreslået at oprette en markedsstabilitetsreserve. Nu er det op til Europa-Parlamentet og Rådet tager det videre og går hurtigt frem i deres drøftelser. "

2013-emissioner falder

reklame

EU ETS dækker mere end 12,000 kraftværker og produktionsanlæg i de 28 EU-medlemsstater, Island, Norge og Liechtenstein samt emissioner fra flyselskaber, der flyver mellem europæiske lufthavne. Sidste år var starten på den tredje ETS-handelsperiode (fase 3), der løber frem til 2020.

Verificerede emissioner af drivhusgasser fra stationære anlæg udgjorde 1,895 millioner ton CO2-ækvivalent i 2013. Selv om der er nogle metodiske udfordringer i at vurdere med sikkerhed ændringen i emissioner i forhold til 2012 på grund af udvidelsen af ​​anvendelsesområdet for EU ETS for den tredje handelsperiode var de anslåede emissioner i 2013 på lignende måde mindst 3% under niveauet for 2012 for installationer i sektorer, der er inkluderet i både anden og tredje handelsperiode. Emissioner, der desuden er dækket af EU ETS på grund af udvidelsen af ​​dets anvendelsesområde, anslås til 79 til 100 millioner tons.

Kvoteoverskud vokser igen

reklame

Det kumulative overskud i emissionskvoter steg yderligere til mere end 2.1 mia. For overholdelsesåret 2013 fra næsten to mia. Ved udgangen af ​​2012. I 2013-tallet tages der hensyn til udveksling af internationale kreditter til kvoter, salg af fase 3-kvoter til generering af midler til NER300-programmet til støtte for innovative kulstoffattige teknologier, kvoter tildelt for 2013 og auktionering af fase 3-kvoter i 2013. Det forventes, at overskuddet i 2014 vil begynde at krympe, da implementeringen af ​​back-loading er startet i første kvartal af 2014.

Højt niveau af overholdelse

Virksomhedernes niveau for overholdelse af EU ETS-reglerne var igen højt. Mindre end 1% af de anlæg, der har rapporteret emissioner for 2013, afleverede ikke kvoter, der dækker alle deres emissioner inden fristen den 30. april 2014. Disse anlæg er typisk små og tegner sig sammen for mindre end 1% af de emissioner, der er omfattet af EU ETS. I dette første rapporteringsår i den tredje handelsperiode rapporterede ca. 3% af stationære anlæg, der var underlagt overholdelsesforpligtelser i 2013, ikke deres emissioner inden 30. april 2014 ifølge registerdata.

Udveksling af internationale kreditter

Siden 2013 kan kreditter, der er opnået ved investering i emissionsreduktionsprojekter, der er gennemført i tredjelande, ikke længere overgives direkte for overholdelse af ETS, men skal udveksles til kvoter.

Af de 132.8 millioner kreditter, der blev udvekslet med kvoter den 30. april 2014, var 50% certificerede emissionsreduktioner (CER'er)1 og 50% emissionsreduktionsenheder (ERU'er).2 Oprindelsen af ​​disse CER'er og ERU'er kom fra et begrænset antal lande, hvor 80% af CER'erne stammer fra Kina og næsten 5% fra Indien og 70% af ERU'erne fra Ukraine og 25% fra Rusland.

Se bilag for alle detaljer. Flere oplysninger om antallet og typen af ​​kreditter, der er udvekslet den 30. april 2014, efter oprindelsesland og projekt er tilgængelige her.

Rapportering og overholdelse af 2013-luftfartsemissioner finder sted inden 2015

Data fra 2013 dækker ikke luftfartsemissioner, da flyoperatører ikke er forpligtet til at rapportere 2013-emissioner til flyvninger inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde indtil den 31. marts 2015 eller aflevere den tilsvarende mængde kvoter indtil den 30. april 2015. Fristerne er blevet forlænget under en nylig ændring af EU ETS-direktivet, der tager højde for den planlagte gennemførelse inden 2020 af en international aftale, der anvender en enkelt global markedsbaseret foranstaltning til luftfartsemissioner.

Baggrund

I henhold til EU ETS skal installationer indsende deres verificerede emissionsdata for hvert år til medlemsstaternes registre. For 2013 blev disse data offentligt tilgængelige i Den Europæiske Unions transaktionsjournal (EUTL) den 2. april 2014. Fra 15. maj viser EUTL også overholdelsesdata med oplysninger om, hvorvidt installationer har overholdt deres forpligtelse til at aflevere et beløb på kvoter svarende til til sidste års verificerede emissioner.

Den tredje handelsperiode for EU ETS begyndte den 1. januar 2013 og løber i otte år indtil den 31. december 2020. Den lovgivning, der reformerer EU ETS, der fastsætter reviderede regler indtil 2020 og derefter, blev vedtaget som en del af EU's klima- og energipakke den 23. april 2009 (se IP / 09 / 628).

I januar 2014 foreslog Kommissionen lovgivning om oprettelse af en markedsstabilitetsreserve i begyndelsen af ​​den næste ETS-handelsperiode i 2021. Reserven vil både tackle det overskud af emissionskvoter, der har opbygget, og forbedre systemets modstandsdygtighed over for store chok ved at justere levering af kvoter, der skal auktioneres (se IP / 14 / 54).

Mere information

EU-transaktionsloghjemmeside
Registrerings hjemmeside for Generaldirektoratet for Klimaindsats på EUROPA
Revideret ETS og ofte stillede spørgsmål
Luftfart

Bilag: Udveksling af internationale kreditter

Internationale kreditter udvekslet af

30 April 2014

million procenter
CER'er 66.40 49.99 %
Kina 53.62 80.75 %
Indien 3.18 4.79 %
Korea 1.37 2.06 %
Egypten 0.83 1.25 %
Usbekistan 0.69 1.04 %
Sydafrika 0.59 0.89 %
Mexico 0.58 0.87 %
Andre 5.54 8.34 % Spor 1 Spor 2
ERU'er 66.42 50.01 % million procentdel af ERU'er million procentdel af ERU'er
Ukraine 46.90 70.61 % 46.73 70.36 % 0.17 0.25 %
Rusland 16.98 25.56 % 16.98 25.56 % 0.00 0.00 %
Polen 1.32 1.99 % 1.32 1.99 % 0.00 0.00 %
Tyskland 0.28 0.42 % 0.28 0.42 % 0.00 0.00 %
Rumænien 0.28 0.42 % 0.28 0.42 % 0.00 0.00 %
Frankrig 0.27 0.41 % 0.27 0.41 % 0.00 0.00 %
Andre 0.39 0.59 % 0.34 0.51 % 0.05 0.08 %
I alt 132.82 100.00 % 66.20 99.67 % 0.22 0.33 %

1 :

CER'er udstedes under Kyoto-protokollens mekanisme for ren udvikling for emissionsreduktionsprojekter, der gennemføres i udviklingslande

2 :

ERU'er udstedes under Kyoto-protokollens fælles implementeringsmekanisme for emissionsreducerende projekter, der gennemføres i økonomier under overgang

CO2 emissioner

Kommissionen godkender budgetforhøjelse på 88.8 mio. EUR til dansk ordning, der understøtter reduktion af drivhusgasemissioner fra landbrug

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har fundet ud af, at en budgetforhøjelse på 88.8 mio. € (660 mio. Kr.), Der er stillet til rådighed via Recovery and Resilience Facility (RRF) til en eksisterende dansk ordning til reduktion af drivhusgasemissioner fra landbrug, er i tråd med EU's statsstøtteregler . Det øgede budget, der skal finansieres via RRF, efter Kommissionens positive vurdering af den danske genopretnings- og modstandsdygtighedsplan og vedtagelse af Rådet (SA.63890) er allokeret til en eksisterende dansk ordning (SA. 58791) allerede godkendt af Kommissionen den 21. maj 2021.

Foranstaltningen vil være på plads indtil 31. december 2026 og havde et oprindeligt budget på 238 mio. € (1.8 mia. Kr.). Det primære mål med denne ordning er at bidrage til det danske mål om at reducere drivhusgasemissionerne med 70% inden 2030 sammenlignet med 1990-niveauet. Støtten vil bidrage til at fjerne kulstofrig landbrugsjord fra produktionen og derefter omdanne jorden til naturområder ved at genoprette dets naturlige hydrologi gennem frakobling af afløb og genbefugtning af jorden. Den eksisterende ordning blev vurderet på baggrund af dens overensstemmelse med EU-retningslinjer for statsstøtte i landbrugs- og skovbrugssektoren og i landdistrikterne, som muliggør støtte til udvikling af visse økonomiske aktiviteter - i dette tilfælde reduktion af drivhusgasemissioner fra landbrug. Kommissionen er nu nået til den konklusion, at den supplerende finansiering, der er tildelt den eksisterende danske ordning gennem RRF, ikke ændrer den oprindelige vurdering af ordningen, hvilket fortsat er i tråd med EU's statsstøtteregler. Alle investeringer og reformer, der medfører statsstøtte i de nationale genopretningsplaner, der præsenteres i forbindelse med RRF, skal meddeles Kommissionen til forudgående godkendelse, medmindre det er omfattet af en af ​​gruppefritagelsesreglerne for statsstøtte, især den generelle gruppefritagelsesforordning (GBER) og for landbrugssektoren forordningen om gruppefritagelse for landbrug (ABER).

Kommissionen vil vurdere sådanne foranstaltninger som et prioriteret spørgsmål og har ydet vejledning og støtte til medlemsstaterne i de forberedende faser af de nationale planer for at lette den hurtige anvendelse af RRF. Samtidig sørger Kommissionen i sin beslutning for, at de gældende statsstøtteregler overholdes for at bevare lige vilkår i det indre marked og sikre, at RRF-midlerne anvendes på en måde, der minimerer konkurrencefordrejninger og fortræng ikke private investeringer.

reklame

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.63890 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame
Læs

CO2 emissioner

Klimahandling: Data viser CO2-emissioner fra nye biler kraftigt faldet i 2020, hvor elektriske køretøjer tredobler deres markedsandel, når nye mål anvendes

Udgivet

on

Foreløbige overvågningsdata, offentliggjort den 29. juni, viser, at den gennemsnitlige CO2 emissioner af nye biler registreret i EU, Island, Norge og Storbritannien i 2020 er faldet med 12% i forhold til 2019. Dette er langt det største årlige fald i emissioner siden CO2-standarder begyndte at gælde i 2010. Det falder sammen med fasen i strengere CO2-udledningsstandarder for biler fra 1. januar 2020. For perioden 2020-2024 har Regulering indstiller EU-flåden dækkende CO2 emissionsmål på 95 gCO2 / km for nyregistrerede biler og ved 147g CO2 / km for nyregistrerede varevogne. Hovedårsagen til dette kraftige fald i CO2 emissioner var stigningen i andelen af ​​elektriske køretøjsregistreringer, der blev tredoblet fra 3.5% i 2019 til over 11% i 2020.

På trods af det samlede marked for nye biler faldende på grund af COVID-19-pandemien steg det samlede antal registrerede elbiler i 2020 og nåede for første gang over 1 million om året. Den gennemsnitlige CO2-udledning fra nye varevogne solgt i EU, Island, Norge og Det Forenede Kongerige i 2020 faldt også lidt. De foreløbige data viser, at europæisk lovgivning om CO2-emissionsstandarder fortsat er et effektivt redskab til at reducere CO2-emissioner fra biler og varevogne, og at skiftet til elektromobilitet er i gang.

Køretøjsproducenter har tre måneder til at gennemgå dataene og kan underrette Kommissionen, hvis de mener, at der er fejl i datasættet. De endelige data, der offentliggøres i slutningen af ​​oktober 2021, vil være grundlaget for Kommissionen til at bestemme producenternes overholdelse af deres specifikke emissionsmål, og om der pålægges bøder for overskydende emissioner. Revisionen af ​​de nuværende CO2-emissionsstandarder for at tilpasse dem til EU's højere nye klimam ambitioner vil være en del af Kommissionens Fit for 55-forslag, der forventes vedtaget den 14. juli. For mere information, se her.

reklame

Læs

CO2 emissioner

Kulstoflækage: Forhindre virksomheder i at undgå emissionsregler

Udgivet

on

Europa-Parlamentet drøfter en kulstofafgift på importerede varer for at stoppe virksomheder, der bevæger sig uden for EU for at undgå emissionsstandarder, en praksis kendt som kulstoflækage. Samfund.

Da den europæiske industri kæmper for at komme sig efter Covid-19-krisen og det økonomiske pres på grund af billig import fra handelspartnere, forsøger EU at leve op til sine klimaforpligtelser, mens man holder job og produktionskæder hjemme.

Opdag hvordan EU's genopretningsplan prioriterer at skabe et bæredygtigt og klimaneutralt Europa.

reklame

En EU-kulstofafgift for at forhindre kulstoflækage

EU-bestræbelser på at reducere sit CO2050-fodaftryk under den europæiske grønne aftale og blive bæredygtigt modstandsdygtige og klimaneutrale inden XNUMX kunne undermineres af mindre klimaambitiøse lande. For at afbøde dette vil EU foreslå en mekanisme til tilpasning af kulstofgrænsen (CBAM), der anvender en kulstofafgift på import af visse varer uden for EU. MEP'erne vil fremsætte forslag under marts første plenarmøde. Hvordan ville en europæisk kulstofafgift fungere?  

  • Hvis produkter kommer fra lande med mindre ambitiøse regler end EU, opkræves afgiften, hvilket sikrer, at import ikke er billigere end det tilsvarende EU-produkt. 

I betragtning af risikoen for, at mere forurenende sektorer flytter produktionen til lande med mindre begrænsninger af drivhusgasemissioner, betragtes kulstofpriser som et væsentligt supplement til det eksisterende EU-system for kulstofkvoter, EU's emissionshandelssystem (ETS). Hvad er kulstoflækage?  

reklame
  • Kulstoflækage er forskydningen af ​​drivhusgasemissionerende industrier uden for EU for at undgå strammere standarder. Da dette simpelthen flytter problemet andetsteds, vil MEP'er undgå problemet gennem en Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). 

Parlamentets mål er at bekæmpe klimaændringerne uden at bringe vores virksomheder i fare på grund af illoyal international konkurrence på grund af den manglende klimahandling i visse lande. Vi skal beskytte EU mod klimadumping og samtidig sikre, at vores virksomheder også gør den nødvendige indsats for at spille deres rolle i kampen mod klimaændringer. Yannick Jadot Lead MEP

Eksisterende foranstaltninger til prisfastsættelse af kulstof i EU

I henhold til det nuværende emissionshandelssystem (ETS), som giver økonomiske incitamenter til at reducere emissioner, skal kraftværker og industrier have tilladelse til hvert ton CO2, de producerer. Prisen på disse tilladelser er drevet af efterspørgsel og udbud. På grund af den sidste økonomiske krise er efterspørgslen efter tilladelser faldet, og deres pris er også så lav, at det afskrækker virksomheder fra at investere i grønne teknologier. For at løse dette problem, EU vil reformere ETS.

Hvad Parlamentet beder om

Den nye mekanisme skal være i overensstemmelse med Verdenshandelsorganisationens regler og tilskynde til dekarbonisering af industrier i EU og ikke-EU. Det bliver også en del af EU's fremtid industriel strategi.

Inden 2023 bør kulstofgrænsereguleringsmekanismen dække energi- og energiintensive industrisektorer, der udgør 94% af EU's industrielle emissioner og stadig modtager betydelige gratis tildelinger, ifølge MEP'er.

De sagde, at det skulle være designet med det eneste mål at forfølge klimamål og en global konkurrencevilkår og ikke bruges som et redskab til at øge protektionismen.

MEP'er støtter også Europa-Kommissionens forslag om at bruge indtægterne fra mekanismen som nye egne ressourcer for EU's budgetog bede Kommissionen om at sikre fuld gennemsigtighed med hensyn til brugen af ​​disse indtægter.

Kommissionen forventes at forelægge sit forslag om den nye mekanisme i andet kvartal af 2021.

Lær mere om EU's reaktioner på klimaændringer.

Find ud af mere 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending