Følg os

Blogspot

Udtalelse: South Stream gamble

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

South-Stream-Transport-byder velkommen-Ny-CEO-Oleg-AksyutinAf Anna van Densky, Bruxelles 

Kievs militære operation mod opstanden i den sydøstlige del forværrer Ukraines afsked og overstiger 30 mia. Dollars i statsgæld med 3.5 mia. Dollars ubetalte Gazprom-regninger, der er akkumuleret siden Maidan-revolutionen.

Gazprom har afvist at fortsætte leveringen bortset fra på forhåndsbetaling - forslaget blev betragtet som uacceptabelt af den ukrainske regering, hvilket antydede en meget lavere pris for 'blåt guld'.

reklame

Som kommentar til tvisten udelukkede den russiske ambassadør i EU Vladimir Chizhov ikke bruddet på gaslevering via Ukraine til Europa. Eksperter samles i Bruxelles den 12. maj i et forsøg på at komme ud af blindgassen og forbereder mødet med energiministre i Athen den 16. maj.

Problemerne med gastransit kom sammen med Ukraines uafhængighed efter Sovjetunionens sammenbrud: gasinfrastrukturen, arvet fra den kommunistiske fortid, blev genstand for heftige argumenter mellem forskellige magtgrupper og med den russiske energigigant selv. Gaspriserne blev en nøglefaktor for den ukrainske økonomi, både for internt forbrug og for transittilskud.

Denne kamp blev berygtet globalt, da tidligere premierminister Yulia Tymoshenko, med tilnavnet 'Gaz Princess', blev fængslet og anklaget for at forråde den nationale interesse i at underskrive en ringere aftale med Gazprom. Kampagnen blev lanceret af hendes politiske rivaler, ledet af præsident Victor Yanukovich. Dette var dog kun et kapitel i kampen for kontrol af gasstrømmen.

reklame

I virkeligheden har Ukraine aldrig betalt markedsprisen for gassen siden Sovjetunionens sammenbrud - i 1993 formulerede en højtstående embedsmand et klart koncept: 'Ingen gas til Ukraine - ingen gas til Europa'.

Den geografiske placering og fraværet af alternative forsyningsveje kastede den russiske energigigant over for ukrainske korrupte eliter. I et forsøg på at standse leveringerne til Ukraine var det Gazproms ry, der led under Vesten, da ukrainerne simpelthen brugte den gas, som de europæiske forbrugere betalte for.

Et udtryk 'usanktioneret forbrug af gas' blev opfundet for at erstatte 'tyveri' - et symbol på russernes hjælpeløshed, der blev taget som gidsler af rovdyrets mentalitet over for de nye ukrainske eliter, der tjente maksimalt overskud fra forældet infrastruktur.

I mere end to årtier var Gazprom ikke i stand til at bryde den elendige ordning, da enhver lukning af hanen i et forsøg på at få betaling førte til en anti-russisk kampagne i Vesten, der beskyldte russerne for at være 'ikke-pålidelige' partnere. Ukrainerne har været vant til at genoprette gasforsyningen uden at betale regningerne - denne lykkelige afslutning afsluttede alle tvister tidligere, da Gazprom ikke havde nogen alternativer til levering af gas til EU. Det er klart, ukrainerne forventer, at dette sker igen den 16. maj.

Mariupol i Donetsk-regionen, en velhavende industriby ved Azovhavet, med overskrifter i verdensnyhederne for voldelige sammenstød mellem Kiev-tropper sendt mod lokale separatister, er en ikke-systemisk sag.

Uafhængigheden af ​​energiforsyningen afspejlede den lokale befolknings uafhængighed - omkring 10% af hele det ukrainske forbrug leveres fra Rusland direkte i en mindre rørledning, hvilket sikrer arbejde for den største stålkæmpe, Mariupols Azovstal. Siden 1994 fik virksomheden privilegiet at betale deres regning direkte til Gazprom ved at omgå Kiev. Denne direkte betaling spiller en afgørende rolle i vellykket for den vellykkede industriby, uvillig til at blive forbundet med den endeløse saga om den katastrofale centraliserede betalingsordning i Kiev.

Mariupol er en sjælden undtagelse fra den generelle regel - at indsamle penge fra køberne gennem mellemliggende skyggefulde virksomheder, som aldrig formåede at betale Gazprom: Nordex, Slavutich, Respublica; og nyere Itera, EuralTransGas og den mest berygtede RusUkrEnergo (hvoraf 50% tilhører Gazprom, der transporterer tyrkmenergas til Europa).

Skandalerne omkring RusUkrEnergo stoppede ikke og pegede på underslag i præsidentkredse: før de blev dømt, Yulia Tymoshenko forsøgte at sagsøge en nær medarbejder af præsident Victor Yanukovich - Dmytro Firtash - for bedrageri. Selvom RusUkrEnergo formelt blev udelukket fra mæglingen i 2009, da Timosjenko underskrev sin ulykkelige kontrakt med Gazprom, hvilket førte hende til fængsel, fortsætter RusUkrEnergo-sagaen med at beskæftige forskellige anti-korruptionsvagthunde, som leverer mængder af rapporter om de mest frygtelige misbrug. , mens de reeksporterer tyrkmenisk og russisk gas via Ukraine til EU.

En frelse fra de igangværende misbrug af gastransport kom i et simpelt forslag om to direkte rørledninger, der omgår Ukraine - Norddamp og Sydstrøm - gennem Østersøen og Sortehavet. Mens North Stream allerede er begyndt at fungere, er South Stream stadig under konstruktion, forhindret af uventede politiske luner.

Korruptionsskandaler og underslæb drejede ikke europæere væk fra tanken om transit gennem Ukraine - for nylig stemte Europa-Parlamentet imod opførelsen af ​​South Stream i en bevægelse af konsekvenser for uenigheden med Rusland over den politiske udvikling i Ukraine. I mellemtiden er europæisk energipolitik blevet mere og mere tilfældig - mens Bulgarien efter vindene fra Bruxelles afviste projektet og symbolsk løsnede røret, var den østrigske OMV AG, Swiss Allseas og Itailan Sapiem indgåede aftaler med Gazprom for at prioritere opførelsen af ​​South Stream.

Algoritmen for EU's energipolitik vil fortsætte med at svinge i den nærmeste fremtid - hvis højrefløjspartier vinder pladser i det kommende valg til Europa, kan energipolitikker blive meget tættere på nationale interesser - i dette tilfælde ville South Steam være velkommen som en ultimativ løsning til sikker gaslevering. At genvinde sin status som et EU-prioriteret projekt, der leverer mere end 10% af hele forbruget, vil det bidrage til EU's økonomiske vækst. Ofring af nationale interesser i navnet på en kæde af ukrainske anti-korruptionsrevolutioner, Orange eller Maidan, vil ikke finde mange begær blandt de beslutningstagere, der kæmper for europæisk konkurrenceevne i den globale verden.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending