Følg os

Energi

EU og USA Energy Council: Fælles pressemeddelelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

051212_ashton_clinton_eu_energy_c Council1. Det femte energiråd mellem EU og USA mødtes i Bruxelles med formand for EU's højtstående repræsentant / næstformand Catherine Ashton, EU-kommissær for energi Günther Oettinger, USAs udenrigsminister John Kerry og USA's vicegeneralsekretær Daniel Poneman. Minister Ioannis Maniatis fra det græske ministerium for miljø, energi og klimaændringer repræsenterede det roterende EU-formandskab.

Energirådet, et forum om energiprioriteter mellem EU og USA, fremmer gennemsigtige og sikre globale energimarkeder; fremmer politisk og lovgivningsmæssigt samarbejde om effektiv og bæredygtig energiforbrug; og forfølger fælles forskning og udvikling inden for rene energiteknologier. Disse aktioner fremmer økonomisk vækst og beskæftigelse, forbedrer energisikkerhed og internationalt samarbejde og fremhæver vigtigheden og haster med at tackle globale energi- og klimaudfordringer.

2. Udviklingen i Ukraine har ført til bekymringer om energisikkerhed og bevis for behovet for at styrke energisikkerheden i Europa. EU og De Forenede Stater bekræftede igen deres fordømmelse af den ulovlige annektering af Krim til Rusland. EU og USA erkendte, at vores energisikkerhedshensyn og vores venners og partneres fælles udfordringer og overvejer nye samarbejdsbestræbelser på at tackle disse udfordringer. Rådet understregede, at energirelationer med Rusland skal baseres på gensidighed, gennemsigtighed, retfærdighed, ikke-diskrimination, åbenhed for konkurrence og fortsat samarbejde for at sikre lige vilkår for en sikker og sikker energiforsyning.

reklame

3. Rådet bekræftede sin stærke støtte til Ukraines bestræbelser på at sprede sine leverancer af naturgas, herunder gennem hurtig forbedring af omvendt strømningskapacitet, øget gaslagerkapacitet og afgørende foranstaltninger, der for nylig blev annonceret med IMF for at opbygge en konkurrencedygtig energiøkonomi. Rådet udtrykte også tilfredshed med den ukrainske regerings faste forpligtelse til at omdanne sit system med subsidierede forbrugerenergipriser til målrettede foranstaltninger, der mindsker prisstigningernes indvirkning på de fattige og sårbare. EU og USA vil samarbejde med Ukraine og internationale partnere for at udvide bedste internationale praksis, da Ukraine tager disse skridt. EU og USA glæder sig også over den ukrainske regerings beslutsomhed om at forfølge energieffektivitet, gennemsigtighed på markedet og den længe ventede omstrukturering og reform af Naftogaz. Rådet understregede, at alle kortvarige aktioner til forbedring af Ukraines energisikkerhed bør forfølges inden for rammerne af en strategisk vision om fuld integration i det europæiske energimarked. I denne sammenhæng bekræftede Rådet sit tilsagn om at samarbejde med Ukraine om de lovgivningsmæssige og lovgivningsmæssige reformer, der er nødvendige for at realisere denne vision og støtte den på dens vej.

4. Rådet rosede EU og dets medlemsstaters bestræbelser på Det Europæiske Råd den 20.-21. Marts 2014 for at tackle spørgsmålet om ekstern energiafhængighed gennem en yderligere diversificering af forsyninger og ruter, øget energieffektivitet, smarte net, forbedring muligheden for integration af vedvarende energi i netværket og øget produktion af indenlandske energiressourcer. Rådet hilste yderligere udsigten til amerikansk LNG-eksport i fremtiden velkommen, da yderligere globale forsyninger vil være til gavn for Europa og andre strategiske partnere. Rådet hilste også forhandlingerne velkommen mod et omfattende og ambitiøst transatlantisk handels- og investeringspartnerskab (TTIP), hvis tidlige indgåelse yderligere ville understrege den strategiske betydning af det transatlantiske forhold.

5. Rådet bekræftede sit tilsagn om at støtte EU's bestræbelser på hurtigt at gennemføre et integreret, fælles europæisk energimarked for at give fordelen ved større energisikkerhed og mere konkurrencedygtige energipriser til alle medlemsstater og nabolande i Energifællesskabet. Den nylige vedtagelse af EU-projekter af fælles interesse sammen med den fortsatte bestræbelse på at udvikle harmoniserede netkoder vil yderligere mindske medlemsstaternes sårbarheder over for forsyningsforstyrrelser og diversificere el- og gasruter. Rådet noterede sig vigtigheden af ​​at udvikle sammenkoblinger for at bringe en stopper for enhver isolering af medlemsstaterne fra europæiske gas- og elnet inden 2015. Rådet bekræftede yderligere vigtigheden af ​​at udvikle alle energikilder for at imødekomme den europæiske efterspørgsel samt behovet for at øge energieffektivitetsindsats som et centralt element i den europæiske energistrategi.

reklame

6. Rådet bekræftede på ny vigtigheden af ​​den sydlige gaskorridor for at bringe gas til Europa og blev opfordret til rettidig opførelse af en dedikeret, skalerbar rørledning, der holder mulighederne åbne for yderligere forsyninger, og enedes om at undersøge investeringer for at styrke gasforsyningen til Central- og Sydøst Europa. Rådet anerkendte også Republikken Moldovas planer om at forbinde dets gas- og elsystemer med EU-netværk.

7. Rådet noterede sig de fælles mål for EU og De Forenede Stater med at udvikle energipolitikker på en måde, der understøtter en overgang til en kulstoffattig økonomi. Rådet udtrykte tilfredshed med præsident Obamas klimahandlingsplan og det igangværende arbejde med klima- og energipakken i EU 2030 for at tage fat på de vigtigste kilder til drivhusgasemissioner i henholdsvis USA og Den Europæiske Union. Med hensyn til klimaindsats efter 2020 bekræftede Rådet vores gensidige vilje til at arbejde hen imod vedtagelsen i Paris i 2015 af en protokol, et andet retligt instrument eller et aftalt resultat med juridisk styrke i henhold til De Forenede Nationers rammekonvention om klimaændringer, der gælder for alle Parter til at styrke det multilaterale, reglerbaserede regime. I den sammenhæng forpligtede Rådet sig til at samarbejde yderligere for at imødekomme behovet for diversificering af brændstof i nye økonomier og vigtigheden af ​​at gå over til konkurrencedygtige, sikre og bæredygtige lavemissionsenergisystemer, især gennem yderligere udvikling og anvendelse af vedvarende energi, energieffektivitet og implementering af lagring og udnyttelse af kulstofopsamling. Fortsat innovation og investering i disse områder vil medføre fordele med hensyn til energibesparelser og job og bidrage til kampen mod klimaændringer. Rådet udtrykte tilfredshed med den vægt, som mange lande og internationale organer, herunder Verdensbanken, OECD og G-20, lægger på udfasningen af ​​ineffektive subsidier til fossile brændstoffer. Rådet understregede vigtigheden af ​​at tage fat på energitilgang og energifattigdomsproblemer i udviklingslande på måder, der er i overensstemmelse med en global overgang til en kulstoffattig økonomi.

8. Rådet understregede vigtigheden af ​​det fortsatte samarbejde i Energirådets arbejdsgrupper om teknologi og politik, især arbejdet med intelligente net, herunder energilagring, materialer inklusive kritiske materialer, nuklear fusion og brint- og brændselsceller inden for rammerne fra arbejdsgruppen for teknologi og om energieffektivitet, nuklear og offshoresikkerhed og ukonventionelle kulbrinter i arbejdsgruppen for politik samt under internationale forskningsinitiativer inden for nuklear energi.

9. I betragtning af den iboende globale karakter af energisikkerhed hilste EU og USA bifaldt meddelelsen om, at G-7-energiministre snart vil mødes for at diskutere måder at styrke kollektiv energisikkerhed og kortlægge en vej fremad til samarbejde. Rådet opfordrede G-7-energiministrene til at drøfte disse og andre kritiske energisikkerhedsspørgsmål på deres kommende møde og arbejde sammen med EU og andre strategiske partnere for at etablere en handlingsbar, bæredygtig vej frem for kollektiv energisikkerhed.

For mere information, Klik her og her.

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending