Følg os

Økonomisk styring

Efter Vilnius topmøde: EU østlige partnerskab på korsvej

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

2.20131129_eastern_partnership_summit_vilnius_64.jpg-328Af George Vlad Niculescu,
Forskningschef, Det Europæiske Geopolitiske Forum
Det østlige partnerskabstopmøde, der blev afholdt den 28-29 november 2013 i Vilnius, skulle antage at fremhæve de fremskridt, som EU har opnået i de sidste fire år med hensyn til politisk forening og økonomisk integration med dets østlige naboer (Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Georgien, Republikken fra Moldova og Ukraine).

Selv om det resulterede i, at associeringsaftalerne mellem Georgien og Moldova blev indledt, og indgåelse af et par mindre aftaler med andre østlige partnere, blev topmødet kapret af den voksende geopolitiske konkurrence mellem EU og Rusland. De primære ofre for denne konkurrence har været Armenien og Ukraine, der under stærkt pres fra Rusland udsatte deres planer om at underskrive associerings- og dybe og omfattende frihandelsområdet aftaler med EU. Andre østlige partnere har også følt den kolde vind, der blæser over hele Europa inden for deres økonomiske, energi- eller sikkerhedsrelationer med Rusland.

Det østlige partnerskab blev lanceret i maj 2009, i Prag, som en ramme for reformer i partnerlandene, der havde til formål at lette god regeringsførelse, fremme regionaludvikling og social samhørighed og reducere socioøkonomiske forskelle. Associeringsaftaler, dybe og omfattende frihandelsområder, omfattende programmer til opbygning af institutioner og støtte til borgernes mobilitet og visumliberalisering blev betragtet som springbræt.

reklame

I modsætning til europæisk integration har oprettelsen af ​​Den Eurasiske Toldunion (ECU) af Rusland, Hviderusland og Kasakhstan og planerne om at lancere Den Eurasiske Økonomiske Union (EEU) af 2015 skabt et alternativt økonomisk integrationsprojekt i Eurasia. Vestlige eksperter advarede om, at ECU kan udvikle sig på en måde, der kunne udfordre EU som en 'normativ magt' i sit 'delte kvarter' med Rusland. Og det gjorde det tilsyneladende. I begyndelsen af ​​september 2013, fra Moskva, annoncerede den armenske præsident Sargsyan sit lands beslutning om at tilslutte sig ECU. I mellemtiden havde den ukrainske præsident Janukovitj andre tanker om at binde sit land fast til EU gennem en længe forventet associeringsaftale, hvor han sagde: ”Vi ønsker absolut ikke at være en slagmark mellem EU og Rusland. Vi ønsker at have gode forbindelser med både EU og Rusland. ” 

Hvorfor forværrede det østlige partnerskab det russiske pres på Ukraine og andre potentielle EU-partnere med det formål at skubbe dem til uønskede valg mellem europæisk og eurasisk integration? Og hvorfor opfattede Moskva det østlige partnerskab som en vej til et nul-sum-spil med EU?

Det lette svar antager, at ”Rusland betragter det østlige kvarter som et strategisk imperativ og ser det østlige partnerskab som et redskab til indeslutning og beskylder EU for at forsøge at undergrave forholdet mellem folkene, der bor i Rusland og Ukraine og andre post-sovjetiske lande i for at inkludere dem i den eksklusive interessezone ”. Følgelig ville Rusland “tvinge EU til en geopolitisk kamp med Moskva, som den ikke ønsker”. Dette er imidlertid ikke et tilfredsstillende svar, for det ignorerer EU's manglende placering af det østlige partnerskab i geopolitisk sammenhæng og implementering i overensstemmelse hermed. Som Steven Keil bemærkede: "Den Europæiske Union finder sig stadig i forsøget på at forene sin rolle som en normativ aktør med politiske realiteter i omtvistede interessesfærer." Hvad EU opfatter som en rent teknisk normeringsproces for modernisering er blevet set af andre (dvs. russere og potentielt andre regionale magter) som en geopolitisk proces på grund af dens vidtgående konsekvenser.

reklame

Ærligt talt kan EU ikke fritages for geopolitisk ansvar. Tværtimod, manglen på gennemsigtighed i dens geopolitiske intentioner i det østlige kvarter er blevet fortolket som et skjult forsøg på at undergrave rivaliserende regionale magters interesser. Hvis Bruxelles skulle lykkes med at opfylde målene for det østlige partnerskab, var det nødvendigt at påtage sig det fulde geopolitiske ansvar i regionen. Ellers kunne Union næppe overvinde det "nuværende sammenstød mellem europæiske normer og geopolitiske realiteter".

F.eks. Bør EU påtage sig sin egen del af ansvaret for det eksterne pres, der førte til, at dens partnere trak sig tilbage fra et dybere engagement med Unionen. Hvis EU havde været en ægte aktør i det østeuropæiske kvarter, kunne det enten have forhindret russisk pres mod disse naboer eller i det mindste kunne have givet partnere betydelig støtte til at modstå Moskvas manipulationer. Medmindre det taler med én stemme og handler i en egenskab af en ansvarlig regional aktør, kan Bruxelles for eksempel ikke udsende troværdige "eksplicitte signaler til Moskva om, at omkostningerne ved en handelskrig mod Ukraine [eller faktisk mod nogen af ​​EU's østlige partnere] ville også omfatte stigende økonomiske tab, diplomatiske konflikter og politiske spændinger i russiske forbindelser med Vesten ”.

Hvor går det østlige partnerskab i kølvandet på Vilnius-topmødet? Det formelle svar blev givet af 'Den fælles erklæring fra det østlige partnerskabstopmøde, Vilnius, den 28.-29. November 2013, det østlige partnerskab: vejen frem'. Imidlertid bliver det stadig mere klart, at det østlige partnerskab står ved en korsvej: enten er det avanceret, mens det anerkender og tilpasser sig de geopolitiske virkeligheder, eller det synker ned i irrelevans. Derfor er en proces med dybere refleksion over, hvorfor det østlige partnerskab mildt sagt er blevet forsinket indtil nu med at nå sine mål, mere nødvendigt end nogensinde. Resultatet af denne overvejelse bør være at placere det østlige partnerskab i dets geopolitiske kontekst gennem en sund strategi udformet til at tackle de nye udfordringer i Eurasien - den voksende ideologiske kløft mellem Rusland og Vesten; løsning af langvarige konflikter; og dilemmaet i post-sovjetstaterne hænger mellem europæisk og eurasisk økonomisk integration.

En geopolitisk strategi, der understøtter gennemførelsen af ​​det østlige partnerskab, kan være nødvendigt, da "... mens EU foreslår funktionel integration, understøttes de post-sovjetiske elites præferencer for tættere forbindelser med EU ofte af geopolitiske motiver. […] Ikke overraskende er geopolitik den prisme, gennem hvilken disse lande ser deres forbindelser med EU ”. Derudover bemærkede den samme undersøgelse af Det Europæiske Politikcenter, at ”Manglen på nogen grundlæggende strategi er også overraskende i betragtning af den store kløft mellem partnerlandenes behov og kapacitet og EU's lovgivningsmæssige rammer". I slutningen af ​​dagen, da standarder skaber lovgivning og lovgivning former politiske og økonomiske interaktioner, bliver definition af fælles standarder til sidst et effektivt middel til at opbygge geopolitiske identiteter.

Den geopolitiske strategi for det østlige partnerskab kunne foreslå effektive måder at kompensere for EU's svækkede bløde magt over hele det europæiske naboskab i betragtning af dets faldende politiske indflydelse og økonomiske tiltrækningskraft i kølvandet på eurokrisen. En sådan strategi kan f.eks. Indikere, at opretholdelse af Ukraine på det europæiske spor samtidig med, at landets enhed og stabilitet bevares, vil kræve, at EU lærer at arbejde med Rusland snarere end at modvirke eller udelukke Rusland. Det samme kunne også være tilfældet for opretholdelse af Armenien, Aserbajdsjan og Hviderusland, hvis ikke alle de østlige partnere, inden for den europæiske integrationsproces.

At arbejde med Rusland om forbedring af regeringsførelsen i det fælles kvarter er usandsynligt, så længe EU og Rusland fortsat er i strid med ideologiske spørgsmål, især om demokrati, individuelle rettigheder og friheder. Omvendt, hvis den politiske vilje til at arbejde med Rusland hersker i både europæiske hovedstæder og i Moskva, kan det voksende ideologiske kløft mellem Rusland og Vesten gradvis overvindes af pragmatiske måder til at harmonisere europæiske og russiske politiske og menneskelige værdier. Med henblik herpå kan en sammenlignende undersøgelse af europæiske og russiske styringsmodeller hjælpe med at identificere elementer af konvergens og måder til at nedskalere elementer af divergens, samtidig med at det, der i dag fremstår som et nul-sum-spil, er en win-win-strategi.

Den geopolitiske strategi for det østlige partnerskab bør muliggøre magtfordeling mellem EU og Rusland i det fælles kvarter og måske sigte mod at harmonisere europæiske og eurasiske integrationssystemer. I virkeligheden kan disse foranstaltninger muligvis også genoplive det økonomiske samarbejde i det fælles kvarter, som ville være i Tyrkiets og de regionale post-sovjetiske stats interesser, som står over for dilemmaet med europæisk kontra eurasisk integration. Til sidst kunne det østlige partnerskab åbne muligheder for yderligere regional integration i meget følsomme områder i det fælles kvarter, såsom Sydkaukasus, hvor langvarige konflikter stadig raser.

Endelig, som den armenske beslutning om at skifte fokus fra europæisk til eurasisk integration har vist, undergraver langvarige konflikter i det sydlige Kaukasus og i Transnistrien bestræbelserne på at gennemføre målene for det østlige partnerskab. Den geopolitiske strategi for det østlige partnerskab bør derfor forestille sig foranstaltninger til konflikthåndtering og løsning, som kan hjælpe med at overvinde den kroniske dødvande, som området har blandet sig sammen siden slutningen af ​​den kolde krig. F.eks. Kan det muligvis give bedre regional strategisk koordinering af eksisterende krisestyringsmekanismer; styrke lokalt ejerskab af fredsprocesserne, navnlig gennem formulering af en fælles regional vision efter konflikt; og imødegå frygt hos nogle lokale aktører for russisk-pålagte løsninger.

Afslutningsvis kunne EU på baggrund af topmødet i Vilnius gøre det bedre med at gå videre med det østlige partnerskab, hvis det overvejede de geopolitiske konsekvenser af den standarddrevne europæiske integrationsproces og efterfølgende udviklede en passende geopolitisk strategi. En sådan strategi bør udtænke måder og midler til at involvere andre regionale aktører i processen, herunder Rusland og Tyrkiet, som et nøgleelement til at afhjælpe deres geopolitiske bekymringer. Det bør også gøre det muligt for Unionen at tilbyde sammenhængende og koordinerede svar på potentielle geopolitiske udfordringer, der stammer fra det østlige kvarter. Ellers risikerer det østlige partnerskab at synke ned i irrelevans som en konsekvens af dets geopolitiske naivitet af dets grundlæggere.

Økonomisk styring

Drøftelser starter blandt parlamentsmedlemmer og nationale parlamentsmedlemmer om #Ekonomisk regering

Udgivet

on

Åbningen, der var formand for formanden for Økonomi- og Valutaspørgsmål, Irene Tinagli (S&D, IT), så interventioner fra de største europæiske politikere, der førte gennemførelsen af ​​økonomisk styring og dens reformer.

Tinagli fremhævede de områder, hvor fremskridtene er mest presserende, og som Europa-Parlamentet arbejder på, herunder at afslutte bankunionen og kapitalmarkedsunionen, reformere arkitekturen for økonomisk styring og mere specifikt, gøre økonomisk styring mere demokratisk ansvarlig.

Kommissionens eksekutiv vicepræsident Dombrovskis og kommissær Gentiloni præsenterede institutionens planer om at gennemgå arkitekturen for økonomisk styring. Eurogruppens præsident Centeno redegjorde for, hvad finansministrene ville prioritere i de kommende måneder. Zdravko Marić, den nuværende ECOFIN-formand, præsenterede prioriteringerne for det kroatiske formandskab for Rådet.

reklame

Fabio Panetta, direktionsmedlem i ECB præsenterede også euroområdets monetære udsigter og beskrev de handlinger, som ECB stadig anser for nødvendige for at gennemføre den økonomiske og monetære union (EMU).

Du kan se den indledende debat her.

Mødet fortsætter tirsdag og onsdag med debatter blandt parlamentarikere om beskatning, finansielle tjenester samt bekæmpelse af fattigdom og EU's langsigtede budget (FFR).

reklame

Alle oplysninger om samlingen kan findes her, inklusive alle links til sessionernes forskellige webstreams. Programmet er her.

Baggrund

Den europæiske parlamentariske uge samler som bekendt parlamentarikere fra hele EU, kandidatlande og observatørlande for at diskutere økonomiske, budgetmæssige og sociale anliggender. Den består af den europæiske semesterkonference og den interparlamentariske konference om stabilitet, økonomisk koordination og regeringsførelse i Den Europæiske Union.

Målet er at øge det demokratiske tilsyn med EU's økonomiske styring og giver en mulighed for at udveksle information om bedste praksis i gennemførelsen af ​​semestercyklusserne.

Læs

Bank

#Cryptocurrencies: At bruge eller nægte?

Udgivet

on

I november 29 har bitcoin sprængt en anden rekord ved at nå $ 11 000 i pris. Den største digitale valuta er steget til et svimlende beløb på mere end 1,000 procent i år. Dette har øget den samlede kryptokurvitalisering til $ 300 mia., Inklusive $ 161bn bitcoin kapitalisering. Andet største digitale valuta Etherium ejer en anden $ 46bn af den samlede andel.

Den stigende cryptocurrencyers vækstraten er direkte forbundet med digitale opkøbskampagner (første møntofficer, ICO). Mere end 200 af dem fandt sted mens 10 måneder af 2017, med det samlede antal investeringer omkring $ 3.5bn.

reklame

Regulerende organer er mere opmærksomme, da antallet af blockchain-transaktioner øges både på nationalt og tværnationalt plan. Den globale holdning til de digitale valutaer varierer lidt: Gibraltar, Isle of Man, Caymanøerne og Mauritius er åbne partikere for udviklingen af ​​kryptokurver, mens andre som Kina, Sydkorea og Vietnam forbyder intern omsætning af digitale penge.

Den Europæiske Union har endnu ikke udviklet en fælles tilgang til reguleringen af ​​krypteringsvalutaer og ICO-procedurer, men nationale og europæiske organer overvejer udvikling af private investorer og de nationale økonomiers svig og spekulationssikkerhedsrammer.

Frankrikes guvernør Francois Villeroy de Galhau sagde i juni, at ingen offentlige institutioner kan yde Bitcoins tillid, men de, der bruger kryptokurser i dag, gør det på egen risiko. Bundesbank bestyrelsesmedlem Carl-Ludwig Thiele beskrev digitale valutaer og Bitcoin som mere af en spekulativ legetøj end en betalingsform. Samtidig har Bundesbank aktivt studeret anvendelsen af ​​blockchain-teknologien i sine betalingssystemer på grund af at PSD2-direktivet træder i kraft. De Nederlandsche Bank, den nederlandske centralbank, skabte dermed sin egen kryptokurrency, kaldet DNBcoin til internt kredsløb for at forstå, hvordan det virker, og derefter citeret blockchain kan naturligvis anvendes inden for det finansielle transaktionssystem.

reklame

Ewald Nowotny, Den Europæiske Centralbanks bestyrelsesmedlem, nævnte i november, at lovgivere og centralbankfolk drøfter modellerne for kryptokursregulering. De egentlige retlige rammer giver dog ICO-projekter korrespondance med finans- og investeringsregulering. Den Europæiske Værdipapirtilsynsmyndighed (ESMA) fremhævede de risici, der er forbundet med sine erklæringer for investorer og virksomheder.

"Der er de mekanismer, der gør det muligt for kryptoinvestorer at vurdere potentielle risici med hensyn til ICO-projekterne. Den mest betydningsfulde af dem er det oprindelige møntudbudsprojekts overensstemmelsesvurdering til de lovmæssige krav, herunder sådanne direktiver som 2003/71 / EF (Prospektdirektivet), 2015/849 / EP (fjerde hvidvaskningsdirektiv), 2004/39 / EF (direktivet om markeder i finansielle instrumenter - MiFID), 2011/61 / EU (direktivet om alternative investeringsfonde - AIFMD), "forklarede Alexander Zaitsev, administrerende direktør for Threesixty Elements, SA investeringsselskab, der bringer til det europæiske marked RAISON, den AI-baserede mobile platform designet til at håndtere investeringer og personlig finansiering.

"Andre faktorer, der kan godkende ICO-projektets due diligence, er eksperteksekutorteamet og udarbejdet trin for trin handlingsplan beskrevet i omfattende hvidbogsdokument," tilføjede Zaitsev. "Derudover er det værd at minde om, at ventureinvesteringer er forbundet med risici, og projekter, der holder store indkomstløfter i korte tidsperioder, er de uønskede a priori. Begrundet tilgang og grundig undersøgelse af projektbaggrund er afgørende for at sikre kryptoinvesteringer."

Udviklerens ansvarlighed over for de finansielle lovgivningsmæssige rammer og faglige rådgivere er således de dele af en simpel strategi, der vil sikre europæiske ICO-projekter investeringer i det operationelle EU-retssystem.

Internationale aktørsamfunds- og digitale valutaaktører antager, at den globale tendens til udvikling af den fælles reguleringsmetode svarer på nuværende behov og kan spille en afgørende rolle for at sikre kryptoinvestorernes interesser. Ifølge administrerende direktør hos US Global Investors, et af de største internationale teknologiske investeringsfirmaer, vil samfundet snart sætte mere tillid til digitale valutaer: "Hvad bitcoin har gjort, det har vækket alle til kraften i blockchain-teknologien ( underliggende hovedbog, der understøtter bitcoin), som e-mails vækkede alle op til internettet. I starten stod folk ikke på internettet. "

Læs

Økonomisk styring

#Eurozone: Økonomisk prognose fra efteråret 2017 - fortsat vækst i en skiftende politisk sammenhæng

Udgivet

on

Euroområdets økonomi er på vej til at vokse med sit hurtigste tempo i et årti, med en real BNP-vækstprognose på 2.2%. Dette er væsentligt højere end forventet i foråret (1.7%). EU's økonomi som helhed er også i stand til at slå forventningerne med robust vækst af 2.3% i år (op fra 1.9% i foråret).

Ifølge høstprognosen udgivet den 9 november forventer Europa-Kommissionen, at væksten fortsætter i både euroområdet og i EU ved 2.1% i 2018 og 1.9% i 2019 (Forårsprognose: 2018: 1.8% i euroområdet, 1.9% i EU).

Den fulde pressemeddelelse er tilgængelig på alle sprog her.

Autumn 2017 Economic Forecast er tilgængelig her.

reklame

Kommissær Moscovicis bemærkninger er tilgængelige her.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending