Følg os

Energi

Tale: Statsstøtte modernisering for et integreret energimarked i EU

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

AlmuniaKonkurrencekommissær og Europa-Kommissionens næstformand Joaquín Almunia (billedet) taler ved Eurelectric begivenhed, Bruxelles, 2 December

Jeg vil gerne takke hr ti Berge for hans venlige invitation til at tale på denne konference.

Jeg vil fokusere min præsentation på den igangværende revision af statsstøttereglerne miljømæssige retningslinjer.

Denne gennemgang indgår i moderniseringsstrategien for bredere statsstøtte og oversætter sine generelle principper til konkrete politiske retningslinjer.

reklame

Fra starten besluttede jeg at udvide anvendelsesområdet for de eksisterende miljøretningslinjer til at dække offentlig finansiering af energi, af den simple grund, at målsætningerne om bæredygtig, sikker og økonomisk overkommelig energi for Europa er tæt knyttet til vores klimapolitik.

De nye retningslinjer vil hjælpe medlemsstaterne investere bedre i deres energipolitiske valg at forfølge fælles europæiske mål.

Det afgørende begreb her er "europæisk". De bedste løsninger på vores nuværende udfordringer er EU-dækkende løsninger.

reklame

Energi er sandsynligvis den sektor, hvor gennemførelsen af ​​det indre marked vil bringe flest fordele for Europas virksomheder og borgere.

På trods af dette, færdiggøre energi indre marked har været kompliceret hidtil. Reform indsats - herunder den tredje energipakke lanceret i 2007 - tager længere tid end forventet at have en indvirkning på jorden.

Som et resultat, energipriser er bemærkelsesværdigt højere i EU end i andre industrialiserede dele af verden.

Det hæmmer konkurrenceevnen i EU - især i energiintensive industrier - truer Europas tiårige bly i dekarbonisering.

Der er bred enighed om, hvad vi skal gøre for at tackle disse udfordringer. Lad mig huske de øverste punkter på listen:

  1. At give EU en fælles ramme for energi
  2. Investering i infrastruktur;
  3. Øget energieffektivitet; og
  4. Fremme støtte til vedvarende energikilder, der er mere effektiv og bedre markedsorienteret integreret.

Konkurrencepolitik: seneste og nuværende aktivitet

Hvad kan konkurrencepolitik gøre for at nå disse mål? Før jeg diskuterer de nye retningslinjer, lad mig kort beskrive, hvad vi gør for at håndhæve konkurrencereglerne.

Energimarkederne er en langvarig prioritet for konkurrencepolitikken, som det fremgår af sektorundersøgelsen afsluttet i 2007.

Siden da har vi taget antitrust beslutninger et dusin involverer gamle etablerede i flere lande, såsom Frankrig, Belgien, Tyskland og Italien.

Vores foretrukne politik i alle disse tilfælde har været at søge tilsagn, der ville gøre en strukturel forskel over tid og åbne markederne.

På det seneste har vores arbejde fokuseret på Central- og Østeuropa. I april, for eksempel, vi accepterede de tilsagn, ČEZ, den tjekkiske elselskab.

Desuden igangværende undersøgelser omfatter den rumænske elbørsen OPCOM, den bulgarske etablerede BEH, og Gazprom.

I sidstnævnte tilfælde et af de centrale spørgsmål er, at selskabet kan have pålagt priserne på sine kunder, der uretfærdigt højt, hvis forhold til omkostninger, eller til konkurrerende benchmarks.

Vi formoder, at Gazprom kan udnytte sin markedsstyrke til at vedtage en prispolitik, der er ude af trit med markedets fundamentals.

Dette resulterer i store pris huller i hele Europa, og vi er bekymrede for, at Gazprom kan have opretholdt dem gennem territoriale begrænsninger i leveringsaftaler og ved at afskærme andre gasleverandører.

Vi gennemfører antitrust undersøgelser i Vesteuropa også. Lad mig nævne et par tilfælde, der er vigtige i betragtning af at opretholde tilliden til prisdannelsen.

Vi fortsætter vores undersøgelse i elbørser tilfældet efter inspektioner, der fandt sted i februar sidste år.

Elbørser er centrale for hvordan elmarkederne fungerer, og færdiggørelse af det indre energimarked. Derfor er det vigtigt at forhindre alle forretningsmetoder, som kan underminere tilliden til disse markeder.

I maj har vi også gennemført inspektioner i vores Olie og biobrændstoffer Markets sag, som fokuserer på de priser, der leveres til den pris-rapportering agentur Platts.

Betydningen af ​​de benchmarks er fastlagt af agenturet, og den ikke-regulerede karakter af processen kan efterlade plads til konkurrencebegrænsende adfærd, der fører til prisforvridninger.

Priser offentliggjort af pris- rapportering agenturer tjene som benchmarks for handel i de fysiske og afledte finansielle markeder for mange råvarer i Europa og på verdensplan. Og det betyder, at selv små skævheder kan have en stor indflydelse.

De nye retningslinjer for Miljø og Energi Aid

Damer og herre:

Lad mig nu komme tilbage til processen med at gennemgå retningslinjerne miljøstøtte og Energi.

Det overordnede mål med vores gennemgang sætter en omfattende ramme for at hjælpe EU-landene investerer bedre i deres energipolitik.

Denne strategiske mål kan opdeles i tre mål:

  1. Den første er allerede en del af vores eksisterende regler; fremme investeringer i energieffektivitet.
  2. Det andet mål, der blev indført af de nye regler, ser på vedvarende energikilder. I betragtning af den nuværende teknologi og udviklingen på markedet, mener vi, at den offentlige støtte bør målrettes bedre, idet der tages hensyn til, hvor indsættelsen af ​​de forskellige teknologier.
  3. Endelig agter vi at fremme brugen af ​​offentlige tilskud til forbedring af sammenkoblinger og udvikle grænseoverskridende netværk.

Disse sidste to punkter er blandt de vigtigste nyskabelser i de nye retningslinjer, og jeg vil gerne forklare dem i detaljer.

Vedvarende energi

De nye retningslinjer er designet til at minimere konkurrenceforvridning forårsaget på nuværende af tilskud til vedvarende energi.

Især vil de forhindre overkompensation for vedvarende energi og fremme en gradvis integration af vedvarende elektricitet i den normale funktion af elmarkederne.

Faktisk vil de nye retningslinjer være i fuld overensstemmelse med EU's klimaændrings- og energimål, der er fastsat i Europa 2020-strategien og støttemedlemsstaterne i deres bestræbelser på at nå dem.

Der er blevet lanceret en debat om EU's klimaændringspolitik efter 2020, og dens mål er endnu ikke sat. De nye retningslinjer er ikke en del af denne debat. De forbliver kun gældende indtil 2020 og vil fungere i sammenhæng med vores nuværende mål.

Hvad de nye retningslinjer skal sige, er, at offentlige tilskud skal udformes godt. Det betyder først og fremmest to ting: ikke spilde skatteydernes penge og ikke fordreje konkurrencen på markedet.

Desuden holder prisen ned på at støtte vedvarende energikilder vil hjælpe Europa fastholde sin bly i dekarbonisering og vil også være godt for vores industris konkurrenceevne.

I dag, et tilbagevendende problem i tilskud ordninger for vedvarende energi er, at de ofte giver teknologi-specifikke og faste tariffer. Disse ordninger husly disse energikilder fra prissignaler og føre til markedsforvridninger.

Den løsning, der tilbydes af de nye retningslinjer er den gradvise indførelse af markedsbaserede instrumenter.

Det betyder i praksis, at subsidier kan ydes til de mere udsendte teknologier i en udbudsprocedure, som vil holde på et minimum af støtten er nødvendig for at bringe dem videre. Disse er de teknologier, som allerede kan støttes gennem præmier på markedet snarere end af feed-in tariffer.

I modsætning hertil kan en udbudsproces ikke være rentabelt for mindre udsendte teknologier, men disse også kan være orienteret mod den aktuelle markedssituation. Fokus her skal undgå overkompensation.

I hvert fald, enhver ambitiøse vedvarende politik kommer til en pris.

Flere EU-lande er bekymrede, at finansieringen af ​​vedvarende energi sætter en byrde for energiintensiv industri, og at dette kan udløse udflytning og i sidste ende føre til carbon leakage.

Vi konfronterede en lignende udfordring, da ETS-systemet blev introduceret. Vi tacklede det, så det kunne hjælpe med at kompensere for de omkostninger, der blev overført til kunder i energiintensive industrier. Den løsning, der findes, kan tjene som en plan for de omkostninger, der stammer fra støtten til vedvarende energi.

infrastruktur Energi

Flytning til målsætningen om at fremme integrationen af ​​de europæiske energimarkeder, for første gang de nye retningslinjer vil favorisere statsstøtte til grænseoverskridende infrastruktur energi.

Fordelene er klare; bedre forbindelser mellem de nationale markeder mindsker bekymring for intermittens og forsyningssikkerhed og forbedring af stordriftsfordele.

Mere integrerede markeder er også gode nyheder for konkurrence og markedets effektivitet, med fordele, der forventes til industrielle og boligområder forbrugere.

Især i oktober sidste år afslørede Kommissionen en lang række projekter i energiinfrastruktur og defineret dem som "projekter af fælles interesse".

De nye retningslinjer støtter gennemførelsen af ​​disse projekter som principielt. Og dette er et eksempel på, hvordan konkurrencepolitikken kan hjælpe Europa forfølge sine energipolitiske mål.

Generationskapacitet og atomkraft

Lad mig omslutte min præsentation af de reviderede retningslinjer med to andre vigtige elementer; de tilskud, der ydes til at opretholde tilstrækkelig produktionskapacitet og spørgsmålet om atomkraft.

Risikoen for underinvestering i nye kraftværker er en anden udfordring for Europa. Nogle EU-lande planlægger at indføre såkaldte "kapacitetsmekanismer" for at tilskynde producenterne til at opbygge ny generationskapacitet eller forhindre dem i at lukke eksisterende anlæg.

Vi overvejer at medtage statsstøttereglerne for at undgå, at disse mekanismer urimeligt favorisere national generation. Sådanne regler ville tillade denne form for støtte under strenge betingelser, og når der ikke er nogen alternativer, såsom bedre forbindelser og efterspørgselssiden svar.

Med hensyn til atomkraft, besluttede Europa-Kommissionen i september, at de nye miljø- og energimæssige retningslinjerne ikke ville indeholde nogen omtale af det.

Det er op til medlemsstaterne at beslutte, om de agter at anvende atomkraft i deres energimix, og et par lande har faktisk meddelt, at de vil bygge nye atomkraftværker.

Hvis de nationale myndigheder i sidste ende beslutter at støtte nuklear energi, vil det være vores ansvar at vurdere foreneligheden af ​​deres tilskud i henhold til EU-konkurrenceretten fra sag til sag, og direkte i henhold til bestemmelserne i traktaten.

Damer og herre:

Hvad er de næste skridt? Før juleferien, vil vi invitere markedsdeltagerne til at give os deres feedback på et udkast til de reviderede miljø- og energimæssige retningslinjer for statsstøtte.

Jeg vil opfordre jer alle til at deltage i høringen. Basere de nye regler om reel information marked er meget vigtigt for os. Efter det, jeg forventer, at de nye retningslinjer, der skal vedtages i første halvår af 2014.

Når de er på plads, vil de give Europa en solid ramme for at støtte vedvarende energi til dekarbonisering af vores økonomi; at fremme energiinfrastruktur og energieffektivitet; og for at sikre kapaciteten uden at give urimelige fordele til etablerede, konventionelle elproducenter.

Sammen med vores fortsatte monopol og fusion review handling, bør de nye retningslinjer ses som endnu et skridt hen imod gennemførelsen af ​​Europas indre marked for energi.

Tak.

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending