Følg os

Energi

PEGAS: EEX at lancere kvalitet-specifikke naturgas produkter til Tyskland

DEL:

Udgivet

on

logo_hovedInden for rammerne af PEGAS samarbejde med sin partner Powernext, den Den Europæiske Energibørs (EEX) er glad for at kunne annoncere introduktionen af ​​kvalitetsspecifikke produkter til de tyske gasmarkedsområder den 1. oktober 2013, samtidig med starten på det nye gasår. Dette trin vil yderligere forenkle handel med kontrolenergi på børsgasmarkedet. Produkterne vil blive noteret på PEGAS handelsplatform.

Kontrakter for de tyske GASPOOL og NetConnect Germany (NCG) markedsområder, samt for det hollandske TTF markedsområde, kan allerede handles 24/7 på EEX Spot Market. I øjeblikket handles kun højbrændstofgas (H-gas) gennem børsen på de virtuelle handelspunkter (VTP) i de tyske markedsområder. Derudover kan H-gas, der handles under de eksisterende produkter, omdannes til gas med en lavere brændværdi (Lgas) af markedsområdets operatører, hvilket pådrager sig et konverteringsgebyr.

Under forudsætning af godkendelse fra Exchange Council har EEX til hensigt at lancere kvalitetsspecifikke Spot Market-produkter til de tyske markedsområder, hvilket for første gang muliggør børshandel og levering af både H-gas og L-gas døgnet rundt. I denne sammenhæng skal forhandlere af kvalitetsspecifikke produkter sikre, at naturgas af den handlede kvalitet tilføres eller trækkes ud af systemet ved hjælp af de tilsvarende balanceringsgrupper.

”Med introduktionen af ​​kvalitetsspecifikke produkter sikrer vi, at H- og L-gas mængder kan handles direkte på børsen, hvilket er med til at øge likviditeten og gennemsigtigheden yderligere. Ud over markedsområdets operatører, drager alle handelsdeltagere fordel af disse produkter, da de understøtter målmodellen for kontrolenergimarkedet i Tyskland,” sagde EEX administrerende direktør Peter Reitz.

Da kvaliteten af ​​den gas, der skal leveres eller modtages, er specificeret, før en handel udføres, gør den den
nemmere at planlægge de fysiske effekter på ristene. Som følge heraf kan kontrolenergi handles af en større gruppe handelsdeltagere.

"Med implementeringen af ​​målmodellen for kontrolenergimarkedet fra det nye gasår og fremefter vil markedsområdeoperatørerne GASPOOL og NCG i stigende grad gøre brug af de produkter, der tilbydes af børsen for handel med kontrolenergi," sagde GASPOOLs administrerende direktør Stefan Müller -Reinisch og NetConnect Germany administrerende direktør Torsten Frank.

Lanceringen af ​​kvalitetsspecifikke gasprodukter til de tyske markedsområder følger lanceringen af ​​Within-day produkter på EEX, udvidelsen af ​​Spot Market til 24/7 handel og introduktionen af ​​Spot produkter på den hollandske TTF hub, og bidrager til bl.a. flytning af yderligere kontrol med energihandelsvolumen til det organiserede børsmarked.

reklame

På nuværende tidspunkt kan alle Powernext Natural Gas-produkter og alle EEX Natural Gas Derivatives Market-produkter handles på PEGAS. EEX Spot Market-produkterne vil blive aktiveret til handel på PEGAS den 28. august 2013.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending