Følg os

Forretning

Europæiske byer ikke afskrækket af krise: 3,000 bæredygtig energi vedtagne handlingsplaner

DEL:

Udgivet

on

Sustainable_Energy_AwardsTre tusinde lokale myndigheder har allerede frivilligt indsendt en handlingsplan for bæredygtig energi (SEAP) til Europa-Kommissionen. På trods af den økonomiske nedtur vakler byerne ikke fra deres forpligtelser og er fast besluttet på at blive mere beboelige og økonomisk velstående gennem bæredygtige investeringer. Dette imponerende antal forventes at fortsætte med at vokse, da næsten 5,000 lokale myndigheder indtil videre har tilsluttet sig borgmesterpagtens initiativ, hvilket repræsenterer mere end en tredjedel af EU's befolkning.

Ifølge en nylig studere af Europa-Kommissionens Fælles Forskningscenter frigiver borgmesteraftalens underskrivende byer cirka otte tons CO2 tilsvarende pr. indbygger. Men gennem implementeringen af ​​deres SEAP'er forpligter byer sig til at reducere deres drivhusgasemissioner med omkring 28 % inden 2020, og dermed frivilligt overskride EU's målsætning om 20 % reduktion.

I gennemsnit er 44 % af den samlede CO2 reduktion forventes at være resultatet af tiltag, der henvender sig til bygningssektoren (efterrenovering af bygningsmasse, energisyn osv.), 20 % fra transportsektoren (indførelse af renere køretøjer, trængselsafgifter osv.) og 16 % fra lokale energiproduktionsforanstaltninger (produktion af f.eks. biogas eller solenergi). Konkrete eksempler på handlinger og resultater opnået af underskrivende byer kan findes i Benchmarks of Excellence katalog og i Casestudier sektion.

Det næste skridt for borgmesterpagtens underskrivere er at begynde at overvåge implementeringen af ​​deres SEAP'er. En overvågningspakke forventes lanceret i efteråret 2013. De lokale myndigheder vil blive opfordret til at påbegynde deres rapportering i 2014.

Borgmesterpagten er den almindelige europæiske bevægelse, der involverer lokale myndigheder, som frivilligt forpligter sig til at øge energieffektiviteten i deres territorier. Til dato har omkring 4,900 byer og regioner forpligtet sig til at opfylde og overgå EU's 20 % CO2 reduktionsmål inden 2020.

For mere information, Klik her.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending