Følg os

Forretning

Belgiske og hollandske Power Futures til at blive lanceret i september

DEL:

Udgivet

on

EExDen 2. september 2013 lancerer European Energy Exchange (EEX) handel med belgiske og hollandske futures, som afregnes fysisk med levering af strøm.

Som en førende handelsplatform i Europa, med mere end 160 deltagere på elmarkedet, tilbyder EEX en bred base af deltagere. Ved at lancere hollandske og belgiske Power Futures vil EEX udvide sit produktsortiment med yderligere europæiske kontrakter ud over de eksisterende Phelix og French Futures. De nye kontrakter giver markedsdeltagere mulighed for at sikre sig mod prisændringer på de belgiske og hollandske elmarkeder
direkte på EEX.

Som et yderligere incitament vil børsen indføre en initiator/aggressor-gebyrordning for handel med de nye futures. I denne sammenhæng defineres initiativtageren som den handelsdeltager, der initierer transaktionen med et købs- eller salgsbud i ordrebogen, hvorimod aggressoren defineres som den modpart, der reagerer på dette tilbud. Hvis en handel afsluttes med succes på EEX, betaler initiativtageren af ​​en handel ikke transaktionsgebyrer
til handel og finansiel afvikling. Derudover modtager han en kredit på 0.005 EUR pr. MWh. Kun aggressoren skal betale transaktionsgebyrerne som normalt.

"Denne model giver et ekstremt højt incitament til at afgive bud i ordrebogen", forklarede Chief Operating Officer (COO) Steffen Köhler. "Derved tilbyder vi vores deltagere en attraktiv ordrebog og skaber høj likviditet i de nye produkter." Clearing og afvikling af produkterne vil blive leveret via European Commodity Clearing (ECC). Som et resultat heraf kan handlende bruge de afprøvede processer i clearinghuset og drage fordel af fordelene ved krydsmargining på ECC.

European Energy Exchange (EEX) er den førende energibørs i Europa. Det udvikler, driver og forbinder sikre, likvide og gennemsigtige markeder for energi og relaterede produkter, hvorpå el, naturgas, CO2-emissionskvoter, kul og oprindelsesgarantier handles. Clearing og afvikling af alle handelstransaktioner er leveret af clearinghuset European Commodity Clearing AG (ECC). EEX er en
medlem af Eurex Group.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending