Følg os

Energi

Elektrificering af overfladetransport

DEL:

Udgivet

on

Af EU Reporter-korrespondent

ENELEKTRIFIKATION

Alstom, AVERE, CER, ETRA, EURELECTRIC, EUROBAT, Going Electric, Nissan, Polis, UITP og UNIFE er gået sammen ved at skabe en platform til elektrificering af overfladetransport.
Platformen for elektrificering af overfladetransport afholdt sin jomfrubegivenhed på Hotel Renaissance i Bruxelles.
MEP Gesine Meissner (ALDE, Tyskland) holdt åbningsbemærkningerne, efterfulgt af indledende præsentationer af Hans ten Berge, generalsekretær for EURELECTRIC og af Libor Lochman, administrerende direktør for CER. Dette blev efterfulgt af en paneldiskussion med Daniela Rosca, chef for enhed C1 (Clean Transport and Sustainable Urban Mobility), DG MOVE; Olivier Paturet, General Manager, Zero Emission Strategy, Nissan Europe; Alain Berger, næstformand for europæiske anliggender og leder af Bruxelles-kontoret, Alstom; Alain Flausch, generalsekretær, International Association of Public Transport (UITP), og Joost van Gils, vicedirektør for økonomisk udvikling og mobilitet, provinsen Nordbrabant, Holland, der repræsenterer Polis. Diskussionen blev modereret af professor Joeri van Mierlo, vicepræsident for AVERE.

Platformen for elektrificering af overfladetransport ser elektrificering som en vigtig måde at reducere drivhusgasemissioner fra transport og til at mindske EU's afhængighed af importeret olie. I deres fælles erklæring ved lanceringen opfordrer de elleve organisationer offentlige myndigheder til at støtte den yderligere elektrificering af overfladetransport på basis af en multimodal tilgang. Fælleserklæringen er vedlagt.

MEP Gesine Meissner udtalte: "Visionen med platformen er at sigte mod fuldt elektrificerede dør-til-dør multimodale transportløsninger. Dette er en spændende udsigt for europæiske borgere og virksomheder med betydelige vækst- og beskæftigelsesudsigter."
Ved lanceringen af ​​platformen fremsatte ETRA-generalsekretær Annick Roetynck følgende udtalelse om 2-hjul som en del af elektrisk transport.
I 2-hjulssektoren er elektrificering en realitet. Sidste år voksede salget af elektriske PTW'er 60% på et motorcykelmarked, der generelt har været faldende i 5 år i træk nu. I 2012 var det europæiske salg af elektriske PTW'er omkring 30,000. Men det absolutte hit i 2-hjulssektoren er elcyklen.
Salget startede meget tilbageholdende i anden halvdel af halvfemserne. Dengang var elcykler hovedsageligt populære blandt ældre og mennesker med fysiske problemer. I de sidste par år har en meget bredere række af brugergrupper opdaget elcyklen. Med det ændrer opfattelsen af ​​køretøjet sig. Det betragtes ikke længere som et transportmiddel for folk, der er for gamle eller for uegnede til at skubbe deres cykel. Denne ændring i opfattelsen skyldes en række udviklinger:

–    Congestion and the growing number of local authorities combating that congestion with measures aimed at reducing private care usage
–    Soaring petrol prices and generally increasing prices for car usage
–    The economic crisis which forces people to (re)consider their transport behaviour
–    Growing environmental interest and awareness
–    Growing awareness of the consequences of lack of physical activity
Vi er ret sikre på, at det elektriske 2Wheel-marked har tilstrækkeligt potentiale til at fortsætte med at vokse i mange år endnu. Vi mener dog, at denne proces kunne styrkes, hvis der var mere bevidsthed om og opmærksomhed på potentialet ved elektriske 2Wheels i europæiske politikker. Indtil videre ser de europæiske institutioner ud til systematisk at overse 2Wheels. De er ikke en del af Green E-Motion-programmet, heller ikke af direktivet om fremme af ren og energieffektiv vejtransport eller Clean Vehicle Portal eller European Electromobility Observatory. For ganske nylig er de blevet overset igen i Clean Fuel Package.
Det er netop derfor, ETRA lægger stor vægt på at være en del af denne platform, fordi det giver os mulighed for at sætte 2Wheels i et større perspektiv, altså et perspektiv om bæredygtighed, intermodalitet og grøn økonomisk vækst.

 

reklame

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending