Følg os

Energi

BP skal returnere 8 milliarder dollars til aktionærerne fra det russiske joint venture

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Af EU Reporter-korrespondent

ENEBP

Det britiske olieselskab BP har annonceret et aktietilbagekøbsprogram for 8 milliarder dollars, der reagerer hurtigt på sit løfte om at belønne investorer efter at have solgt sin andel i sin russiske enhed, TNK-BP

BP, som afsluttede salget af det halvt ejede TNK-BP til det russiske statsolieselskab Rosneft (ROSN.MM) torsdag, sagde, at tiltaget, der var designet til at øge værdien af ​​de resterende aktier, var et beløb svarende til værdien af virksomhedens oprindelige investering i TNK-BP i 2003.

Det britiske selskab havde allerede markeret, at det planlagde at udlodde nogle af de 12.48 milliarder dollars til aktionærerne, som det indtjente fra det russiske salg, først annonceret i oktober sidste år.

Aktierne i BP steg 1.8 procent til 457.5 pence i tidlig handel, hvilket gør selskabet til en af ​​de største stigninger i Londons bluechip-indeks, et skridt analytikere tilskriver det større end forventet kontantafkast.

"Det er gode nyheder, at de returnerer den mængde kontanter, sandsynligvis $2 milliarder til $2.5 milliarder mere end forventet," sagde Santander-analytiker Jason Kenney.

reklame

Tallet på 8 milliarder dollar er omkring det dobbelte af det minimum, analytikere havde beregnet, at BP ville betale, da det lovede i oktober sidste år at i det mindste opveje enhver udvanding af indtjening pr. aktie som følge af TNK-BP-salget.

BP bekræftede, at det forventede, at størrelsen af ​​det foreslåede tilbagekøb ville overstige effekten af ​​udvandingen.

Afkastet afspejler også den enorme reduktion af BP's aktivbase fra de afhændelser på 38 milliarder dollars, der blev udført for at hjælpe med at betale for omkostningerne ved den Mexicanske Golfs olieudslip i 2010, hedder det.

"Dette tilbagekøbsprogram skulle give vores aktionærer mulighed for at se fordele på kort sigt fra den værdi, vi har realiseret ved at omforme vores russiske forretning," sagde BP's bestyrelsesformand Carl-Henric Svanberg i en erklæring.

Aftalen med Rosneft, der i alt er 55 milliarder dollars værd og gør den til den største i Ruslands virksomhedshistorie, giver også BP en ejerandel på næsten 20 procent i Rosneft.

Saldoen på 4.48 milliarder USD, der er tilbage fra det russiske salg efter tilbagekøbet, vil blive brugt til at reducere koncernens gæld, sagde BP.

BP er i øjeblikket i retten i New Orleans over den Mexicanske Golfs olieudslip, som skete, da riggen Deepwater Horizon eksploderede og sank og dræbte 11 mænd.

Katastrofen, den værste i USA's offshore-historie, fik BP til at skære i udbyttet i 2010, før de genoptog betalingerne i 2011.

BP sagde, at det forventer, at tilbagekøbsprogrammet vil tage mellem 12 og 18 måneder at gennemføre.

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending