Følg os

Energi

EU's vindindustri står over for en hård udfordring – og politikerne bør ikke gøre det værre

DEL:

Udgivet

on

Af EU Reporter-korrespondent

ENEEUWINDUSTRI

Vindindustrien er ramt af den økonomiske krise og nedskæringer i hele Europa, og en vanskelig situation bør ikke gøres værre af politikere, der underminerer investorernes tillid, advarede de bedste branchetal i dag i Wien.

Ved åbningen af ​​Europas førende vindenergibegivenhed – EWEA 2013 – talte politikere og højtstående industrirepræsentanter også om behovet for at sikre den yderligere vækst af vindenergi i Europa, efter at det nuværende 2020-mål for vedvarende energi er udløbet, og om forskellen mellem fossile tilskud til brændstof og vedvarende energi. Arthouros Zervos, formand for European Wind Energy Association (EWEA) kritiserede "pludselige eller tilbagevirkende ændringer til støtteordninger" og advarede "vindindustrien kan være en drivkraft for vækst, for job og eksport, men ikke hvis regeringens politikker fjerner investorer."

Han fortalte de forsamlede industriledere og ministre, at "Vindindustrien lider alvorligt tab af arbejdspladser og vil lide flere vanskeligheder i år" og opfordrede til "bindende mål for vedvarende energi for 2030" som en måde at skabe investortillid på.
"Det kommende år bliver hårdt", sagde professor Zervos, men han påpegede, at de langsigtede udsigter for vindindustrien er meget lyse, med scenarier fra Europa-Kommissionen, der viser, at vindenergi vil være den førende energiteknologi i 2050.

IEA's cheføkonom Fatih Birol sagde, at globale subsidier til fossilt brændstof, til en værdi af 523 milliarder dollars i 2011, giver et incitament til at udlede CO2 svarende til 110 dollars pr. ton, hvorimod han viste globale subsidier til vedvarende energi til 88 milliarder dollars i 2011. Han beskrev subsidier til fossile brændstoffer som "offentlig fjende nummer et". Hr. Birol erkendte, at uforudsigeligheden af ​​regeringens politik var et stort problem for vindindustrien.

"Mange er de udfordringer, som den europæiske vindindustri vil stå over for på nationalt plan, som kræver opmærksomhed nu: EU's energipolitik efter 2020, videreudvikling af el-infrastrukturen, konkurrenceevnen og integrationen af ​​vindenergi på elmarkedet, er blandt de mest presserende" sagde Francesco Starace, administrerende direktør for Enel Green Power og formand for EWEA 2013. "Ydermere, for at forberede en ordentlig fremtid bør nutiden behandles tilstrækkeligt, og derfor skal EU-medlemsstaterne garantere effektiv for at nå 2020-målene. og pålidelige vedvarende energipolitikker”.

reklame

Mr. Starace kontrasterede "den nuværende nedtur i den europæiske økonomi" med "meget interessant potentiale for vedvarende energi og især for vind i Østeuropa og Balkan, Middelhavsområdet og nye markeder som Central- og Sydamerika og Asien. Den ekspertise, der er udviklet i årtier med europæisk industrilederskab, skal bruges til at udforske forretningsmuligheder i periferien af, såvel som uden for, det gamle kontinent”.
Den irske energiminister (og nuværende formand for EU's energiråd) Pat Rabbitte sagde: "Der er udfordringer, som vindsektoren står over for, men væksten i vind i de seneste år viser, at det europæiske politiske miljø har givet et solidt grundlag for investeringer. I perioden efter 2020 mener jeg, at én ting er klar: vedvarende energi vil fortsætte med at spille en væsentlig rolle, og vi kan planlægge det og investere i det på et "ingen fortrydelsesgrundlag".
Europa-Parlamentets næstformand Anni Podimata sagde til konferencen, at "vedvarende energi og især vindenergi kunne og bør spille en nøglerolle - som forkæmpere - i bestræbelserne på et bæredygtigt voksende og konkurrencedygtigt EU."
Hun opfordrede til "mere beslutsomhed med hensyn til vedvarende energi" og sagde, at dette "klart vil blive demonstreret gennem et nyt bindende mål for vedvarende energi inden 2030."

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending