Følg os

Energi

EU's vindindustri står over for en hård udfordring - og politikere bør ikke gøre det værre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Af EU Reporter-korrespondent

ENEEUWINDUSTRI

Vindindustrien er ramt af den økonomiske krise og nedskæringer i hele Europa, og en vanskelig situation bør ikke gøres værre af politikere, der underminerer investorernes tillid, advarede de bedste branchetal i dag i Wien.

Ved åbningen af ​​Europas førende begivenhed om vindenergi - EWEA 2013 - talte politikere og repræsentanter på højt niveau for industrien også om behovet for at sikre yderligere vækst af vindenergi i Europa, efter at det nuværende 2020-mål for vedvarende energi løber ud, og om forskellen mellem fossil tilskud til brændstof og vedvarende energi. Arthouros Zervos, præsident for European Wind Energy Association (EWEA), kritiserede "pludselige eller tilbagevirkende ændringer af støtteordninger" og advarede "vindindustrien kan være en drivkraft for vækst, for job og eksport, men ikke hvis regeringens politik driver investorer væk."

Han fortalte de samlede industriledere og ministre, at "Vindindustrien lider alvorligt jobtab og vil lide flere vanskeligheder i år" og opfordrede til "bindende mål for vedvarende energi i 2030" som en måde at skabe investortillid på.
"Det kommende år vil være hårdt" sagde professor Zervos, men han påpegede, at de langsigtede udsigter for vindindustrien er meget lyse, idet Europa-Kommissionens scenarier viser, at vindenergi vil være den førende energiteknologi inden 2050.

IEAs cheføkonom Fatih Birol sagde, at globale fossile brændstofsubsidier til en værdi af 523 mia. Dollars i 2011 giver et incitament til at udlede CO2 svarende til 110 $ pr. Ton, mens han viste, at de globale vedvarende subsidier var 88 mia. "offentlig fjende nummer et". Birol erkendte, at uforudsigeligheden af ​​regeringens politik var et stort problem for vindindustrien.

"Mange er de udfordringer, som den europæiske vindindustri står over for på hjemmemarkedet, som kræver opmærksomhed nu: EU's energipolitik efter 2020, den videre udvikling af elektricitetsinfrastruktur, konkurrenceevne og integration af vindenergi på elmarkedet er blandt de mest presserende, "sagde Francesco Starace, administrerende direktør for Enel Green Power og formand for EWEA 2013." Desuden skal nutiden håndteres tilstrækkeligt med henblik på at forberede en ordentlig fremtid, og derfor skal EU-medlemsstaterne garantere effektiv for at nå 2020-målene og pålidelige politikker for vedvarende energi ".

reklame

Mr. Starace kontrasterede "den nuværende nedtur i den europæiske økonomi" med "meget interessant potentiale for vedvarende energi og især for vind i Østeuropa og Balkan, Middelhavsområdet og nye markeder som Central- og Sydamerika og Asien. Ekspertisen udviklet i årtier med europæisk erhvervsledelse skal bruges til at udforske forretningsmuligheder i periferien af ​​såvel som uden for det gamle kontinent ".
Irlands energiminister (og nuværende formand for EUs energiråd) Pat Rabbitte sagde: "Der er udfordringer for vindsektoren, men vindvæksten i de senere år viser, at det europæiske politiske miljø har givet et solidt investeringsgrundlag. For perioden ud over 2020 tror jeg, at en ting er klar: vedvarende energi vil fortsat spille en vigtig rolle, og vi kan planlægge den og investere i den på "ingen fortryder" -basis. "
Europa-Parlamentets næstformand Anni Podimata fortalte konferencen "vedvarende energi og især vindenergi kunne og burde spille en nøglerolle - som mestre - i bestræbelserne på at skabe et bæredygtigt voksende og konkurrencedygtigt EU."
Hun opfordrede til "mere beslutsomhed omkring vedvarende energi" og sagde, at dette "klart vil blive demonstreret gennem et nyt bindende mål for vedvarende energi inden 2030."

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending