Følg os

Energi

Find energi: Europas liberale reagerer på skiftet i gaskraft

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

gasskiftPå deres kongres i Dublin i sidste måned lancerede de europæiske liberale demokrater, ELDR, sig selv under det navn, der allerede blev brugt af deres gruppe i Europa-Parlamentet, Alliancen af ​​Liberale og Demokrater for Europa eller ALDE.

Deres præsident, Sir Graham Watson, sagde, at deres mål var at smede 'i vores sjæls smede bevidsthed på et kontinent'. Deres mere øjeblikkelige opgave i løbet af en weekend i Dublin var at beslutte, hvordan man smed smeden eller i det mindste diskutere, hvordan man skal reagere på ændringer på energimarkedet.

Kommissionens næstformand Siim Kallas, tidligere premierminister i Estland, opfordrede Europa til at mindske sin afhængighed af såvel gas som olie; især dens afhængighed af russisk gas. Han påpegede, at hvis et frit marked kræver fri bevægelighed, så kræver et frit energimarked fysisk infrastruktur, hvilket for eksempel vil afslutte Bulgariens samlede afhængighed af russisk gas.

reklame

Han mindede delegerede om, at Kommissionen fremsatte forslag for 18 måneder siden, forslag, som han sagde ville være i fare, hvis EU-budgettet blev skåret ned. Han bemærkede, at der altid er nogle medlemsstater, der tror, ​​at det kan blive rig ved ikke at følge de europæiske principper. Det var muligvis en gravering efter britiske krav om budgetnedskæring, men bestemt en overvejelse af Tysklands bilaterale gasaftale med Rusland.

"Vil vi have europæiske politikker eller ej?", Spurgte kommissæren. Den tidligere danske energiminister Lykke Friis var klar til at påpege, at EU's energipolitik har tilskyndet mindre demokratiske regimer i Mellemøsten, da den forsøgte at mindske afhængigheden af ​​Rusland.

Storbritanniens tidligere energiminister, Chris Huhne, bemærkede, at skifergas har halveret gasprisen i USA. USA byggede sine flydende naturgasterminaler til import fra Mellemøsten, men det konverterer dem nu til eksport, hvilket vil svække Ruslands markedsstyrke. Skifergas, der opnås ved brud på eller 'fracking' klipper under jorden, forbliver et meget kontroversielt brændstof i Europa.

reklame

Sir Graham Watson advarede om, at udviklingen af ​​olie- og gasnetværk ugunstigt stillede elektricitet, herunder grøn elektricitet til vedvarende kilder, såsom vindkraft. Storbritanniens vicepremierminister, Nick Clegg, talte om 'spændende ideer' inden for grøn elektricitet, såsom sammenkobling af Storbritannien og Irland, så irsk vindenergi kan eksporteres til Det Forenede Kongerige.

Efterligende kommissær Kallas 'opfordring til at beskytte EU-investeringer, Clegg hånede det britiske grønne parlamentsmedlem Caroline Lucas, der stemte med Labour og de højreorienterede konservative for at opfordre til en nedskæring af EU-budgettet. Watson gjorde det klart, at han ikke troede, at der nogensinde ville være et sted for De Grønne i ALDE.

Lykke Friis understregede, at en grøn energipolitik i Danmark var blevet den politiske konsensus i Danmark. Landets 'Erklæring om energiuafhængighed', som hun fremmede, da hun var minister, havde støtte på tværs af partierne og er fortsat af den nye danske regering. Det sigter mod at gøre Danmark CO2020-neutralt i 70 med 50% af sin energi fra vedvarende kilder, herunder XNUMX% fra vind.

Hun var lige så upartisk i at hente inspiration fra Amerika med henvisning til 'Elvis-princippet', at medlemslandene kunne begynde at leve op til den nuværende EU-energipolitik med 'lidt mindre samtale, lidt mere handling'. Hun mindede også sine liberale kolleger om Ronald Reagans kloge ord, at 'status quo er bare latin for det rod, vi er i'.

Handelskommissær Karel De Gucht bemærkede, at det nylige præsidentvalg i USA havde vist en næsten fuldstændig ligegyldighed over for EU. Efterhånden som Amerika handler mere med de nye økonomier, fortyndes EU's forhold til skifergas med nedsat pris.

Også han har vanskeligheder med at få medlemslandene til at samarbejde fuldt ud med sit mål om at sikre en omfattende ny handelsaftale med USA. Han håber på en endelig rapport fra EU og amerikanske embedsmænd inden årets udgang, grundlaget for det, han kaldte 'en ambitiøs aftale for at undgå unødvendige problemer og omkostninger'.

De Gucht ønsker at afslutte taksterne og have et åbent marked for tjenester samt fjerne 'subføderale' barrierer på begge sider af Atlanterhavet. Han sagde, at alle medlemsstater er for generelt, men ikke specielt. Store kampe kæmpede over at give USA adgang til det europæiske landbrugsmarked og til offentlige indkøbskontrakter.

Da kommissær Kallas var klar til at kæmpe retligt med Rusland og Gazprom om at adskille gasforsyning fra rørledningsejerskab, sagde kommissær De Grucht, at det store billede var, at liberale demokratier skulle holde sammen. Hans citat var fra Winston Churchill, 'du kan stole på, at amerikanerne gør det rigtige - efter at de har træt alt andet'.

Ingen i Dublin foreslog at vente på, om russerne valgte den samme tilgang.

Læs
reklame

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending