Følg os

Erasmus +

Over 35,000 rejsekort givet til unge af DiscoverEU-ordningen

DEL:

Udgivet

on

35,511 unge vil allerede fra denne sommer modtage rejsepas fra Europa-Kommissionen for at rejse gratis i Europa. Dette er resultatet af den seneste runde af DiscoverEU-ordningen, som er en del af Erasmus+-programmet. 

DiscoverEU, som en del af Erasmus+-programmet, tilbyder 18-årige indbyggere i EU-medlemsstater og lande, der er tilknyttet Erasmus+, muligheden for at rejse rundt i Europa og udforske dets mangfoldighed. Passholdere kan lære om kulturarv og historie og komme i kontakt med mennesker fra hele kontinentet.  

Iliana Ivanova, Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom sagde: “Med hensyn til antal er denne ansøgningsrunde den mest succesfulde, siden DiscoverEU kom med i Erasmus+-programmet i 2021. Jeg er glad for, at så mange unge mennesker får mulighed for at opdage Europa og udforske dets kultur og historie. Den stadigt voksende entusiasme blandt unge mennesker, der blev fremhævet under Det Europæiske Ungdomsår 2022 og Den Europæiske Ungdomsuge 2024, er virkelig inspirerende.” 

Unge, der nyder godt af billetten, vil kunne rejse alene eller i en gruppe på op til fem personer mellem 1. juli 2024 og 30. september 2025. Over 180,000 unge havde søgt til den seneste runde i april 2024. Det bringer antallet af ansøgninger op. til 1.4 mio. siden ordningen blev lanceret i 2018. 

DiscoverEU-ansøgningerne åbner to gange om året, forår og efterår. Udvalgte ansøgere tilbydes et rejsepas og rejser overvejende med jernbane. Rejsende modtager også en europæisk ungdomskort, der tilbyder rabatter på kulturelle besøg, læringsaktiviteter, sport, lokal transport, indkvartering og mad. 

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending