Følg os

Erasmus +

Erasmus+ 2023 årlige arbejdsprogram: Kommissionen øger det årlige budget til 4.43 milliarder euro med fokus på elever og personale fra Ukraine

DEL:

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget en revision af Erasmus+ årlige arbejdsprogram for 2023. Programmets overordnede budget for dette år er blevet revideret opad til 4.43 milliarder euro, den højeste årlige finansieringsramme, som Erasmus+-programmet nogensinde har nået. Det øgede budget vil styrke Erasmus + prioriteter for inklusion, aktivt medborgerskab og demokratisk deltagelse og om de grønne og digitale transformationer i EU og i udlandet.

Det reviderede arbejdsprogram omfatter en frontload på 100 mio. EUR fra Erasmus+-budgettet for 2027 for at støtte projekter, der fremmer uddannelsesaktiviteter og faciliterer integration af mennesker på flugt fra krigen i Ukraine ind i deres nye læringsmiljøer, samt aktiviteter, der støtter organisationer, elever og personale i Ukraine. Finansierede aktiviteter kan spænde fra sproglige og kulturelle integrationskurser og sproglæringsværktøjer henvendt til undervisere eller lærende, til stipendier eller generel økonomisk støtte i alle Erasmus+-sektorer til lærende og undervisere.

Den internationale dimension af Erasmus+ styrkes med en budgetforhøjelse på 31 millioner euro, som vil blive brugt til at styrke mobilitetsprojekter og kapacitetsopbygning inden for videregående uddannelser til støtte for internationale samarbejdsprojekter.

Baseret på åbne indkaldelser af projektansøgninger kan enhver offentlig eller privat instans, der er aktiv inden for uddannelse, træning, ungdom og sport, ansøge om finansiering ved hjælp af Erasmus+ Nationale kontorer baseret i alle medlemslande og tredjelande, der er associeret med programmet, og Det Europæiske Forvaltningsorgan for Uddannelse og Kultur. Den næste indkaldelse af forslag, der fokuserer på samarbejdspartnerskaber med en ekstra prioritet på elever, undervisere og personale fra Ukraine, åbner den 22. marts 2023. Erasmus+ blev oprettet for mere end 35 år siden og er et af de mest emblematiske EU-programmer og over 13 mio. mennesker har deltaget i programmet indtil videre. Mere information i a pressemeddelelse.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending