Følg os

Uddannelse

Europæisk uddannelsesområde: 16 nye Erasmus+ lærerakademier vil fremme ekspertise inden for læreruddannelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 7. marts fremlagde Kommissionen 16 nye Erasmus+ lærerakademier, som vil give lærere på alle stadier af deres karriere læringsmuligheder, der omfatter mobilitet, læringsplatforme og professionelle fællesskaber. Disse Erasmus+ lærerakademier vil drage fordel af tæt på €22.5 millioner fra Erasmus + budget over tre år. De 16 nye akademier sammen med de 11, der allerede er finansieret under første indkaldelse af forslag sidste år vil omfavne flersprogethed, sprogbevidsthed og kulturel mangfoldighed, da de udvikler læreruddannelsen i overensstemmelse med EU's prioriteter i uddannelsespolitikken og bidrager til opnåelsen af Europæisk uddannelsesområde, EU's vision for uddannelsessektoren.

Vicepræsident Margaritis Schinas, der promoverer vores europæiske livsstil, sagde: "En lærer, der bliver ved med at lære, vil videregive den nyerhvervede viden til sine elever. Med de nye læringsmuligheder, vi tilbyder i dag, beriger vi både lærere og elever; endnu et konkret skridt mod det europæiske uddannelsesområde."

I Rådet for uddannelse, ungdom, kultur og sport sagde kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, Mariya Gabriel: "Mangelen på lærere er en EU-dækkende udfordring, der skal tages op på EU-niveau. Derfor sætter vi omfattende initiativer i gang for at gøre faget mere attraktivt. Erasmus+ lærerakademier vil støtte vores bestræbelser på at sikre grunduddannelse af høj kvalitet og kontinuerlig faglig udvikling for alle lærere, pædagoger og skoleledere. Vi havde sat os som mål at etablere 25 sådanne akademier inden 2025. I dag er vi allerede på 27. Succesen taler for sig selv!”

Erasmus+ lærerakademier er partnerskaber mellem læreruddannelsesudbydere og læreruddannelsesinstitutioner, der vil udvikle et europæisk og internationalt perspektiv inden for læreruddannelsen. Emnerne dækket af projekterne omfatter færdigheder relateret til videnskab, teknologi, teknik, kunst og matematik, kreativitet, inklusion og miljømæssig bæredygtighed. Som en del af 2022-indkaldelsen af ​​forslag omfatter de udvalgte projekter 313 organisationer samt 136 associerede partnere fra 30 lande (EU-medlemsstater og lande associeret med Erasmus+). Blandt de deltagende organisationer er der udbydere af indledende læreruddannelser, udbydere af efteruddannelse, praktikskoler og andre organisationer med relevant ekspertise. Mere information er tilgængelig online.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending