Følg os

Uddannelse

Uddannelse: "Sig din mening" om fremtiden for læringsmobilitet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 8. februar lancerede Kommissionen den offentlige høring om fremtiden for læringsmobilitet i lyset af sit politiske forslag senere i år. Denne høring har til formål at informere borgere og alle interesserede parter om det kommende forslag og indsamle beviser og deres synspunkter. EU og dets medlemsstater er forpligtet til at fremme grænseoverskridende læringsmobilitet i Europæisk uddannelsesområde for alle elever, undervisere og personale.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og unge, Mariya Gabriel, sagde: "Læringsmobilitet styrker følelsen af ​​sammenhold og inspirerer os til at værdsætte mangfoldigheden i Den Europæiske Union; det giver os mulighed for at møde nye mennesker, få venner og, vigtigst af alt, at lære og udvikle os. Vi mener, at det skal gøres lettere for eleverne at kende til muligheder og let at bevæge sig mellem uddannelsessystemer i forskellige lande. Denne offentlige høring er en mulighed for at lytte til alle involverede interessenter og gøre det europæiske uddannelsesområde til en realitet."

Grænseoverskridende læringsmobilitet har vist sig at være en meget værdifuld oplevelse for mennesker med at opnå viden, færdigheder og kompetencer, der er nødvendige for personlig, uddannelsesmæssig og professionel udvikling, såvel som civilt engagement og social inklusion. Men stadig kun 15 % af de unge har gennemført studier, uddannelse eller lærepladser i et andet EU-land. Derfor, som meddelt i sin Arbejdsprogram 2023, har Kommissionen besluttet at fremsætte et forslag til opdatering af den nuværende EU-ramme for læringsmobilitet, for at sætte studerende i stand til at bevæge sig lettere mellem uddannelsessystemerne og fremme læringsmobilitet som en mulighed for alle. De vigtigste barrierer for at deltage i læringsmobilitet og måder at håndtere dem på vil blive drøftet gennem offentlig høring af borgere og interessenter, såsom elever, undervisere, personale i alle uddannelses- og træningssektorer, ungdomsarbejdere, lærlinge og sportspersonale. Især organisationer, der sender og modtager deltagere i mobilitetsaktiviteter, herunder arbejdsgivere, er velkomne til at dele deres feedback. Input fra beslutningstagere, interessentorganisationer og forskere er også meget værdifulde. 

Indkaldelsen af ​​bevismateriale og spørgeskemaet til offentlig høring, der er tilgængeligt på alle EU-sprog, vil være åbent i 12 uger. De kan tilgås på Få din Say-portal.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending