Følg os

Uddannelse

Partnerskab for fremtiden: Hvordan former unge fremtiden for uddannelse til et atomenergiselskab?

DEL:

Udgivet

on

1. december, Nizhny Novgorod. Global Impact Conference 2022 – en ekspertplatform med et multi-million publikum – var vært for diskussionerne om fremtiden for uddannelse, innovativ edtech og strategier til opbygning af et bæredygtigt videnøkosystem.

Den særlige del blev givet til medlemmer af Impact Team 2050, som modererede panelsessionerne og præsenterede resultaterne af deres egen undersøgelse – Education X: Catalyst for the Future – som indeholdt centrale anbefalinger til Rosatom, Ruslands teknologileder for atomenergi, om at udnytte deres uddannelse og færdighedstræning globalt.

For et år siden blev det globale partnerskab med unge – Impact Team 2050 – lanceret af Rosatoms generaldirektør, hr. Alexey Likhachev, for at tage fat på nøglespørgsmål inden for virksomhedsledelse og dens transformation i overensstemmelse med krav fra den yngre generation. Partnerskabet implementeres i en form af CEO's Advisory Council bestående af 11 unge mænd og kvinder fra 11 lande (Kina, Indien, Brasilien, Egypten, Tyrkiet, Usbekistan, Kasakhstan, Armenien, Argentina, Sydafrika og Rusland). Bag hvert af teammedlemmerne står ungdommen i deres eget land med deres eget sæt værdier og visioner om verdens udviklingstendenser.

Partnerskabet med unge blev indført som led i Rosatoms indsats – et medlem af FN’s Global Compact – for at forbedre sin bæredygtige forretning i overensstemmelse med FN's 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling. "Unge mennesker skal anerkendes over hele verden som drivkræfter for forandring" og bemyndiges til at blive "fuldt engageret i beslutninger, der påvirker deres fremtid," sagde FN's generalsekretær António Guterres ved World Youth Skills Day.

Ifølge rapporten "Education X: Catalyst for the Future" har nuklear uddannelse primært en videnskabelig og teknologisk profil tæt forbundet med energisektoren, og det afspejler ikke tidens behov. Blandt initiativer anbefalet af unge var at bringe fortalervirksomhedsinstrumenter gennem uddannelsesplatforme, der ville hjælpe med at forklare offentligheden det grundlæggende om atomenergi og dens anvendelser. Nuklear uddannelsen skal lave en overgang fra en envejs- til en flervejstilgang, hvor videnskaben dog ses som et nuklear grundlag efterfulgt af programmer til nye nukleare virksomheder.

"Verden har brug for en fælles vision og mål, der ikke efterlader nogen, samt et presserende skift i økonomiske og sociale strategier for at overvinde fælles problemer," sagde prinsesse Mthombeni, medlem af Impact Team 2050 og grundlægger af Africa4Nuclear (Sydafrika). Nisanur Kepceler, medlem af Impact Team 2050 fra Türkiye, har henledt opmærksomheden på en enorm mangel på information om emnet nuklear teknologi i mange dele af verden: "Vi er nødt til at øge offentlighedens bevidsthed: For det første bør dette være gøres gennem uddannelsesstrukturen. Rosatom, som en virksomhed med stor erfaring på dette område, kan gå i spidsen for at løse dette problem."

Endnu flere internationale ophav og globalt fokuserede virksomheder rækker ud til den yngre generation for deres råd om at bygge strategier hen imod en bæredygtig fremtid. Disse er overvejende ungdomsgrupper under IGO eller virksomhedsledelse. Blandt de mest berømte er FN's generalsekretærs ungdomsrådgivningsgruppe for klimaændringer. Denne tendens har også afspejlet sig i den regionale og kommunale ledelse, dvs. ungdomsparlamentet i statsrådet i Republikken Tatarstan eller New Yorks Civilian Complaint Review Board's Youth Advisory Council. Rosatom er ikke et enkelt forretningseksempel på et tæt samarbejde med den yngre generation: Ernst & Young har etableret et Youth Advisory Board under sin velgørenhedsfond.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending