Følg os

Uddannelse

'Mega-Bologna'- EU planlægger at transformere universitetssamarbejdet

DEL:

Udgivet

on

To nye initiativer fra Europa-Kommissionen søger at forbedre samarbejdet mellem europæiske videregående uddannelsesinstitutioner. I eftermiddags annoncerede kommissær næstformand Margaritis Schinas og Mariya Gabriel, kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, initiativerne fra Strasbourg, der starter det europæiske ungdomsår.

Det første initiativ er en strategi, der skal støtte europæiske universiteter, når de arbejder på at komme videre og samarbejder med hinanden. Kommissionen håber at nå dette mål gennem flere mål, der vil give universiteterne mulighed for at blive centrum for det europæiske liv. 

Det andet forslag sigter mod at bygge flere broer mellem europæiske universiteter. Forslaget vil muliggøre udvikling af fælles grader, ressourcepulje og transnationale programmer mellem universiteter i Europa. Den Europæiske Unions stater opfordres til at skabe lovgivning, der letter disse aktiviteter, hvilket ser ud til at være det næste skridt hen imod skabelsen af ​​det europæiske område for videregående uddannelse. Det europæiske område for videregående uddannelse blev oprettet ved Bologna-erklæringen i 1999. 

"I min forståelse var Bologna selvfølgelig det første trin i en proces, som nu vinder meget indpas," sagde Schinas. "Det er meget mere ambitiøst, mere struktureret. Men det, vi gør nu, er ikke kun Bologna-efterfølgeren. Det er "Mega Bologna Plus."

Disse handlinger kommer, da Erasmus+-programmet udsender en opfordring til, at flere europæiske universiteter deltager i programmet, som giver studerende mulighed for at bevæge sig mere frit mellem forskellige universitetscampusser på tværs af flere europæiske stater. Programmet sponsorerer allerede 41 tværnationale alliancer af universiteter, som omfatter mere end 280 højere uddannelsesinstitutioner. Denne indkaldelse vil bringe Kommissionen tættere på deres mål om 60 europæiske universiteter inden 2024. 

De næste skridt for disse initiativer ligger hos EU-landene såvel som europæiske universiteter for at skabe lovgivning og implementere programmer, der gør det lettere for europæiske studerende at flytte mellem landene og fremme en mere sammenhængende europæisk identitet.

reklame

Del denne artikel:

reklame

trending