Følg os

coronavirus

Franske primære elever vender tilbage til skolen på trods af høje COVID-tal

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Skolebørn, der bærer beskyttende ansigtsmasker, vender tilbage til undervisning på Lepeltier-grundskolen i La Trinite, nær Nice, midt i coronavirus-sygdommen (COVID-19) i Frankrig, 26. april 2021. REUTERS / Eric Gaillard
Skolebørn, der bærer beskyttende ansigtsmasker, ses i et klasseværelse på Lepeltier-grundskolen i La Trinite, nær Nice, midt i coronavirus sygdommen (COVID-19) i Frankrig, 26. april 2021. REUTERS / Eric Gaillard

Frankrig sendte grundskoleelever og børnehaveelever tilbage til skolen mandag (26. april), den første fase med genåbning efter en tre ugers COVID-19-lockdown, selvom daglige nye infektioner forblev stædigt høje.

Præsident Emmanuel Macron sagde, at en tilbagevenden til skolen ville hjælpe med at bekæmpe social ulighed og give forældre, der kæmper for at betale for børnepasning, at komme tilbage i arbejde, men fagforeninger advarede om, at nye infektioner ville føre til en "strøm" af lukninger i klasseværelset.

I den eksklusive Paris-forstad Neuilly-sur-Seine bar elever ansigtsmasker og gned desinfektionsmiddelgel på hænderne, da de arkiverede gennem hoveddøren til Achille Peretti-grundskolen. En plakat mindede de unge om at holde en meter fra hinanden.

reklame

”De er unge, de har brug for en voksen til at hjælpe dem, men de fleste forældre har et job, og det er besværligt at bede dem om at udføre skolearbejdet,” sagde lærer Elodie Passon.

Midt- og gymnasieelever skal tilbage til klasseværelset næste mandag, hvor regeringen også vil ophæve indenlandske rejsebegrænsninger, der har været på landsdækkende siden begyndelsen af ​​april.

Friluftsterrasser med barer og restauranter samt nogle forretnings- og kultursteder kan få lov til at åbne igen fra midten af ​​maj, hvis kantstenene har tilstrækkeligt bremset spredningen af ​​coronavirus, har regeringen sagt.

reklame

Nogle læger og folkesundhedseksperter har advaret om, at det kan være for tidligt at lette begrænsningerne.

Søndag (25. april) faldt syvdagesgennemsnittet af nye sager under 30,000 for første gang på over en måned fra ca. 38,000, da nedlukningen begyndte, skønt antallet af COVID-19-patienter i kritisk behandling stadig svævede nær en tredje bølge højde på 5,984.

coronavirus

HERA: Første skridt mod etableringen af ​​EU FAB, et netværk af stadigt varme produktionskapaciteter

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelelse om forudgående information, der giver producenter af vacciner og terapier foreløbige oplysninger om EU FAB-indkaldelse til konkurrence, planlagt til begyndelsen af ​​2022. Formålet med EU FAB er at skabe et netværk af 'ever-warm' produktionskapacitet til vaccine og medicinfremstilling, der kan aktiveres i tilfælde af fremtidige kriser. EU FAB dækker flere vacciner og terapeutiske teknologier. For at være i drift til enhver tid forventes de deltagende produktionssteder at sikre tilgængelighed af kvalificeret personale, klare operationelle processer og kvalitetskontrol, så EU kan være bedre forberedt og reagere på fremtidige sundhedstrusler. EU FAB vil hurtigt og let kunne aktivere sit netværk af produktionskapaciteter for at imødekomme efterspørgslen efter vacciner og/eller terapeutiske behov, indtil markedet har skaleret produktionskapaciteten. EU FAB vil udgøre en nøglekomponent i den industrielle dimension af European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), som annonceret i meddelelsen Vi introducerer HERA, det næste skridt i retning af at færdiggøre den europæiske sundhedsunion, den 16. september. Meddelelsen om forudgående information om EU FAB er tilgængelig her.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending