Slut med os

coronavirus

Kommissionen godkender den tyske ordning for at kompensere udbydere af indkvartering inden for børne- og ungdomsuddannelse for skader, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen godkendte i henhold til EU-reglerne for statsstøtte en tysk ordning til kompensation af boligudbydere for børne- og ungdomsuddannelse for tab af indtægter forårsaget af koronavirusudbruddet. Den offentlige støtte vil have form af direkte tilskud. Ordningen vil kompensere for op til 60% af det tab af indtægter, som de støtteberettigede modtagere har haft i perioden mellem begyndelsen af ​​lockdown (som startede på forskellige datoer i de regionale stater) og 31. juli 2020, da deres indkvarteringsfaciliteter skulle lukkes på grund af til de restriktive foranstaltninger, der blev gennemført i Tyskland.

Ved beregning af tabet af indtægter skal reduktioner i omkostninger som følge af indtægter genereret under lockdown og eventuel finansiel støtte ydet eller faktisk udbetalt af staten (og især ydet i henhold til ordningen SA.58464) eller tredjeparter til at håndtere konsekvenserne af koronavirusudbruddet fratrækkes. På statsligt plan har faciliteter, der er kvalificerede til at ansøge, et budget på op til 75 mio. EUR.

Disse midler er imidlertid ikke øremærket udelukkende til denne ordning. Derudover har regionale myndigheder (kl delstater eller lokalt niveau) kan også bruge denne ordning fra de lokale budgetter. Under alle omstændigheder sikrer ordningen, at de samme støtteberettigede omkostninger ikke kan kompenseres to gange med forskellige administrative niveauer. Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer for skader forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet.

Kommissionen fandt, at den tyske ordning vil kompensere for skader, der er direkte forbundet med koronavirusudbruddet. Den fandt også, at foranstaltningen er forholdsmæssig, da den påtænkte erstatning ikke overstiger det, der er nødvendigt for at kompensere for erstatningen. Kommissionen konkluderede derfor, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Flere oplysninger om de foranstaltninger, Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronaviruspandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.59228 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence internet side.

coronavirus

COVID-19: 'Vi har brug for klarhed omkring købsaftaler om vaccine'

Udgivet

on

Diskussionen om mangel på vaccineudlevering fra nogle producenter er bekymrende og fører til mange vigtige spørgsmål. Fingerpegning og den arrogante reaktion fra producenten AstraZeneca er ikke acceptabel. Vi skal være i stand til at kaste lys over situationen. Dette er grunden til, at MEP'er under ledelse af MEP Rasmus Andresen sendte et brev til Europa-Kommissionen, hvor de formelt anmodede om adgang til alle dokumenter i forbindelse med forhandlingerne om købsaftalerne, herunder mødereferater.

Rasmus Andresen sagde: ”Desværre giver hverken EU-Kommissionen eller de fleste vaccineproducenter fuld adgang til forhåndsaftalerne. Vi beder dem om at offentliggøre dem uden reduktion. Vi har også brug for adgang til alle andre relevante dokumenter såsom protokoller og interne dokumenter, der blev cirkuleret før og efter de relevante møder. Kun med sådan adgang kan vi korrekt vurdere, hvem der er ansvarlig for mangel, hvordan den tyske forbundsregering har påvirket forhandlingerne, og hvad EU kan gøre nu for at sanktionere AstraZenecas mangler.

"EU-Kommissionen er nu nødt til at forberede alle mulige juridiske foranstaltninger, herunder eksportkontrol. Hvis det viser sig, at EU-Kommissionen kun var enig i ikke-bindende leveringsmål, mens den allerede forpligtede sig til at betale hundreder af millioner af euro for udviklingen og produktionen af ​​vaccinerne, vil parlamentet helt sikkert problematisere og følge op på dette. ”

Continue Reading

coronavirus

Europas luftfragtbærere er afgørende i COVID-19-kampen

Udgivet

on

Over 20 A4E flyselskaber[1] er i øjeblikket involveret i den vigtigste forsendelse i vores generation - COVID-19 vaccinen. Europas luftfragtselskaber har vist sig at være afgørende i den globale kamp mod COVID-19-pandemien, idet de transporterede over 107,000 tons personligt beskyttelsesudstyr (PPE) sidste år - svarende til 1,000 fuldt lastede Boeing 777-fragtfly. Dette inkluderer mere end 5 milliarder beskyttelsesmasker og andet beskyttelsesudstyr samt COVID-19-tests og medicinske forsyninger. Mindst et dusin A4E-luftfartsselskaber har konverteret jordforbundne passagerfly til kun fragtoperationer (såkaldte "preighter" -fly) for at holde trit med den stigende efterspørgsel og dermed sikre kontinuiteten i de globale værdikæder og den frie strøm af varer over grænserne - støtte europæiske virksomheders overlevelse.

Europa-Kommissionen har været med til at støtte sektoren og introducerede 'grønne baner' i marts sidste år for at strømline grænseoverskridende godstransport og lette de administrative og logistiske byrder. Der blev også indført specifikke luftfragtretningslinjer, der opfordrede medlemsstaterne til at fjerne udgangsforbud og / eller slotrestriktioner i lufthavne med luftfragtoperationer, hvilket muliggør væsentlige fragt- og preighteroperationer. Medlemsstaterne blev også bedt om at undtage fragtpiloter og besætning fra rejsebegrænsninger. Desværre skal dette endnu ikke harmoniseres i hele EU eller internationalt, og det har ført til et patchwork af beslutningstagning fra medlemslandene, ineffektive operationer og daglige usikkerheder for flyselskaber og besætninger. Som et resultat gik der hurtigst muligt kapacitet til fragtfly tabt på grund af piloter og besætning, der havde brug for karantæne.

Da transporten af ​​COVID-19-vacciner er en global prioritet, er der straks behov for øjeblikkelig politisk handling i en række luftfragtproblemer i Europa, som beskrevet i A4E's holdningspapir Bekæmpelse af COVID-19-pandemien og vigtige politiske udfordringer i 2021:

  • EU skal vedtage en bredere definition af "besætningsmedlemmer" fra lasten til også at omfatte lastmestre, lastvogne og flymekanik. Disse arbejdstagere bør betragtes som væsentlige medarbejdere, som piloter, og derved fritaget for begrænsninger og karantænebegrænsninger i hele Den Europæiske Union;
  • A4E opfordrer EU-lederne til at prioritere lufttransportarbejdere til COVID-19-vaccination som en del af de nationale vaccinationsplaner. Dette inkluderer luftfragtarbejdere, der er involveret i COVID-19-vaccinetransport;
  • til distribution af COVID-19-vacciner skal der etableres en fælles tilgang til sikring af denne temperaturfølsomme gods på en passende og hurtig måde uden yderligere forsinkelse
  • Medlemsstaterne skal gensidigt anerkende baggrundskontrol af lufthavnspersonale i andre EU-lande og derved støtte beskæftigelsesegnethed på tværs af EU-grænser (og hvor det er mest nødvendigt) og
  • udvikling og harmonisering af EU-dækkende sikkerhedsstandarder (med nationale standarder) og vedtagelse af et EU-krav, der passer til alle, til sikkerhedsmetoder og teknologier er nødvendigt.

”Luftfragt har vist sig at være uvurderlig i kampen mod COVID-19 og har endnu en gang demonstreret sin rolle som rygraden i Europas økonomi. Det er nødvendigt med hastende politiske foranstaltninger på EU-niveau - startende med undtagelser for vigtige fragtarbejdere fra at ændre nationale rejsebegrænsninger. Hurtig tilpasning af EU-dækkende sikkerhedsregler og toldmodernisering er også øverst på listen, ”sagde Airlines for Europe (A4E), administrerende direktør Thomas Reynaert. ”Vi opfordrer medlemslandene til at prioritere luftfartsarbejdere til COVID-19-vaccination, især luftfragtarbejdere, der er involveret i COVID-19-vaccinetransport. Dette ville ikke kun hjælpe luftfragtsektoren, men Europas bredere opsving, ”tilføjede Reynaert.

[1] 21 A4E-flyselskaber, herunder Air France, Aegean Airlines, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Cargolux, Finnair, IAG Cargo (Air Lingus, British Airways, Iberia, Level og Vueling), Icelandair Cargo, KLM, Lufthansa, Lufthansa Cargo, Air Frankrig KLM Martinair Cargo, Norwegian, Olympic Air, SWISS, TAP Air Portugal, TUI og er involveret i COVID-19 vaccinetransport. Besætningsmedlemmer hos Ryanair og Buzz meldte sig frivilligt i Røde Kors i Italien og i Ungarn sidste år, mens hundreder af easyJet-kabinebesætninger tilmeldte sig at blive hurtigt sporet for at støtte Storbritanniens National Health Service (NHS) med landsdækkende vaccinationer.

Continue Reading

coronavirus

Storbritannien vil samarbejde med EU for at undgå forstyrrelse af vaccinen, siger den britiske sundhedsminister

Udgivet

on

By

Storbritannien vil være i stand til at samarbejde med Den Europæiske Union for at sikre, at der ikke er nogen forstyrrelse i vaccineforsyningen, UK Health Minister Matt Hancock (billedet) har sagt og sagt, at protektionisme ikke var den rigtige tilgang efter et EU-forslag om at begrænse eksporten af ​​skud, skriver Alistair Smout.

”Jeg er sikker på, at vi kan arbejde sammen med EU for at sikre, at selvom gennemsigtighed er velkommen, at der ikke er nogen blokeringsmidler,” sagde han på en begivenhed, der var vært for Chatham House, og tilføjede, at han havde talt med Pfizers administrerende direktører. og AstraZeneca.

”Jeg er sikker på leveringen af ​​vaccine til Storbritannien. Jeg er overbevist om, at det ikke vil blive forstyrret. Men jeg vil opfordre alle internationale partnere til faktisk at samarbejde og arbejde tæt sammen, og jeg tror, ​​at protektionisme ikke er den rigtige tilgang midt i en pandemi. ”

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending