Slut med os

Uddannelse

Præsident von der Leyen modtager kejserinde Theophano-prisen for Erasmus-programmet

Udgivet

on

Den 7. oktober, formand for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen (billedet) accepterede kejserinde Theophano-prisen, der blev tildelt Erasmus-programmet, under en ceremoni afholdt ved Rotunda Monument i Thessaloniki, Grækenland, som hun deltog via videokonference. Prisen belønner enkeltpersoner eller organisationer, der yder et enestående bidrag til at uddybe det europæiske samarbejde og forbedre forståelsen af ​​de forskellige historiske indbyrdes afhængigheder i Europa.

Efter modtagelsen af ​​prisen sagde præsidenten, at hun var beæret over at modtage prisen "for de ti millioner europæere, der har deltaget i Erasmus-programmet siden dets start" og dedikerede den "til studerende, lærere, drømmere, der har lavet dette Europæisk mirakel gå i opfyldelse ”.

I sin accepttale trak præsident von der Leyen også paralleller mellem den europæiske genopretningsplan og Erasmus +: ”Ligesom Erasmus var dengang, er NextGenerationEU nu. Det er et program af hidtil uset omfang og omfang. Og det kan blive det næste store samlende projekt for vores Union. Vi investerer ikke kun sammen i et kollektivt opsving, men også i vores fælles fremtid. Solidaritet, tillid og enhed skal bygges og genopbygges igen og igen. Jeg ved ikke, om NextGenerationEU kan ændre Europa så dybtgående som Erasmus-programmet gjorde. Men jeg ved, at Europa endnu en gang har valgt at mestre og forme sin fremtid - sammen. ”

Læs præsidentens fulde tale online i Engelsk or fransk, og se det tilbage : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Mere end 4 millioner mennesker har haft mulighed for at studere, træne og få erfaring i udlandet mellem 2014 og 2020 takket være Erasmus + -programmet. Lær mere om Erasmus : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.

coronavirus

Kommissionen godkender den tyske ordning for at kompensere udbydere af indkvartering inden for børne- og ungdomsuddannelse for skader, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen godkendte i henhold til EU-reglerne for statsstøtte en tysk ordning til kompensation af boligudbydere for børne- og ungdomsuddannelse for tab af indtægter forårsaget af koronavirusudbruddet. Den offentlige støtte vil have form af direkte tilskud. Ordningen vil kompensere for op til 60% af det tab af indtægter, som de støtteberettigede modtagere har haft i perioden mellem begyndelsen af ​​lockdown (som startede på forskellige datoer i de regionale stater) og 31. juli 2020, da deres indkvarteringsfaciliteter skulle lukkes på grund af til de restriktive foranstaltninger, der blev gennemført i Tyskland.

Ved beregning af tabet af indtægter skal reduktioner i omkostninger som følge af indtægter genereret under lockdown og eventuel finansiel støtte ydet eller faktisk udbetalt af staten (og især ydet i henhold til ordningen SA.58464) eller tredjeparter til at håndtere konsekvenserne af koronavirusudbruddet fratrækkes. På statsligt plan har faciliteter, der er kvalificerede til at ansøge, et budget på op til 75 mio. EUR.

Disse midler er imidlertid ikke øremærket udelukkende til denne ordning. Derudover har regionale myndigheder (kl delstater eller lokalt niveau) kan også bruge denne ordning fra de lokale budgetter. Under alle omstændigheder sikrer ordningen, at de samme støtteberettigede omkostninger ikke kan kompenseres to gange med forskellige administrative niveauer. Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer for skader forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet.

Kommissionen fandt, at den tyske ordning vil kompensere for skader, der er direkte forbundet med koronavirusudbruddet. Den fandt også, at foranstaltningen er forholdsmæssig, da den påtænkte erstatning ikke overstiger det, der er nødvendigt for at kompensere for erstatningen. Kommissionen konkluderede derfor, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Flere oplysninger om de foranstaltninger, Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronaviruspandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.59228 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence internet side.

Continue Reading

Forretning

Forskning og videnskabelig innovation, der er afgørende for økonomisk genopretning i Europa

Udgivet

on

Det næste EU-budget 2021-2027 vil bane vejen for stærk EU-støtte til sektorerne for forskning, innovation og videnskab - meget vigtigt for leveringen af ​​økonomisk opsving i Europa, skriver David Harmon.

Europa-Parlamentet skal afstemme den 23. november om bestemmelserne i den reviderede EU-budgetramme for perioden 2021-2027.

Fra nu er der afsat 94 mia.EUR til finansiering af Horizon Europe, nextGenerationEU og Digital Europe. Disse er vigtige EU-initiativer, der vil sikre, at EU holder sig på forkant med udviklingen af ​​nye digitale teknologier. Dette er nu vigtigere end nogensinde. Digital transformation er i centrum i forhold til, hvordan teknologi vil udvikle vigtige lodrette industrier og fremtidige smarte net i Europa.

Og Europa har know-how til at opfylde sine centrale politiske mål under disse vigtige EU-flagskibsprogrammer og gøre det på en miljømæssig måde.

Bundlinjen er, at vi nu lever i 5G-æraen. Det betyder, at nye produkter som high definition video og selvkørende køretøjer bliver en realitet i hverdagen. 5G driver denne proces med IKT-innovation. Men EU-lande er nødt til at arbejde sammen for at gøre 5G til en succes for økonomisk at udvikle Europa og for at imødekomme bredere samfundsmæssige behov.

IKT-standarder skal fungere struktureret og sammenhængende. Regeringerne skal sikre, at frekvenspolitikker styres på en måde, der garanterer, at selvkørende biler kan rejse problemfrit over grænserne.

Politikker på EU-niveau, der fremmer ekspertise inden for videnskab gennem Det Europæiske Forskningsråd og via Det Europæiske Innovationsråd, sikrer nu, at meget innovative IKT-produkter med succes kommer ind på EU-markedet.

Men den offentlige og private sektor skal fortsætte med at arbejde tæt sammen om opfyldelsen af ​​EU-politiske mål, der fuldt ud inkorporerer og integrerer sektorerne for forskning, innovation og videnskab.

Allerede under Horisont Europa er der etableret en række offentlig-private partnerskaber, der skal dække udviklingen af ​​både vigtige digitale teknologier og smarte netværk og tjenester. Innovationsprocessen fungerer bedst, når de private, offentlige, uddannelsesmæssige og forskningsmiljøer samarbejder og samarbejder om at nå fælles politiske mål.

I endnu en bredere sammenhæng kan de 17 FN-mål for bæredygtig udvikling nås via forskere og forskere over hele verden, der deltager i fælles projekter.

Europa spiller sine stærke sider under Horizon Europe-programmet.

Europa er hjemsted for nogle af de fineste softwareudviklere i verden. Over en fjerdedel af alle globale [e-mail beskyttet] udføres i Europa.

Horizon Europe og dets forgængerprogram Horizon 2020 anerkendes som førende globale forskningsinitiativer. Men industrien er nødt til at gå op til pladen, hvis Horizon Europe bliver en succes.

Horisont Europa skal og vil støtte innovationsprocessen.

Dette er nøglen, hvis traditionelle industrier som energi-, transport- og sundheds- og fremstillingssektoren vil være egnet til den digitale tidsalder.

Internationalt samarbejde og samarbejde kan og vil støtte gennemførelsen af ​​EU's strategiske autonome politiske mål.

Vi lever gennem en digital revolution. Vi skal alle arbejde sammen for at gøre denne revolution til en positiv succes for alle, og dette inkluderer at bygge bro over den digitale kløft.

David Harmon, direktør for EU-regeringsanliggender hos Huawei Technologies

David Harmon er direktør for EU-regeringsanliggender hos Huawei Technologies

Nu hvor Europa er ved at sikre enighed om betingelserne i det nye EU-budget 20210—2027, kan interesserede parter forberede sig på den første indkaldelse af forslag under Horisont Europa. Offentliggørelsen af ​​sådanne opkald vil finde sted i første kvartal af 2021. Fremskridt inden for AI, big data, cloud computing og højtydende computing vil alle spille kritiske roller i at bringe nye innovative IKT-produkter og -tjenester på markedet. Vi har været vidne til på første hånd i år af den meget positive rolle, som nye teknologier kan spille i støtte til højhastigheds online platforme og i forbedring af forbindelser for både virksomheder, venner og familier.

Der skal naturligvis indføres politiske rammer for at tage højde for de teknologier, der er under udvikling, der er i drift. Borgernes samfund, industri, uddannelses- og forskersektoren skal være fuldt engageret i at udvikle denne lovgivningsmæssige køreplan.

Vi kender de udfordringer, der ligger foran os. Så lad os alle aktivt tackle disse udfordringer i en ånd af beslutsomhed, venskab og internationalt samarbejde.

David Harmon er direktør for EU-regeringsanliggender i Huawei Technologies, og han er tidligere medlem af EU-kommissærens kabinet for forskning, innovation og videnskab i perioden 2010-2014.

Continue Reading

Voksenuddannelse

#Coronavirus - Britiske universiteter bør ikke genåbnes i september, siger fagforeningen

Udgivet

on

By

Britiske universiteter bør skrotte planer om at genåbne i september for at forhindre, at rejsende studerende fremmer landets koronaviruspandemi, sagde en fagforening, der opfordrede til at undervise i kurser online. Premierminister Boris Johnsons regering er kommet under skud over sine skridt til at genoptage uddannelsen, især efter en række over eksamensresultater for skoleelever og et mislykket forsøg på at bringe alle elever tilbage til deres klasser tidligere på året, skriver Elizabeth Piper.

Johnson har opfordret briterne til at vende tilbage til noget, der mere ligner normalitet efter nedlukningen af ​​coronavirus, og opfordrer arbejdere til at vende tilbage til kontorer for at hjælpe økonomien med at komme sig tilbage efter en 20% -konkurrence i april-juni-perioden.

Men University and College Union (UCU) sagde, at det var for tidligt at sende studerende tilbage til universiteterne og advarede om, at de kunne bebrejdes, hvis tilfælde af COVID-19 steg. ”At flytte en million plus studerende rundt i landet er en opskrift på katastrofe og risikerer at forlade dårligt forberedte universiteter som plejehjem i en anden bølge,” sagde UCU's generalsekretær Jo Grady i en erklæring. ”Det er på tide, at regeringen endelig tager en afgørende og ansvarlig handling i denne krise og beder universiteterne om at opgive planerne for ansigt til ansigt-undervisning,” sagde hun og opfordrede regeringen til at flytte al undervisning online for første periode.

Stephen Barclay, hovedsekretær for finansministeriet (finansministeriet), sagde, at han ikke var enig i argumentet. ”Jeg tror, ​​at universiteter som resten af ​​økonomien skal komme tilbage, og studerende skal være i stand til at gøre det,” sagde han Times Radio. Flere universiteter siger, at de er klar til at genåbne næste måned efter uges forberedelse, og nogle studerende siger, at de allerede har brugt penge på ting som boliger som forberedelse til den nye periode.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending